Followers

Feb 25, 2011

Sayangilah Keindahan Putrajaya sebagai Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan

Sebuah hadis Hasan yang diriwayatkan oleh Imam Ahmad dan Imam Tirmizi daripada Abu Sa'id al-Khudri r.a.
"Sesiapa yang tidak berterima kasih kepada manusia (maka dia) tidak berterima kasih (bersyukur) kepada Allah S.W.T"

Kenapa kita bakhil untuk ucapkan terima kasih.  Kenapa kita tidak mahu berterima kasih???



"TERIMA KASIH KERAJAAN"

PM
TPM
Mantan-mantan PM
Mantan-mantan TPM
YB Mejar Jeneral Dato' Seri Jamil Khir
Menteri-Menteri
KSN
KPPA
DBKL
Mufti Wilayah Persekutuan KL
KSU Kementerian
Perbadanan Putrajaya
Perbadanan Labuan
Pegawai-Pegawai Tentera dan Polis
Jawi
MAIWP
Guru
Ibu Bapa,
dan sesiapa yang sentiasa berkhidmat dengan ikhlas kepada agama bangsa dan negara.


Anjuran Bersama:
Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan, Putrajaya, Bahagian Pengurusan Hartanah, JPM & Perbadanan Putrajaya

Feb 24, 2011

Sejuk2 Gini kalo gi Berendam Air Panas Syok ni~

Entry petang hari~yg hening...
jam menunjukkan angka 4 petang
sejuk rasa kaki ku dan beku jari jemari ku rasa
mula la rasa nak cari tempat utk menghangatkan badan
upssss....
hujan di luar menyejukan suasana dlm opis
di tambah pula aircond lagi la nak beku dibuatnya....terbayang saat-saat bersama ketika.....seperti gambar 
di bwh:

Mr HuB membelakangi Camera canggih ku 'wekkk'~ anak2 buah syok berendam kaki

peace!!! dari abg emran, & ekmal...smile~

capture kat abg seksi di kolam sana~ hahahha~ maluuuu wekkk

mr HuB yg tetibe jadi pemalu, auwww~

sini lah tempatnye.. ku pasti ke sini lagi

Gi Stadium Tgk Apa?!

Salam Semua Bloggers yg Disayangi , moga hari Khamis ini, hari yg paling bahagia buat kita semua.
ni antara yg sempat kami rakam sebagai tanda kenangan, kerana ini adalah kali pertama ke Stadium Shah Alam, kesian kan...

KaMi YaKiN MaLaYsiA PaSti Menang!BesT!!!!

SemanGaT Anak MaLaYsiA~
SuaSaNa GaMaT taTKaLa MeLanGkaH ke Dalam StadiuM ShaH AlaM~

KeGiRaNgAn DiRasai KaMi BiLe MenJeJaKaN KaKi DiSiNi~

MALAYSIA 2 KALAHKAN PAKISTAN 0

Yeyyyyyyy!!!!!!!! berbaloi2 gi stadium, sebab Malaysia menang



Feb 23, 2011

Hanya Gambar buat Tatapan Kawan2ku~

Assalam semua Blogger yg mE kasihi,
gambar lama lagi...
mE mmg dah lama tak gi Kelantan
last gi Kelantan time nak pilihan raya Manek Urai, ingat tak kowang?
tahun 2009 tak silap mE, mE gi mase tu dgn my parents, siap beli barang2 kawen kat sane, hahahah! flash back lak dush2!!!

*** Lega~ keje dah selesai, hilangkan penat! jom ronda Kota Bharu***

*** Duduk lama2 skit kat sini Snap skali dua laaaa***

*** ini saya punya~cantikkk takkk?***

 Saya nak semua skalik!!!!

 Sebelum shoping kite pekene dulu Nasi Kerabu pior punye Shedap~

 brenti sat n begambar depan patong Buddha yg besar

mE, En Mad, Alia, Yan~

Dah dapat ape yg diidamkan, jom la balik KL~

Feb 22, 2011

Terima Kasih kepada Tenaga Pengajar~ InaAchik!

Assalamualaikum wbt semua bloggers yg mE sayangi...

Oleh kerana kasih sayang kami tak berbelah bagi, akhirnya kuberjaya menggodek sendirinya atas tunjuk ajar tutorial oleh Puan Ina kita ni, mmg terbaik la noq, like byk2 kali!

ni juz test jela, mempraktikkan ape yg dipelajari....Berjaya!!tapi Ina, aku takde la buat xlarge yea...coz, kene lak adjust kiri kanan lak, lain plak citernye kan...tak pasal2 tutorial lagi satu! heeee~

ni saje test je....byk lagi gambar kanku masukkan di sini nnt...Tunggu


mE, Yan, Alia
yan, Alia, mr HuB~

budak2 skolah, dgn kakak senior! hahahha~

kak senior dgn abg senior terchenta~

okey! Adik nak akak tolong ape?

 
Bergambar di hadapan The Red Warriors Station~ wahhh!!!


Feb 21, 2011

Semangat hari Isnin~

Kami penyeri entry ari Isnin 2122011

Salam n morning All~

Ari ni smangat skit nak update

N nak komen2 dan nak BW kat umah knkawan

Semangat ni dtg, coz baju baru yg dipakai ke pejabat pagi ini

Baju ni beli kat Kelantan

Cantik, I like

Coz color dia yg dipilih oleh mr HuB, ape yg di sukainya

Itu la pilihan saya juga….

Tgk kowang rancaknya bercontest n berGA

Soronok la tgk keaktifan kowang

Hope ade LUCK utk kawan2 semua

Nak update gambar2 lame sat gi…

Jom wat keje dulu…

Tak care……

Feb 18, 2011


Salam All!

Thanks to Allah

Jumpe lagi kite Jumaat ini

Sihat ke semua?

Hope sihat n ceria selalu

Saja la nak letak gambar hujung bulan lepas

Trip to Alor Setar dgn family n sedara2 belah ayah

Sonok jenjalan ramai2, mengeratkan persaudaraan

Mase ni cousin mE kawen dgn org Utara

Sempat la kami jalan2 pusing2 satu Bandar Alor Setar

Ade gak sepupu mE yg dok kat Alor Setar, so, dari segi penginapan

Tiada masalah~

Kedai makan pun banyak yg sedap2!

Heeee~ kak su (mamasyaza), tak tau la bile leh jumpe akak su……..

Feb 17, 2011

Minta tolong n nasihat kenkawan~


Assalamualaikum

Hai kawan2!

Nak minta tolong kawan2 suggest kan mane nak dptkan shoutbox/shoutmix/chatbox dan dll

Yg comel2, yg cute2, cozz mE rasa nak remove yg lame, coz selalu dimasukan spam @ virus

Betul ke? Kebanyakan virus kan yg dok chitchat kat situ…

Camner mE harus menghindarinye kegiatan mereka2 yg tidak bertanggungjawab itu?

Ape nasihat kenkawan?

Tolong la mE….patotkah diremovekan terus

Atau patotkah dibiarkan chatbox tu disitu

Atau digantikan dgn chatbox baru????

Feb 16, 2011

Jiwa tak tenang lagi


Salam All

Pe kabar bloggers semua

Hope sumenye baik2 belaka

Sihat ~Alhamdulillah

Sakit~ jgn lupe telan ubat, jgn terlebih dose sudah~

Rehat secukupnya, moga cepat sembuh

Syukur, bertemu lagi kite di arena blog ini

Saya pun dah selamat kembali dari Kelantan

Perjalanan yg mengambil masa separuh hari, memenatkan walaupun duduk di seat penumpang

pening kepala ni toksah ckp la mcm2 la rasa…nak muntah pun ade, jap2 lapar la, nak ‘terbuang’ la, heheeee…..

Dok layan drift je la, pening je lelap mata (berdoa jela…selamat pergi dan pulang)

Celik je pening, tetau je la kalo Driver yg bwk lagu mano kan……

Peghhh~ syukur skali lagi cuti keesokan harinya (Maulidur Rasul…)

Sape yg berarak?

Dapat baju melayu/baju kurung Free kowang, tak payah buat baju raya dah

Hehehehe……

Ni nak up entry je dulu,

Nak komen2 lom tenang jiwa ni

Kowang je komen kay!

Bile dah tenang n reda semuanya,

I’ll BE BACK BW N drop my comment to u

Bye~