Followers

Aug 28, 2013

Rasa Macam "Tak Mahu"...Ntah!La...

Assalamualaikum wbt.

Rasa tak best hari ini

Bila kita ditujah dgn pelbagai persoalan
mengenai BOSS..

sebagai PA perlu bijak menjawab segala pertanyaan dari pelbagai pihak
yg perlukan bos hadir mesyuarat lah, Majlis lah, Program yg pelbagai lagi

Pening... kepala ni kenkadang..
Kusut... memikirkan semua itu
Tak Best la jadi PA yg kene beratkan kepala memikir ape nak jwp..
nak kene susun jadual
yea, jaga jadual sayaaa.. je... ingat kat sayaaa.. je tu la pesanan yg PA takleh lupa sampai hari ini
ingat lagi gurauan kasar BOS.. nak tergelak pun ada.. yea la.. BOS gurau je..
PA takleh amik serius...

Ambil masa nak sesuaikan keadaan,
sebenarnya... PA tak suka keje cam ni
memerlukan utk berfikir yg berat berat..
rasa berat serabut kepala otak

rasa nak balikkk je... keje kat umah
jaga anak...
tapi.... takde gaji
nnt lagi Stress...

argh! tak tau la.. harap sgt keadaan boleh kembali tenang, rileks, cool...

mmg tak cool hari ini...

pst: PA jaga Boss besar... susah ada masanye senang... oh! Bos... saya nak tukar tempat lain boleh tak? rasa mcm kepala hotak ni nak pikir keje senang jerkkk... huhuhuh...



kalo rambut panjang gini, dah lama jadi hantu kak limah balik rumah, hahahaha...

22 princes N princess Yg Sweet:

Che Rosliza Che Mat said...

Jadi PA memang pening...sabar jerlah...

Nazayiena Ayiena said...

Sabarlah emme....nasib baik kak Nurul bukan seorang PA....

Kesuma Angsana said...

sabar jelah, moga dipermudahkan semua

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

kalau suami kaya, saya pun nak jadi PA dia di rumah je.. hehe. sabar ye kak

Cik Puan Rara said...

ooo akk PA ke? hehehe mmg susah kan kak.takkan nk tipu.

nuyui a.k.a miss YUI said...

huhu..takpe.. pelan2 kak.

Lina Rahim said...

balik rumah tengok muka anak nanti mesti kusut kepala hilang, kan? InsyaAllah.

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Take it easy...

~~AzaLea~~ said...

sabo yer mama twin.. hanya kita2 yg memahami tugasan kita2 kan?

Sebab tu ada minggu setiausaha coz sangat berat sebenarnya bebanan yg kita pikul..

ME illusionist said...

"rasa nak balikkk je... keje kat umah jaga anak...
tapi.... takde gaji nnt lagi Stress..." - Aku suka ayat tu. LOL!

Alaa, lelama biasa la tu bila hati dah kering? Apa pun bersabar la ye ;)

Ena said...

setiap keje yang ada pada setiap orang ada cabarannya yang tersendiri.. jd kita bersyukur la sbb kita masih ada keje. Keje sebagai suri rumah adalah idaman semua isteri.. tapi tuntutan hari ini buat kita sama2 bantu suami.. x pe.. jgn kusutkan fikiran ye emme.. Smile!! *_*

Umie a'iesya said...

kak emme...sape boss kak emme skang?

ieda immi said...

aduhaii akak paham perasaan emme ..
sabar ye dik

MulutPayau said...

Sabar ya dik...moga dipermudahkan segalanya...

Riedaffya ibrahim said...

sabar me...harap2 nnti da tenang...biasa la ada time serabut dan xleh berpikir ...haru biru dibuatnye

Deqla Manjew said...

susah jugak tu kan.. sabo jelah kak.. nk wat camne kan.. dah keje..

Eye_nee said...

Apa yg boleh akk katakan yer..kamu yg merasai kepayahan dan kekusutan itu kan.....hanya bertabah..bersabar....bertawakal...terima dgn ikhlas semuanya..kerana kerja itu satu ibadah kan sis....chillll okkkk....

E'in said...

Ein pun xsuke jd PA kak... Lau dpt bos yg cerewet, payahhhhhhh

erienz said...

hmmmm....sabarlah emme...

- AZIE - said...

cantiknya header pic baru emme...comel sgt twin, dah besar pun yer

~aSHa~ said...

sha dah rasa 5 bos..mcm2 ragam kan

Cinta Misteri said...

sabar sabar sabar....yg penting....kosongkan kepala dgn kerja2 pejabat sejurus melangkah keluar dr pejabat. selamat hidup kita. jgn smpi masalah pejabat bw kerumah, kesian suami & anak2.

Post a Comment

tq 4ur comments~