Followers

Nov 19, 2012

Check Up 19 Nov dan Tarikh 23 Nov Adalah......

Salam Semua
sihat kah anda semua?
Alhamdulillah kalau semua sihat...

Me pun sihat
Sihat maksud Me,
larat lagi ke pejabat seperti biasa
larat berjalan dengan kaki bengkak
larat balik  kampung mertua kt Gemas
Alhamdulillah......dpt jumpa sebelum bersalin

Minggu ni Me last kerja..........

Hari ini Check up kat Klinik, last day Check up
sebelum bersalin...
Check urin leh lak dpt kencing kotor???apakah dugaan......
Reason nya Me pagi tadi makan Iberet folic, peh tu TErmuntah dalam kereta ondaway dari Gemas - Putrajaya, peh tu, breakfast kat RnR order air limau nak kasi hilang loya2...
mmg tak minum air masak, sebab loya2 masih bersisa...

so, effect la result urin tadi, huhuhuhu............. bagus2!!!
mujur tak kene refer ke Doc, just terus gi farmasi amik antibiotik dan Urinary Alkalinizer...
nak kasi kencing bersih balik, heeeee~
tapi Iberet folic kene continue makan, gulp!!!
cam ner takmo kasi rasa loya2 ek kalo makan ubat tambah darah tu???
Kowang de pengalaman tak?

dan Me dah tau tarikh Me bersalin
23 November (Jumaat)
22 November (admitted)

So, Me bersalin awal 2 minggu dari tarikh EDD sepatutnya 8 Dis
Berat Baby sowang dah 2.8 kg sowang lagi dah 3.0 kg
perghhh!!! kusss semangat anak2 Me... moga lahir lah dgn sihat dan sempurna
InsyaAllah.............Amin Yarabbal Alaamin............
Doakan Me ya kakak2, kawan2, Abg2, Adik2...

Akhir skali Me nak minta maaf kat semua kawan2
di alam maya, n kawan2 disekeliling Me...mereka yg me kenal me...
halal kan segala2nya...

Kalo Me dpt update blog, Me letak ek gambar baby baby Me nnt Ok!!!
InsyaAllah..............

pst: Terima kasih yg selalu bg komen yg memberi Me nasihat dan semangat , tQ coz sudi kongsi pengalaman kalian... Sayang kowang sgt2...

37 princes N princess Yg Sweet:

Mrs Lurve said...

dh xbape ari je ag...debar pulak rasa...tp seronok. sy doakan moga semenya dipermudahkan dan si kembar tue sihat walafiat

SSulieana said...

emme ni betul ke dh nak bersalin, rase mcm baru je tau emme peknen...hehehe...emme selamat melahirkan baby twin dgn selamat...boleh g melawat ni dh dekat dah...hehehe...dan selamat berpantang ye...take care!

.: iEyLa :. said...

jage kesihatan kakak...
hoep sumenye dipermudahkan...
adik mintak maaf jgk tuk segala salah faham b4 this...
syg akak!!

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

selamat melahirkan Sis Emme.. semoga dua2 baby dan ibu nya berada dalam keadaan baik. Doa saya juga mengiringi.. TAHNIAH :)

Nanak said...

hi kak Me,
sy baru try mkn iberet folic tu since jumaat dan mmg sgt memeningkn kepala..huhu..tp telan saja sbb nak bg hb naik..
wah, tak lama lg kn..czer mmg 2mgu awal..mcm nanak jg..eee...tak sabar nak tgk twin kak Me...sgt semangat twin ye..baguslah tu..nanak hrp twin nanak pn dpt berat cantik mcm tu..hehe

Eye_nee said...

Tenangkan diri...InsyaAllah semuanya akan selamat..Mohon keampunan terutama dari suami sebelum tu...Akk doa kan yg terbaik buat kamu...ketabahan hati yg kuat utk kamu melahirkan zuriat kamu ini....LUV ya....

Ann Ilias said...

semoga semuanya berjalan lancar, In Sha Allah
doa banyak-banyak ok!
:)

Nazayiena said...

Baguslah hari jumaat tu Emme,kak Nurul doakan semuanya slmt.

QasehnyaRania said...

in shaa ALLAH....mdah2an selamat semuanya..
jgn lupa jika ada masa tepek pic org baru tau ;D
tak sabar nak tengok ;D

maaf akak diterima..

Miss Layaleya said...

Dear, take care.. InsyaAllah smuanya slmt..
Hugs & Kiss ~

Munnafendy said...

tak sabar nk tgk twins!!

aquagugurl said...

wah..nak bersalin dah..tak sobar nak nengok muka twin tu..jgn lupe tepek kat sini,tau..hehe..

-Sara- said...

Me, dh tau date ye..take care dear n pray 4 u all the time..hop semua okey2 jee..besarnya bby2 Me! mesti besar perot kan..nyway, enjoy n take care..jgn pikir bukan2 tau..kuatkan semangat..insyaallah :)

Ena said...

Jap nye masa..

Moga semuanya dipermudahkan ye Me..
Tak sabar nak tgk baby Me dibuatnya.. hehe

Mrs Nageb said...

Semoga dipermudahkan ya me :)

norh said...

moga selamat ye dear..

azizah :) said...

doa jijah mengiringi akak.. moga akak selamat bersalinkan si twin.. moga twin sihat2 keduanya :) akak tenangkan diri.. banyakkan baca selawat nanti yer :) tetiba jijah pulak yg syahdu ni..hukhuk

Zurae said...

Tak lama dah... semoga akak dipermudahkan segala2nya...

Lagi beberapa hari dapat nengok twins!!!! Teruja!!!

nadia said...

peluk kak emme kuat2... bestnyaaa jadi kak emme. dapat rasa nikmat menjadi seorang ibu.

BERT said...

sy doakan akak selamat ye bersalin twins ni.. jangan risau apa2.. kuatkan semangat nak terus kembar dilahirkan dengan comel dan smpurna..buat solat hajat dan minta bantuan dariNya. beroda dan tawakal ye kak.. sayangggg kak emme.. x sbr nk tgk twins akak ni,, hihi

Adams Ayens said...

akk DOAKAN EMME..

m@m@yAyA said...

akk cyg

kus smgt berat babies leh thn yer,ni pestime zura tgk tau berat bby twin smp cmnie salu msti bwh 2.5kg~
Alhamdulillah kak sb babies mbsr dgn sihat~

wah sudah thu yer date bersalin[(@__@)]
Insyallah kak dipermudahkan segalanya,xkisahla czer ke normal kan yg penting kta da xsbr nak tgk orang yang kta kandung 9bulan kn[sobsob]
zura lak ase taching,sb teringat kenangan ms nak bersalin yaya dlu~

nti pape akk update blog tau,nk gtau yaya dia bkl dpt fren's xlm ag~
Tk care akk,jgn stress yer..rileks n cool jer~

Kakzakie said...

Dari kejauhan ini kakak doakan moga Me dan twins dipermudhakan dan segera sembuh. Kalau Me belum sihat minta tolong suami upload gambar. Tepek gambar dulu cerita kemudian.

Sebenarnya kakak yg tak sabar:)

maya amir said...

dah tak lama ni..saya doakan sumenye selamat insya Allah..take care!:)

Kesuma Angsana said...

daoakn yg baik2 for u ye dear, moga dipermudahkan

♥ ROS ♥ said...

Sayang akk emme... Semoga semua selalmat... :)

PutriesNoora said...

23!!thats my birthday=)

Cho Zila said...

dah nak dekat yerk.. moga semuanya selamat hendaknyer .. moga diberikan kekuatan olehNya nanti... dah sihat nanti updateler yerk.. nak tengok gambar permata hati..
23 hb tu sama tarikh ngan adik akak kat kampung yang tengah menunggu saatneyr..

the malay male said...

Semoga dipermudahkan

rieda_ffya said...

ade mase lagi...tenangkan diri tau..doa tu ptg ni kite emel kat me...jgn risau..Allah bersma kite..patutle kaki asyik bengkak je..ghupenye baby agak besar...berat me nak bawak...but dont worry.. still happy...dekat2 due nih,,kene happy tau..kalo duk risau manjang kan kene darah tinggi lak..

rieda_ffya said...

me...nnt cek emel ye...harap dapat le..

Mrs Azhar said...

semoga selamat semuanya emme.. x sbr nk tgk babies emme.. good luck! =)

Ibu Kembar said...

semoga semuanya mudah dan slamat...xsabar nak tgk wajah wiwin tu...berat jugak klu betul spt yg dijangka...apapon think +ve....

Marya Yusof said...

As salam wbt eMMe sayang,

Dear... serius kamu will be twinnie mother ye! tahniah! tahniah! Tahun ni ramai kwn2 yg dpt anak twin ni! rezeki Allah Taala... Take care ye dear... saya doa dr jauh :)

mama aryan said...

salam me..masa akak komen ni mgkn me dah selamat bersalin..x sabar nak tgk twins mst comel..klu bole update ye nanti..
tahniah me

Ann Ishak said...

oh, husband emme orang Gemas, Gemas Negeri Sembilan atau Gemas Johor

Cinta Misteri said...

Emme~
Mesti dh selamat melahirkan kannn

Post a Comment

tq 4ur comments~