Followers

Feb 17, 2015

Nota Serah Tugas kepada Suamiku

Mr HuB,
Isnin-Jumaat

Pagi: bangun tidur...mandi..solat...jerang air mandi anak...gosok baju..mandikan anak-anak... siapkan anak-anak...kemas tempat tidur... masukkan beg taska dlm kereta, masukkan anak-anak dlm kereta...
hantar ke taska.

Petang: Ambil anak-anak kat Taska... Sampai rumah... masak makan malam utk anak-anak...siapkan beg untuk bawa ke taska... basuh baju taska, tuala, baju-baju anak2 ... (hari Rabu)... siapkan susu utk waktu tidur...main dan layan anak2 ... tidurkan anak2...

Malam: Salin Pampers Anak-anak... buat susu anak...

Sabtu-Ahad:
Kalau anta anak2 kat umah nenek dowang... okeyla..takpela...tapi kene jaga makan minum dowang, jgn biar dowang asyik minum susu je... makan lah makanan yg mengenyangkan perut mereka...

Mr HuB,
jgn biarkan baju kotor tak dibasuh terlalu lame, esp. baju anak2.. yg tak brapa banyak tu...
jgn biarkan anak tak sihat... make sure ade simpanan ubat...
rajin-rajin layan dowang main..jgn biarkan dowang bergaduh...

Papa,
jgn garang-garang..kasar-kasar dgn anak2... jgn tempik2...
biar mama je garang2..tempik2...hahaha!

Papa,
maafkan mama, ampunkan kesalahan dan kesilapan mama..
sekiranya ade terkasar, terjerit, terpekik kat telinga papa..
doakan baby selamat dilahirkan..
doakan mama mudah bersalin..
dan doakan kami sihat walafiat..
dan dilindungi Allah swt...

pst: Hope Papa Berjaya menjaga dgn baik twins, tak lama pun papa, lebih kurang 44 hari, Mama sihat, nnt papa jaga mama plak kan..kan..heeee~ cuti 90 hari...alaa..mama leh jaga papa, anak2 takkan papa tak leh jaga mama kan... kan... bukan susah pun... 

24 princes N princess Yg Sweet:

SYANI said...

Dah tinggal pesanan awal2 kan... Senang sikit mama ye

Kakzakie said...

Alahai Me.. jgn bimbang en papa dah sedia maklum, alert semua tu dan kakak percaya semuanya akan dpt dibuat dgn baik. Juga jgn takut sebab setiap kali berdoa tentunya salah satu doa yg pasti dimohon pada Allah adalah keselamatan isteri dan anak-anaknya..

Kakak dah macam rasa dua-tiga hari lagi Me nak deliver baby pulak..

iryanty ahamad said...

:-)) mr huby kena kuat fizikal mental nie..twin kan..banyak ragamnya..chaiyok.!!!!

semoga segala urusan dipermudahkan...amin..

Nurzakiah Hanum said...

ala sweetnya

lia ummiirfan said...

hihi..comel je pesanan.. :))

wahida said...

insyaAllah..laki ko mesti boleh handle semua nya ni nnt...ko jgn risau ok...fokus je utk bersalin ni...dah dekat sangat tarikh nak bersalin tu kan...bykkan selawat ye emme...

uncle gedek said...

don wori, lelaki memang boleh harap... :)

tiga lalat said...

Salam. Hee semoga selamat semuanya.

lovelywa said...

pandai la dia handle anak2 tu nanti mie..dun wori..masa ni la kita tgk dia bole diharap ke tidak..kan?? hahah

Nur Inani said...

bagus akak ni siap tinggal pesan. heeee ^^

Anisah Abdullah said...

Selamat bersalin. semoga dipermudahkan proses yer..
insyaAllah kakak twins baik baik je dgn papa diorg tu..

Fiza Rahman said...

Tu dia...dah siap pesanan. Smoga dipermudahkan urusan en. suami ☺

Mayang ABDUL RAZAK said...

HAHAHA... SAMA LE NGAN AKAK MIMI.. MASA NAK BERSALIN BANYAK BETUL TINGGAL WASIAT KAT SOMI AKAK...PART MINTA MAAF TU MMG KEBIASAAN... SELAMAT BERSALIN EMME....

Cinta Misteri said...

Hye Emme.... Wahhh tahniah dan bersalin yea. Akk dah lama tak jenguk blog. Baru nak start blogging semula. Jaga baby elok2, twin kat rumah takyah risau, pandai laaa papa diorg tu jaga.

Peluk cium utk baby baru kamu yea...

Pssttt....akk baru je baca komen awak tu...huhu...kalau awk nak sedekahkan ke ibu lain ok jer. Kita panjang2kan amal jariah. ;)

ewanthology said...

semoga dipermudahkan

Azizah Green Line said...

semoga enciksuami dpt jalankan tanggungjwb dengan baik..moga akak di permudahkan bersalin

CikSiti said...

moga dpermudahkan urusan kak....adoi sorry blum pos lagiiiii

Najib Ariyan said...

yeah papa... kena training tu... tak mudah nak jadi single parent tu... kena berbakti... (cakap orang... hahahaha)

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Awak terlupa sesuatu... dalam list tu tak ada pun kemas rumah.... :)
Itu la, tanggungjawab Isteri, banyak kan... rehat hanya pada waktu tidur saja... apa pun, teman doakan emme selamat bersalin dan anak semuanya sihat-sihat hendaknya...

LYAfrina said...

hehe..sweet note ni..
insyallah..gerenti berehhh

Bunda a.k.a KN said...

owh! emme dah nak bersalin yea.. Semoga baik2 semuanya termasuk papa n twins..

Bunda a.k.a KN said...

Semoga emme selamat bersalin dan baby juga emme sehat2 jer nanti...

Kakzakie said...

Kakak rasa masa ini mesti sedang berpantang dah Me ye
Selamat berehat dan kalau ada masa tunjukkan baby tu
Dah tak sabar dah kakak nak tengok macam manalah twin tu dpt adik:)

Lina Rahim said...

Wah dah nak bersalin dah eMMe..moga dipermudahkan urusan bersalin dan berpantang ya..

Post a Comment

tq 4ur comments~