Followers

Jul 7, 2017

Salam Syawal 1438

Salam Aidilfitri
Minal Aidil Walfaizin
Selamat hari Raya
Salam Lebaran
Salam Kosong-Kosong
Maaf Zahir Batin

Dari hati
Daripada seisi keluarga

Alhamdulillah...
setelah sebulan berpuasa
tiba masanya mengganti puasa..
tiba masanya berhari raya
bersama insan2 yg tercinta...dan sekeliling kita...
moga kite bertemu lagi Ramadhan akan datang...

Syawal 1438 hadirmu satu Rahmat
moga diberkati dan dirahmati


Jun 16, 2017

Ramadhan 1438~

╔🍃🌸🌸🌸🍃════╗
     Yaaa Rabb.....  Begitu cepat waktu berlalu...😢
╚════🍃🌸🌸🌸🍃╝




RAMADHAN 1438

• 1 : Sabtu
• 2 : Ahad
• 3 : Senin
• 4 : Selasa
• 5 : Rabu
• 6 : Kamis
• 7 : Jum'at
• 8 : Sabtu
• 9 : Ahad
• 10 : Sennin
• 11 : Selasa
• 12 : Rabu
• 13 : Kamis
• 14 : Jum'at
• 15 : Sabtu
• 16 : Ahad
• 17 : Sennin
• 18 : Selasa
• 19 : Rabu
• 20 : Kamis

Dari 'Aisyah radiallahu 'anha, beliau menyatakan bahwa apabila masuk sepuluh akhir bulan Ramadhan, Baginda SAW akan mengetatkan kain sarungnya, menghidupkan malamnya dan membangunkan ahli keluarganya.

[Sahih al-Bukhari, Kitab Fadhail Lailatulqadar, no. 2024]

• 21 : Jum'at
• 22 : Sabtu
• 23 : Ahad
• 24 : Senin
• 25 : Selasa
• 26 : Rabu
• 27 : Kamis
• 28 : Jum'at
• 29 : Sabtu
° 30 : Ahad

Hari ini sudah masuk hari ke 19 Ramadhan. Betapa cepatnya masa berlalu...😢

Semoga Allah berikan kesempatan kita untuk menyesaikan bulan Ramadhan ini dalam  keadaan sehat dan diberi kekuatan iman...
Diberikan keberkahan dalam Ramadhan
Dimudahkanlah dalam beramal sholeh pada Ramadhan
Dijauhkan dari amal yang sia-sia selama Ramadhan
Diampuni segala dosa yang telah lalu
Termasuk hamba yang mendapatkan lailatul qadar
Menjadikanlah hamba yang Istiqomah dalam kebaikan dan bertaqwa setelah Ramadhan


Semoga kita semua bisa memanfaatkan waktu yang kurang dari separuh bulan ini dengan sebaiknya2...

آمين يَا رَبَّ الْعَالَمِــــــــــيْنَ

Jun 2, 2017

Jamu Ketuk Tradisional Ra2Qu

Assalam...
Sape yang biasa makan jamu tahu la kesan kebaikan dia...
Ni nak kongsikan testimoni pengguna yang ada masalah period tidak teratur


InsyaAllah.. kite hanya ikhtiar.. Allah maha menyembuhkan...
yang plan untuk dapatkan anak juga.. boleh cuba Ra2Qu


Ra2Qu sesuai semua lapisan golongan, 
baik remaja,anak dara, si teruna, isteri, suami,mak, ayah

pst: saya dah amik jamu ni hampir setahun Alhamdulillah...
taknak dah jamu lain..
mujur ada Ra2Qu

May 29, 2017

Salama Ramadhan Al- Mubarak Semua

KEPADA SEMUA SAUDARA2 KU Di ARENA BLOG INI..

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Maaf sekiranya pernah menyakiti,
Maaf sekiranya pernah menghina,
Maaf sekiranya pernah terkasar,
Maaf sekiranya pernah membohongi,
Maaf sekiranya pernah menyinggung,
Maaf sekiranya pernah mengumpat,
menjelang 1 Ramadhan 1438H ini saya memohon kemaafan sekiranya saya pernah melakukan kesalahan sepanjang perkenalan kita...

Selamat menunaikan ibadah puasa Ramadan tahun ini.


May 11, 2017

Rindu lah kat Kekawan kat Blog... Rinduuu sgt2!

Assalamualaikum...
Harap masih ada yg membaca blog eMMe ni

Rindu..Rindu sgt sgt.. tetiba teringat kat blog eMMe ni
masih ingat nama blog dan password

Alhamdulillah, masih kuat ingatan eMMe ni...
Syukur.. dpt menulis lagi hari ini..
Lama dah tulis blog
Rindu la kowang~
Rindu nak tulis blog~
Rindu nak BW kowang...

Sronokkan jika dapat diputarkan masa semula...
sempat tulis blog walau sebaris ayat
sronok bile flashback waktu itu...

Saya semakin bz
dengan keje
dengan bos
dengan pegawai pegawai kt opis ni
dengan klien daripada IPTS

melayan je la karenah...
macam - macam hal dowang ni...
letih tak letih... layan kan jela...

saje luahan di sini...

bukan mengeluh...

sekadar coretan di masa dan ruang yang ada...

Saya semakin bz
dengan anak - anak
dengan kerja - kerja rumah
dengan rumah tangga
urusan demi urusan...
dah penat dah selesai..
apa lagi tdo la
begitu la hari berganti hari
masa demi masa
berlalu...
Rutin..

Indah...nya.. dalam kesibukan itu...

jenjalan kat PD ~ Homestay Taman Politeknik

piknik di pantai purnama, PD last week