Followers

Mar 10, 2015

Kata Bersalin 21.2.12..skali baby kuar 26.2.15

Assalamualaikum...
Salam Rindu buat semua
Ape khabar kowang semua
Me harap semuanye sihat2 belaka..

Sambil mengambil nafas panjang....

Bertemu kita kembali...
Alhamdulillah... baru ni dapat update..

Hari ini: 21.2.15 masih boleh menjalankan tugas harian di rumah... masa ni kan cuti CNY...
sape keje? keje2 kat rumah ni banyak tau nak kene setel... tapi buat jela ape yg termampu... masih blom rasa sakit nak bersalin... relaks la... ihihi...

22.2.15 (Ahad)
Pagi tu ada kuar darah, tapi tak sakit... tanye kat adik ipar... adik ipar suh gi hospital... tapi sempat la makan dulu pagi tu...siapkan anak2... kakak ipar kebetulan datang umah, dapatla tgk2 kan twin sementara... dah check semua... doc pesan boleh pulang dulu... lom ada tanda nak bersalin...

23.2.15 (Isnin)
Kakak Airis demam, so amik cuti jaga anak la...tak rasa sakit lagi... rileks, wat keje cam biasa...

24.2.15 (Selasa)
rasa sakit plak aih! terus pagi tu pas hantar twin ke Taska, mama dihantar oleh papa ke spital...
check2..kata dah buka 2cm... okey... stay kat wad jap.. Doc ckp takde katil kosong.. katil penuh, waiting lagi 5-6 patient... mmg wat la alasan camner pun tetap tak dapat bersalin kat Hospital Putrajaya.. kes emergency, terus tolak ke Hospital Kajang pagi tu dengan Ambulans... itu la 1st time naik kereta ambulans yg siap ade siren, lajuuuunye... terhentak2 rasanya... mmg boleh menggelungsur la duduk dlm ambulans tu... sampai Hospital Kajang, terus check...kata Doc, tak buka lagi... masih 1cm, so doc tanya nak dok wad ke nk balik.. balik laa doc..kalo takde pape... hehehe...

26.2.15( Rabu)
pagi tu dah rasa sakit yg kerap...
kerap sgt...eh? nak bersalin dah kot...
kejap2 sakit..kejap2 okey...
sakit, ok, sakit...okey..
wasap papa suh balik, nak gi spital...
sampai spital.. terus check dah buka 3cm..
terus tukar uniform...cucuk ubat berak...
minum air, makan 3 biji kurma.. salam papa...
terus masuk labour room...

sakit bersalin berlaku di situ...
Alhamdulillah
baby girl, 3.0 kg beratnya, bersalin Normal, jam 3.24 ptg
push tak kira brapa kali...
push je la...janji baby selamat keluar

Alhamdulillah...
Aurel Adriana bt Azwan diberi nama

Discharge hari ke dua...

Aurel discharge pada 3 Mac 2015
ingat tak me de citer pasal GBS ketika hamil
kene tahan utk on antibiotik for 5 days...
Alhamdulillah.. Aurel sihat.. takde kuning...
Syukur atas kurniaan mu Ya Allah...

pst: Kak Zakie, nnt gambar Me masukkan kemudian ek, Me pantang kat umah mak ni.. gune lap top... me tulis je dulu yea.. harap semua bersabar yea... kalo yg ada Facebook Me tu dpt la tgk baby Aurel, tu pun kakak ipar excited masukkan hurm... tapi mmg syukur dpt rasa bersalin normal...Me nye hajat, Allah permudahkan segala nya...

Nanti kite sambung yea...

25 princes N princess Yg Sweet:

SYANI said...

Alhamdulillah.. dah selamat semuanya
Selamat berpantang ye..

LYAfrina said...

alhamdulillah..
dah selamat rupanya...
tak sabar nk tgk pic baby aurel...
selamat berpantang ye... take care

azi zul said...

tahniah kak.. babygirl lagi..alhamdulillah dapat bersalin normal

nusha fasha said...

Sdp namanya
Alhamdulillah tahniah kak...

ewanthology said...

tahniah....sedap namanya :-)

iryanty ahamad said...

alhamdulilah....kedua duanya selamat..tahniah dapat baby baru..sedap nama anak.. :-))

Eye_nee said...

Adriana???...sama nama dgn Yana yer....Tahniah beb...Selamat Berpantang..

~aSHa~ said...

tahniah emme...selamat dah yerk......
take care dear

Najib Ariyan said...

Alhamdullilah.. selamat dah bersalin normal... syukur bebanyak... mudah2an dia menjadi anak yang soleh nanti... aminnnn

Nanak said...

tahniah kak me..debar2 juga kan..take care kak..muah2 to Aurel & kakak kakaknya :)

Inani Hazwani said...

alhamdulillah akak dah selamat lahirkan baby girl. mesti comel jugak ni macam twins. moga membesar dengan sihat aurel adriana^^

saly said...

Alhamdulillah .. dh selamat emme ye.tahniah me dapat bb gurl ..nyummeh..bestnya bau baby..

CikSiti said...

akak tahniahhh

Nazayiena Ayiena said...

Alhamdulillah dan tahniah emme slmt melahirkan bb girl,slmt berpantang ya....

rDnA said...

lamaaaaaanyeeee tak singgah blog emme..Ya Allah baru tau dah ada baby baru..anyway congrat!! so now dah ada 3 princess la..bestnye emme..Dina counting days nak masuk LR ni..

selamat berpantang emme..

Ena said...

Alhamdulillah..
awak dah bersalin rupanya ye emme..
Tahniah!!
Nanti upload gambo baby..

BERT said...

Alhamdulillahhh.. tahniahhh kak emme... selamat sudah.. sy plak tgh tgu debaran.. xtau la dpat normal ke x nanti... slmat berpantang... sedap nama baby baru.. heheh

A. Hawa said...

arh bestnya kak. alhamdulilah... sy ni tgh menghitung hari lg ni. makin xsabar almaklumla 1st child. doakan sy ye due 25 april gtew

erienz said...

alhamdulilah tahniah yunk, sama ngan adik kite bersalin selang sehari, adik kite 25hb bby girl gak...

Mayang ABDUL RAZAK said...

tahniah yer mie.. ooo tak sabar nak tengok gambar baby

mamiraysha said...

Tahniah! bestnya dapat baby girl.. Moga baby membesar dengan sihat dan mama diberi kekuatan dan kesihatan membesarkan anak-anak..

Psstt.. lamanya jangkaan bersalin.. 3 tahun..hihihihi..

cik violet said...

tahniah kak :)

ewanthology said...

tahniah... yg penting semuanya selamat dan dipermudahkan :-)

lieyalatif said...

alhamdulillah emme dipermudahkan segalanyer.....

mmg pun nak beranak kat putrjaya ke main payah skrang...melainkan amik fpp tu...terjamin laa sikit tak kene tolak spital lain.....

selamat berpantang emme yeak.....

Fiza Rahman said...

Terlepas train. Alhamdulillah...dipermudahkan olehNYA. Best lah nama baby.

Post a Comment

tq 4ur comments~