Followers

Mar 25, 2016

Alkisah Si Anak

Assalam..

Baru baru ini my 2nd twin demam, my Eryna Azalea, Eryna ni susah nak demam lama-lama... tapi kali ni dia kalah, demam juga... seingat mama, last two weeks ada balik kampung mr HuBBy, mmg skrg ni... musim panas, panas sgt2 kan... my twin ni bukannya boleh tgk pintu umah terbuka, mmg ambil peluang nak main kat luar,

Budak budak kan, mana lah tahu panas ke hujan ke.. sejuk ke..salji ke... dowang tahu nak main.. n cuaca2 tu tak kisah n tak peduli... main je yg dowg tahu... ade geng.. berdua..sonok la main...
dah dilarang pun tak di herannye...lagi larang, lagi main... sonok la cam pesta la.. (over mama twin ni cerita..cepat la klimaks..haha)

Hari Ahad, kami pun bersiap2 la berkemas2 nak balik Putrajaya... sementara kemas2 tu, tunggu Kak Long (Kak Ipar) sampai... walaupun dapat jumpe dowang sekejap pun.. Alhamdulillah dapat gak melepaskan rindu... org jauh balik kan... susah juga dan berkumpul semua adik bradik.. tapi boleh balik lg lain kali.. In Sha Allah~

mmg tak prasan pun my Eryna nak demam, bila dia salam n kiss mak Long dia.. Mak long dia tegur "Panas ni anak ko ni Me.." org Nogori sembang.. gitu la... mama pun tgk le Eryna, muka dia 'blushing' disebabkan cuaca yg panas, main panas, mmg tak dok diam la... tak sangka demam la... dlm kereta dah mula muntah plak... salin baju, jelum (basahkan) kepala eryna... mase tu mmg tak bawa ubat demam, ckp kat Eryna, jgn demam nak... tahan yea.. Eryna kuat...

byg kan la uols, awal bulan Mac tu.. hampir 3 minggu Eryna demam.. on and off...
gi klinik swasta..gi klinik kerajaan.. amik darah 2 kali... doc ckp demam virus,

Alhamdulillah minggu ni Eryna kembali aktif
syukur sgt... jaga Eryna sowang je dmam..

Aurel si adik pun ada demam sekjap.. Alhamdulillah tak kacau keje mama di pejabat..
Tp Eryna mmg kuar opis, balik opis awal..masuk opis lewat, balik awal, hahaha!

Syukur Ya Allah... Kau permudahkan segala kesulitanku dan keluargaku...

Terima kasih Allah~

6 princes N princess Yg Sweet:

Nurfaezah Abdullah said...

cuaca panas yang melampau skrg ne better stay indoor je

Kakzakie Purvit said...

Kena jaga lebih sikit Me. Panas cuaca luar berbahang
Biarlah nangis tak bagi keluar daripada demam.
Pujuk cari jalan biar dia main dlm rumah.
Bagi air masak lebih sikit. Kasi buah2 yg dia suka.

anajingga said...

lama kak ana tak singgah sini emme, semoga anak2 cepat2 sihat ye, jaga kesihatan sepanjang cuaca panas ketika ini. :)

ewanthology said...

tengah musim ni... banyakkan minum air masak

Ena said...

ye la kan emme, anak ena si adik hrtu lepas blk kg pon demam.. nasib baik kakak x demam sekali.. tp tu la memg main x hengat dunia.. tu dah besar tu.. dah boleh beza hujan panas bagai.. tp sama gak dapat main x kisahkan apa dah.. heheh..

E'in said...

semoga cepat sembuh eryna!

Post a Comment

tq 4ur comments~