Followers

Nov 30, 2010

Award To my TipTop Komentators~


Award ni dianugerahkan Daripada Momma Lydzar~
Terima kasih kepada Momma kerana memberi award yg saya rasa tidak layak utk terimanya…tidaklah secantik mane pun blog n tuan blognya, hanya biasa2 aja, Terima kasih atas pemberian award ni. Bertuah badan ni dpt award. Bukan senang kan nak dpt, okeyla! Tak mahu citer panjang n bebel bukan2!.

Hurm..nak award kene jwp soalan baikkk punya dulu la…

6 favorite artis/group/singer

1. 6ixth Sense
2. Amy Mastura
3. Faizal Tahir
4. Erra Fazira
5. KRU
6. Beyonce/Rihanna

Tag 10 orang blogger utk menerima award ini.

Mcm Momma Lydzar gak, nak berikan award istimewa ni kepada 10 top Komentators saya
1. ASJ
2. Ena
3. Yanie Budak Gebu
4. D08
5. Eka
6. My Little Diary
7. Kelisa Samudera
8. RozSyah
9. Cheqna
10. Alieff (walaupun tak top, tapi meletop!!! gak la, hehehe..)

mE sgt2 menghargai kehadiran kowang di Blog mE ini, alaa…mE nye blog ni ala2 syok2 sendiri je, hiks2! Harap kowang sentiasa melekat di sini, walaupun tak penah jumpe secara LiVe, taPi Kowang mmg best, tanpa kowang, suram sepi lah blog mE nih tQ n tQ sgt2 tau~

Seperti Biasa~N’ Selalu


Salam n Selamat Pagi semua...(nak masuk tengahari dah...heee)
Harap semuanya OK~
Me Ok,
mr HuB cuti ari ni sampai la Jumaat~ sonok ekk cuti dok bwh slimut
selalu kul 6.00 am bgn siap gi keje, jadinya me drive la sensowang...
awal mE kuar umah, kul 7.00am dah gerak, takot kereta banyak, mE ni phobia kereta byk n laju2 nih..hehehe... apa2 pun,
smoga hari Selasa ini lebih menceriakan dan menenangkan...
keje ada, tapi, mood belum mari!
selamat bekerja, dgn tekun

Nov 29, 2010

Tengahari Punya Cerita~


Wah! Jam menunjukkan hampir pukul 1 t/hari
Waktu makan tengahari telah pun tiba
Rileks2…tak perlu kelam kabut cam pagi tadi
mE rileks je berjalan lenggang kangkung sambil menjinjing
beg bekal, mangkuk tingkat, sambil tersenyum bahagia
hehehe~pantry kosong hari ini
betapa girangnya, pantry!
AKU DATANG….
Boleh makan dgn TENANG
Me bawak nasi + udang sambal petai + ikan caru goring +tempe goring+ Asam pedas ikan caru (kang takde kuah pulak..) lauk pedas2 merah mak ngah belaka…yg penting KENYANG dan Sedap!
Alhamdulillah kami dah kenyang
Anda pula bagaimana?

Isnin Ku~Jadi…

Sampai camtu ke hari isnin anda?!oh! tidakkk…


Tak tau la nape

Pepagi dah berpeluh

Ni gara-gara my boss la ni

Hahaha…salahkan bos pulak

Diri sendiri tu dah mmg kelam kabut

Ngaku jelah

Huhuu…dah la aircond kene secara manual

Bukannye masuk opis aircond sedia terpasang

Kene lak cari remote tekan ‘On’

Cam tu la mE hari2 di opis

Maunya tak berpeluh ‘keti’

Hehehhe…

Rileks jap! Bos dah kuar pepagi

Kering dah peluh,

Aircond pun dah start sejuk~

Nov 28, 2010

Alaaa Esok Kerjaaa~


Yeay~ seronok nye esok hari Isnin kembali

Sape kata Isnin tak best angkat tangan???

Sape suke hari Isnin angkat tangan???

Suke ke tak suke,

Kene sambut hari Isnin dgn gembira

Tak perlu ponteng keje

Ape? Apply cuti?

MC pun ada?

Ha?! Ponteng pun ade???

Isk2, jgn amalkan selalu ye kawan2…

Isnin kene semangat baru untuk bekerja

Kalo yg adik2 masih dibangku sekolah

Boleh la cuti

Sronok kan yg jadi guru/guru besar

Cuti jugak ke ?

Jumpa esok di pejabat ya~

Nov 27, 2010

Cara-Cara untuk mengundi~

Princess Caramadaries

Salam,
mungkin ramai yg tak tau camana nak mengundi
Okeyla, cara-caranya:
1. Klik sini
2. selepas itu klik kat Undian Peringkat Pertama
3. Scroll ke Blog Personal Isteri Pilihan
4. klik kat blog Princess Caramadaries


Ok tak?
Rasanya kowang paham kot
Hehehe…
So, cam biasa Ingat eMMe ingat utk UNDI…!!!

Nov 26, 2010

Undian Peringkat Pertama

Salam dan selamat malam semua

Seperti maklum, blog mE telah tercalon di Blog Pilihan Malaysia 2010.

Bermulalah acara mengundi bermula

10 malam 26 nov 2010 - 8 pagi 30 nov 2010

Ni mE nak mengempen sket…

Sekiranya anda rasa me layak menjadi Blog Personal Isteri Pilihan
Vote la mE, kalo sudi n baik hati. Terpulang la kowang semua, kalau kowang suka n sayang me, hehehe…ikhlas dari hati kowang tu yg mE harapkan…. Hihihihi~

Ingat Undi ingat eMMe! Vote Me!

1st Lucky Draw by Atie Aizam

Give away ni diadakan khas untuk Rakan2 & Follower2 beliau

Syarat2 nye senang jer..

1. Anda mesti seorang blogger
2. Anda mesti merupakan follower atieaizam
3. Anda mesti mempunyai alamat di Malaysia
4. Buat entry bertajuk: 1st Lucky Draw by Atie Aizam
5. Mesti letak banner 1st Lucky Draw tu yer kat entry anda
dan linkkan ke blog ni
6. Kat sidebar pun, jgn lupa letak banner ni dan perlu linkkan juga
7. Tinggalkan link entry anda di komen box entry ini saje
8. Tag sorang kawan anda atau lebih terpulang pada anda
Tag : Didot/Kak Juliana/Anita


Tarikh Tutup: 30 November 2010

Blog Personal Isteri Pilihan



Kowang klik2 la bg tgk lebih jelas lagi...mE tak reti nak letak besor2~

Blog Personal Isteri Pilihan
Ni entry kedua hari ini (Jumaat)
Tadi keje mE hanya la BW kat umah blogger2…hahaha
Skali mE terperasan kat blog Bro Muz ade dia up entry Blog dia tercalon blog personal Suami Pilihan
Me baca lagi senarai2 blog isteri pilihan, haaa! Name mE pun tercalon gak, Di peringkat pertama Cube check name kowang?ade tak? kat sini~ Tahniah juga, n gud luck~
hahaha..kelakar….senyum senyum kambing je la~
Ade gak yg mencalonkan me, terharu lak tetibe, terima kasih kerana calon kan blog me
Pada mE, blog me tak la bagus mane, skadar suka2 n tak sangka blog mE biasa2 mE ni dapat perhatian
TERIMA KASIH, tak tau nak ckp mcm ner
Ada ke yg nak undi mE? Undi la, takde paksaan, malah me rasa gembira n syukur
Tetibe jari jemari ni sejukkk semacam, nak menggigil pun ada….

Pagi! Pagi Pagi Makan Burger~


Pagi! Pagi Pagi Makan Burger~
Pagi Semua~
Pagi yg cerah nan Indah kan
Ari Jumaat yg barakah
Semoga hari ni lebih baik dari semalam
Lewat petang semalam
6.30 ptg baru kuar opis
Lewat coz mr hub nk tgk hoki yg M’sia tewas d tgn Pakistan
Tetibe lam kete ondaway nk balik umah
Rasa pening smacam
So pesan kat mr hub tapau burger je la
N nasi lemak Mr HuB punye
Tibe di rumah, masih pening
Bersihkan diri pun rasa pening
Ape lagi terus baring
N lelap kan mata
Tidak larat untuk menjamah burger
So, pagi ni breakfast burger smalam
Elok lagi
Nak?
Ngehehehee…pening dah hilang
Alhamdulillah~

Nov 25, 2010

Blog Bertuah adalah …………………….eMMe la




Alhamdulillah…
Rezeki saya
Makaseh to Nadia
kerana menjadikan saya blogger bertuah
Berkali-kali mE baca
Betul ke?
Cam tak percaya
Sambil tenyeh2 mata
Hahaha
Tak sangka
Mmg betul, mE la blogger bertuah tu
Terima kasih nadia
Terima kasih n
Terima kasih

Tiada Yang Menarik~



Ntah mengapa
Angin ku tak berapa baik hari ini
Alaaa…bukan hari ini saja
Hari lain pun
Eh! Boleh dikatakan hari hari jugak la
Hahahahha~
Tapi hasrat hati ini
Mmg nak update blog
Kalian semua
Hari2 kan update
Rajin…
mE 1 hari takk update
nak masuk dua hari
nnt jadi berhari2
mekasih pada yg jenguk di sini
maafla, tiada yg menarik la saying….

Nov 23, 2010

Kalau Cinta –Alif Aziz ft Joanna




Tgh asyik layan lagu ni
Best arrr…
Kowang try dgr, best tak??
Heheheh~

Nov 22, 2010

Mari Layan ini Cerita Bergambar~

Salam semua kawan2 blog

Apa khabar hari ini?

Harap semua nya dalam keadaan sihat ceria hendaknya

Hari ini (Isnin) agak lewat untuk ucapkan selamat Hari Isnin kat kowang

Al_Maklumlah, petang gini baru rasa nak update blog

Apa buleh buat

Mood baru mari~

Tapi takpe kan, daripada tak berupdate

Thanks kepada yg masih sudi menjenguk blog mE

Thanks masih tidak jemu2 bagi komen2 pada mE

Thanks sgt2,

Kalau la mE dpt jengah blog kowang selalu…

Alamatnya tak berjalanlah keje di pejabat

Ape boleh buat, kat pejabat la mE boleh BW, komen2, say hai2,

Kat umah??? Tak boleh la, ‘line’ berbayar ni….jarang mencapai kepuasan yg maksimum utk lakukan semua aktiviti tersebut….huhuhu~ apa nak dikatakan……

Gelak saje la~ hahahha~




Sebelum jalan jauh, kereta mesti diperiksa dulu~
My angah (bakal pengantin ni) n mr HuB

Kan best kalo muke mE putih cam tepung gomak~ hehehe..padahal, flash je…

Color wajah mE sebenar, hahaha~

Mr HuB, tidak berpakaian sedondon kami, mE je yg melaram baju raya, hihi~

Bergambar kenangan, my parent latarbelakang sungai perak, masa ni kami ronda2 di kg jawang hulu, inilah kampong tempat lahir my mum~

Lagi my mum n dad catwalk, kekekeke~

Ni haziq name dia, selamat berkenalan ziq~ jiran kat umah slim river~

Haziq lagi~deng tedeng deng denggg~bila la aunty leh jumpe haziq lagi….

Gambar dari belakang yea…separuh2 sudah…hihihi...

Tu dia sup gear box sudah mari!
Tgk my dad (seksi auww!) kusyuk dgn menyedut sum2/lemak dalam itu tulang
Peghhh~ semangat nye menikmati kesedapan sup panas, slurppp~


Bersama keluarga mr HuB, my kak long, adik sara, anak2 buah mr HuB, opsss membawa penumpang lebih muatan hahaha~shhhhhhhhhhh…

Tamat~ entry petang nih yeehaa~

Nov 21, 2010

Assalamualaikum! I’m Juz Home!


Salam kepada semua blogger!

Tak kira blogger yg setia, yg senyap2, yg biasa2

Pekabar? Harap sumenye dlm keadaan baik2 saYang…heee~

Amacam cuti raya haji kowang?

Sambung cuti ke?

Atau cuti ari Rabu je?

mE mane leh cuti sehari je

kene la sambung

kene la balik kampong famili mE

famili mr HuB…

balik belaka~

Cuti2 pun, bukannye duduk lepak sesaje tau kowang

mE kalo kat umah tu, mcm2 kene buat, kene la menolong

my mum kat dapur, tambahan pula byk dpt daging Qurban tau kowang

puas la makan daging sesaje 4-5 hari ni

peghhhh! Puas hati! Lame kan tak makan daging/perot/hati/limpa/paru

eh!eh!eh! ade sup gearbox tau kowang…sruppppp~ dgn straw lagi my dad

hahahahah…..hati2 n beringat2 la yea sedut lelemak dlm tulang gearbox tuuu…

huihuihuiii~~~

masak itu, masak ini, kalo kat umah my mum (Perak)

mmg tak tinggal la Gulai Tempoyak ikan Tenggalan

(eh! Ikan punya cerita jap!)

kalo balik kg mertua

my kak long mesti gulai masak lomak perut+pucuk rebung la kowang

mmg membina lemak la badan mE ni

kehkehkeh!

Nnt sambung citer la yea

Sok keje la kowang…..

Ehm…lemah je nak start keje balik

Sekian lame cuti, hurm..dkat 1 minggu gak la kan….

Gambar pun akan menyusul………………………

Slamat kembali ke Tanah Air buat jemaah haji Malaysia~