Followers

Apr 24, 2013

Airis Tumbuh Gigi Dulu~

Salam Semua Mama!
Mama2be
Kawan2...

takmo tulis byk2
just nak tanye

Normal kah anak seawal 5 bulan udah tumbuh gigi?

bagi mama, normal la kalau anak2 dah mula meniarap
tapi cam tak caya Airis dah nampak gigi nya belah bawah
patut la Airis ada demam skit, tak selesa, nak merengek je...
Mama mana tak risau kan... nnt anak geget 'tet' mama nya...
hahahaha... ke situ lak mama nya fikir... sakit tak yea???

jom search google 'anak dah tumbuh gigi'
ok! mama dah jumpa!
Blog Dr Zubaidi Hj Ahmad
alamak! tidak dibenarkan copy laaa...
takpela Dr Zubaidi, apa apa pun terima kasih
atas info yg diberikan...

21 princes N princess Yg Sweet:

Nanak said...

hi kak me,
normal la kak... Fredo dulu tumbuh gigi masa 5m..twins skng pn tgh main sembur air liur..nak tumbuh gigi jg kot..

SarahSyafiq said...

pernah dgr seawal 3 bln ada yg dah tumbuh.yela, perkembangan baby tak sama semua kan.

azizah :) said...

normal jijah rasa kak..lagipon xlama lagi nak makan solid food kan..

Ibu Diyana said...

Wah.. awalnya tumbuh gigi.. anak sy pun dah nak tumbuh gigi.. dah start menggigit2 dah.. time menyusu boleh dye gigit cik N sambil pusing dan tengok ibu dye.. pastu dye sengih.. ngehngeh.. comel sgt tp sakitttt bila dye gigit tu.. huhu

nway, suke baca blog akak.. meh jenguk2 blog saye.. http://ceriteraibu.blogspot.com/

Munnafendy said...

aiyokkkk...standby je la kena gigit ngn airis nnti...hehe

Kakzakie said...

Betullah Me usia 5 bulan dah boleh tumbuh gigi bahkan ada yg 4 bulan juga. Belikan mainan yg gigit-gigit tu Me. Kalau tak kan gusi dia gatal nanti dia gigit 'tet' Me. Ala.. sakit sikit kena gigit tu biasalah. Tapi bagitahu mama sakit dia faham. Kadang dia suka tau sebab nak test power gigi baru hihi...

Deqla Manjew said...

alolo..makin comel la kalo dah tumbuh gigi kan kak.. sori kak, baru smpt terjah sini...

Ena said...

alala tiutnye dan tumbuh gigi yeh.. hihi..

bersedialah ye me.. kelakar plak ayat kena gigi "tet" tu.. ahahhaha

Riedaffya ibrahim said...

cepat nye da tumbuh...makin cepat mengigit le nanti..hee

~aSHa~ said...

wah dah tumbuh gigi..kena jaga selalu la....lap2 dgn kain lampin..basahkan dahulu

~aSHa~ said...

emme boleh copy paste dari blog dr tu..tapi kena bagi kredit...baca kandungan 9 ye.. http://drzubaidi.com/blog/?page_id=27

nuyui a.k.a miss YUI said...

cpt juga tu kan..

Mrs Nageb said...

Wah..yeay...dah tumbuh gigi eh :) normallah me...mcm kakak Mareesa :)

wahida said...

anak aku si abang dulu pun tumbuh gigi awal...itu normal..tapi dia bab berjalan lambat sikit...eheh...

Bazilah (^0^) said...

get ready utk di gigit hihi

eita said...

cepat nyer dah tumbuh gigi...

My Little Diary said...

wow...seronoknya dah tumbuh gg....
nanti dia gigit kuat hehehe...

Cho Zila said...

ada penah gak baca yang sekarangnni ramaijer baby yang tumbuh gigi cepat normal lerkan...

Kesuma Angsana said...

biasalah tu ! hehehe

Cinta Misteri said...

wahhhh...perkembangan yg baik. nnti mesti Airis pandai cakap dulu dari Eryna.

mama aryan said...

bagus dah tumbuh gigi awal...

Post a Comment

tq 4ur comments~