Followers

Feb 9, 2010

Aktiviti Selepas Keduri~

Salam, rindu nak tulis blog, ye la, lame gak tak menaip di sini, so, mE paksa la free kan diri walaupun sebenarnye ade keje pejabat yg menanti...

5 Feb (Jumaat) ari tu, ade kenduri doa selamat, sudah tentu la kite sibuk dgn persiapan, nak masak itu ini, menu petang tu (pas asar) ade la nasi lemak n meehun goreng, tak sempat nak amik gambar makanan, tau..kowang suke makan kan..hehehe...kenduri punye kenduri, penat la plak nak kemas balik, malam tu siap2 kan hantaran angah, mE tolong la my mum touch up yg mane2 patot, tukang kasi idea buleh la...(ni pun kamera angah yg main kan peranan) mE tumpang glamour kat kamera angah la..cantik skit, kalo kureng nih, kamera mE la, sape lagi, hehehe...
(tunggu la, kalo ade gambar yg menarik mE akan tempek di sini..)

6 Feb (Sabtu)
patotnye gerak ke Bertam (Kedah) jam 7 pagi, tapi delay ye la, kalo menunggu org cam tu la jadinye, lambat la geraknye, nak kejar date line kan, takot gak kalo lambat...
makaseh kat mak sedara, pak sedara, dowang ni sume dah umur 60 keatas, tapi semangat dan kesihatan Alhamdulillah, diizinkan Allah, utk bersama dlm perjalanan jauh membawa hajat Angah, syukur dgn RahmatNya...

7 Feb (Ahad)
Check out dari Metrix Homestay terus la mak2 sdara mE nih nak la shoping, ikan masin la, sotong kering la, pekasam la, dan lain2 lagi..pehhh....time kuar kan duit laju je kan...sunuk, mE ape lagi sambar la ape yg berkenan di hati.. di Tanjung Dawai ni mmg terkenal dgn Belacan Tumbuk, bau pun sodap, mmg lain dari Belacan Melaka, belacan hasil tangan kan, bukan mesin, mmg la semestinye sedap...hehehe...


cuaca toksah ckp la...panas terik, menyengih je masing2, hehehe..tu la my dad, org laki duduk la, yg perempuan, suping!, hehehe...uihhh!!! mE control cun la... (ada gambar kat tg dawai, kat jeti dia, rugi la tak de kamera, huhuuu...)



tepat jam 5 petang kami bertolak pulang selepas menjamu selera kari ikan sembilang di sekitar sg petani, tak pasti lokasi..hahaha!!! mmg pening la kalo tak biasa area kedah tuu...

sesampai je rumah, aktiviti yg plg penting..kemas satu rumah, huhuuu...penat...tapi takpela kan, janji Majlis Pertunangan angah berjalan dgn selamat dan lancar...Alhamdulillah... ape lagi perkataan selain terima kasih pada mak2/pak2/sepupu2/ sedara mara yg ikut convoy perjalanan yg jauh, menyeronokan walaupun keletihan memandu (ceh! mcm driving je mE nih..hehehe)

5 princes N princess Yg Sweet:

Loose said...

Salamelekom. Lum lagi nak mikol batang kail, cibok almaklumle ader baby kecik.. Emy bila nak ada baby nyer??? keje kras cikit!! Lhee.. Lhee..hee

eMMe said...

kumsalam, hehehe...yeye, keje keras la nih....Insyallah...ade rezeki tak kemana, hihihih...tq

fatenton said...

best tak kehidupan selepas kawin? :)

Ena said...

salam kenal,

cantek blog awak.. :)

eMMe said...

fatenton: beshhh..kalo tak best, bukan kawen la namenye...hehehe

Ena: salam perkenalan gak Ena, tengs ya, jumpe lagi...

Post a Comment

tq 4ur comments~