Followers

Jul 22, 2010

Malam Hari Jadi Itu...

Salam my blog followers frenz, tq pada yg masih sudi menatap dan menjenguk blog mE yg tak seberapa indah rupanya...hehehe...merendah diri pulak...~

Ada sumthing nak kuceritakan, harap sudilah membacanye yea,

PETANG Semalam, pelan nak wat minum petang sama mee goreng,
tgh rancak la ala2 chef 1 gitu, nak cepatnye pasal, coz mlm karang
nak dinner same my famili kat kg Baru...jauh perjalanan,

cepat punye cepat...
sedang memotong kucai, crettt....!!! kusangkakan kucai, rupanya jari manis ku...ohhh...
berdarah la...outch! sakittttt.... nasib darah tak menitis dlm kucai, kalo tak, jadi cam citer 'Siong' la kan...hehehe... ngilu okeyy...saya jenis tak tahan sakit skit pun dah nangis...cembenk~


Dan tugas masakku diambil alih oleh mrHuB...hehehe...hasilnya...jeng..jeng..jeng..

After solat Maghrib, berangkat la kami ke Kg Baru...
Sampai2 je Mak, Ayah, Angah, Sue, Adik, dah ade kat meja, tunggu kami..sori, lewatt...make up lebeh sgt, gitu la hahaa..ala, lagi pun, dowang dok KL, kami Putrajaya, jauh skit la, tu pun mujur jalan tak jam... dkat kul 9pm gak la sampai ke Chop N Steak ...

Sebelum order, makan kek Secret Resepi (SR), tapi biasa la kan, kek SR kalo after 2 hours dia jadi lembek...


Acara makan kek n suap kek, Malam tadi besday Ayah, n Today my Besday, so, celebrate together gether la...


Pas Order, borak2...makanan/minuman pun sampai satu persatu...
Chicken Chop mr HuB sampai dulu, eh! ingatkan Mak punya, hehehe...


Ini Fish Grill..sedap gak la...tapi tak habis pun, coz petang tadi punye mee goreng tak hadam lagi, hahaha

Ok Jom Makan....nyummmm nyummmm nyummmm...(sorry gambar blur la..)

pas makan... kite bergambar berdua ek...


Sekian saja citer petang n malam tadi, terima kasih...

8 princes N princess Yg Sweet:

JUE said...

Nampak ujang sedang masak disebalik jari-jemari emmi yg runcing! hehehe...

*Lama sungguh x pegi chop n steak kg. baru. Last skali rasenye mase pegnen Muqrie!

Nigina said...

huhuhu nasib baik tak terpotong.,.. meraung laki ko karang... hehehhe

eMMe said...

KAK JUE: takde pape perubahan yg menarik pun kat CnS, still the same...Kg Baru pun cam tu gakla...
sakit tau kak...

eMMe said...

KAK NIGINA: Sakit tau...nasib baik la tak terputung, kalo tak....haii ..haru biru la...

fikaryna said...

uh, nasib x teruk..lama x kena pisau..( mintak dijauhkan..) sbb ryna kalau sakit sikit, ngade lebih..cengeng..hehe..

tapi hubby tlh masak 2..kira ok la kan..huhu..

eMMe said...

ryna, maunyeww...dah separuh jalan kan...kene la amik alih tugas isteri sebentar...tapi ckp la, pastu masuk nih, masuk tuh...campak2 je kan..senang nye keje...hehehe...

fabulous.farah said...

i suka gak makan western kat sini..sedap dan murah tapi lama tak pergi. erghhh

E K A said...

ouch...sakit...ngilu tgk luka

Post a Comment

tq 4ur comments~