Followers

Aug 11, 2011

Berbuka puasa bersama Ayah dan Mak!

Assalamualaikum to All my beloved bloggers...

Sabtu yg lalu punya cerita...

Me, Mr HuB, Ayah & Mak kami balik ke Slim River.......(dah lama tak balik tau)

Kami balik 1 kereta je, coz adik-adik Me si Angah balik umah Mertua nun Utara tu...

si Bongsu biasa la..mane nak join kami balik, ada je hal dgn kawan-kawan biz dia, hahaha...

balik la kami berempat.............

biasa la rumah kalau dah lama tak balik....bertahi cicak sana sini celah2 tingkap, bersepah!!! habuknya lagik, bersin2 dibuatnya..... rumah besar2 ditinggal2kan...sayang!!!! apa boleh buat....kami akan balik bile berkesempatan....... Sesekali balik seronok juga....kami ke PARAM Tg Malim, tak lupa utk beli ROJAK SINGAPURA feveret kami.....kuih muih, lauk mentah pun kami beli, utk wat masak.....tak aci la, asyik beli je lauk siap!!! Rindu masakan Mak..............mE tolong kacau Ya!!!


Aneka juadah.........Selera belaka............
 Ada cerita di sebalik puding roti ini....Mak mE tersilap letak perasa....Mak mE sangkakan Ros, rupanya Peppermint..............hahahaha!!!! dah cantik dah bancuhannye...tapi perasa Mint la.....Mak...Mak...nape tak tanya Anak Mak Sowang ni dulu sebelum letak.....tu la Mak saya wat lawak.....Time berbuka tu yg tak tahan tu, Mak tgkkkk je reaksi Ayah.....tatkala ayah menyudu puding itu ke mulutnya.....Ayah berkerut dan mulut ayah bergerak2 terasa lain sgt puding nih........Mak dah tergelak , ayah pun tergelak besar.....Tak pernah tgk ayah gelak besar berulang kali....ayah susah nak gelak, tapi malam tu.....Ayah.....this is the best moment, in my head....Puding Roti feveret ayah tidak luak, tak dpt meneruskan.....kalau tak, mesti bertambah bermangkuk2...mati selera ayah....beranginnnnn perot ni....kata Ayah...hahahahahaa..

Dibeli siap di PARAM Tg Malim.....sedap!!! cam buat sendiri.....heeeee

9 princes N princess Yg Sweet:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

sedapnya..pg2 tunjuk gmbr ni..heheh..

Cik Rose Cute said...

Banyaknya juadah....Mesti best dapat berbuka ramai-ramai...

♥MAMASYAZA♥ said...

tak salah akak ada, masak lemak ketam. dah lama tak makan ketam

cheqna said...

berbuka poser ramai2 memang besh kan???

InaAchik said...

X SABARNYA NK TUNGGU WIKEN NI BERBUKA NGAN cIK eSAH! :)

BERT said...

mak oi sedapnye

Dilla Ady said...

dilla pun suke puding roti tp jenis berkuah tu..

Pepel BoNda AmaNi said...

berbuka ngan parents memang terbaik la kan...

lovelywa said...

konfiden je ye mak emme tambah perasa tuh..tp peppermint mmg kale pink ke??

Post a Comment

tq 4ur comments~