Followers

Oct 23, 2012

Citer Isnin, Selasa dan Esok Rabu...

Salam.
Minggu mengunjungi Klinik Kesihatan
dan Hospital
bila dah dekat2 nak due
mmg selalu la mengunjungi Klinik dan hospital
skrg ni Me dah masuk 33 minggu hamil
Alhamdulillah...
masih diizinkan Allah utk kite bertemu secara online
Moga diberikan kesihatan yg baik2 buat kita semua
InsyaAllah...

Semalam (Isnin) Me kene check BSP, biasa la, kalo dah dpt kencing manis...
kene la pantau 2 minggu sekali... untuk bakal mummy n babies...

Hari ini (Selasa) Check up kat hospital...
tadi scan, babies dah jadi berat 2.1 n 2.2 kg, Alhamdulillah! membesar dgn sihat harapnya...
but still breech.. bila Doc ckp, tengok dlm 3 minggu lagik, if still breech kene la make a date for czer... rasa cam nak nangis (mmg nangis pun..tapi depan mr hubby..)
rasa cam tak sanggup nak dgr kata2 yg luah dari Doc

Me harap2 sgt Me dpt bersalin secara Normal
My Mum pun... dia dah survey hospital pakar utk anak dia ni nak bersalin nnt kat Kg Baru
kalo Me kene czer gak, baik Me bersalin kat Putrajaya je..
kalo Me boleh bersalin Normal, maybe kat Hospital Kg Baru
apa apa pun bergantung pada keadaan Me n babies
n Me takmau berhenti berdoa dan berharap..
buat kawan2 yg de pengalaman czer...or normal
ianya berbeza kan rasa sakit itu...
tapi sakit normal skejap je kan? senang nak jaga badan n baby nnt
kalo baby sowang, kalo twin?
kalo czer? susah nak uruskan badan sendiri , n nak jaga babies pun susah, maybe awal2
tak leh gerak byk.. nak dakap baby pun, kene tunggu dulu...bile kite confident nak bersama dgn anak kite tu...

betul ke kata Me ini?
boleh share dgn Me...apa2 saja kata2 n komen dari anda semua
Terima kasih Me ucapkan...

24 princes N princess Yg Sweet:

Mrs Lurve said...

yg penting semenya selamat, kalo ditakdir czer pun..kalo jg baik2 masa pantang, insyaAllah cepat sembuh...mcm my sis, czer jgk..tp berpantang btl2..cepat je sembuh, boleh gerak sana sini dlm pantang...semoga dipermudahkan utk emme

fifi tiez said...

Sy normal.dlm 2 minggu so far badan sy dah rasa ok la..jahitan pn ok..

cheqna said...

moga Allah mudahkan segalanya ye dear..
jaga diri leklok..

rieda_ffya said...

hihi...kes sy ni..ms sulong dlu normal..second time czer...bila tanya pd somebody ade org ckp baik czr psl x sakit..tp pd sy nak sgt bersalin normal..at least sakit mase nak bersalin je..then lps tu berpantang 40..tp kalo czer, byk aktivti terbatas n makan masa yg lama utk baik..cube tnye pndpt yg lain..tp kalo me ade kes btter czer la...

Munnafendy said...

alahai...lg la xde pengalaman nk share kak...smoga baby tu pusing la nanti ye..

Deqla manjew said...

cpt je masa berlalu kan..dah brape bulan kak?

Kesuma Angsana said...

doakan moga dipermudahkan semuanyer ye, jgn lupa doa byk2 tau!

BERT said...

betul kak.. sy masa sakit tak ngis pun.. tp ngis bila tau doc ckp kene czer.. mmg susah jg.. nti sy cte kt blog pnglmn dlm wad cmana.. sedeh gilee!!

sy doakn k.emme dpt bersalin normal.. smoga dprmudhkan ye.. mohon solat hajat ye kak.. aminnn

Ibu Kembar said...

tu la kan...harap sangat normal sebab mana la nak uruskan diri..uruskan baby yg dua org tu..uruskan anak sulung( saya la) huhu

Nigina said...

aa emme.. sakit czer memang payah sikit nak jaga... normal senang sikit... dari sekarnag banyakkan buat latihan penafasan... bila dah time dia senang nak bersalin.... dulu akak normal akak buat latihan alhamdulillah... dia masuk dalam laluan dia betul dan bersalin normal... akak harap ko bersalin normal yer.... akak doakan ko dan baby sihat ok.. tak sabar nak tgk anak ko

mama aryan said...

akak doakan semuanya berjalan dgn baik..insyaAllah. akak pengalaman czer xder,sbb akak dua2 anak normal tp adik akak kata dia suka czer lg,dia takut nak bersalin normal..ntah la kan tp akak berdoa moga2 segala urusan me akan dipermudahkan nanti..

.: iEyLa :. said...

adik doakan sumenye selamat dan dipermudahkan...

baby lydia said...

x sabo nk tgk muke bby akk..akk kena kuat semangat tau !

SSulieana said...

su dua2 pernah rasa...normal dan c-zer...yang senang jaga ofkos la normal...tp kalau normal takut koyak banyak pun susah gak nak jaga...hehehe...tapi bila bersalin normal rasa puas dapat teran baby kita sendiri huhu

bila anak kedua kena c-zer pengalaman mmg beza...czer kat hospital gomen...Ya Allah azab rasa...tuhan je yang tahu....emme doa banyak2 ye semoga dipermudahkan bersalin....x kira normal atau czer itu semua dah ketentuan....janji semua selamat...semua tu pengalaman yang sangat berharga untuk jadi seorang ibu....

adyna said...

moga2 semua selamat n dipermudahkan..macam saya dua2 dah rasa.. :) alhamdulillah

psst ingat emme dah bersalin sebab dh lama tak update ;)

Maiyah said...

sy doakan
segalanya berjln
lncar seperti yg
diinginkan insyaAllah

nuyui a.k.a miss YUI said...

bab ni yui tak tau nak komen coz tkde pglmn =)

MyraQhairel said...

myra czer...minggu ke37 baru dapat mandikan baby sendiri...tapi klau boleh normal better kita normal....unless ada complication kann...so mcm kes myra dah la czer...lepas tu kene bukak balik sbb ada complication...tak pasal2 2 kali operate...pantang 100 hari dibuatnya...mkn memang kene pantang..tmpt operate memang tak leh kene hempap sampai skrg even baby dah 15 bulan...so smoga awak dipermudahkan...aminnn

Nanak said...

hi kak Me,
wah, babies dah naik byk..blh minta petua?hihi..my babies still under 2kg..hrp blh naik lagi..at least 2kg++..

Nanak ni dah confirm kena czer..:(
pengalaman lalu, lps czer tu mmg blh bsama dgn baby (nsb baik dpt 1st class room)masa nak menyusukan tu mmg agak payah sikit tp kena kuatkn smngt..

kali ni dgn 2 baby..blh tak bygkn keadaan mcmna nti? tp kena kuatkn semangat jg..yg ptg semua ok..take care ok.

~azillakhalison~ said...

salam emme..semoga selamat melahirkan baby..hehe semoga dipermudahkan jugak yer...

amin ya rabbalamin

lizz said...

moga dipermudahkan yer...dulu time dalam pantang mak jagakan tak der la susahkan..saya bersalin normal..sakit contraction tu biasa... Teknik pernafasan semasa bersalin yang penting...

MulutPayau said...

assalamualaikum dear...

Semoga dipermudahkan nanti......akak tak de pnglaman czer dik, tiga2 bersalin normal....

azizah :) said...

alahai.. InsyaAllah baby akan turun yer.. banyak2 berdoa moga di permudahkan...

Adams Ayens said...

Wahhh beshnye sis baca semua pengalaman kawan-kawan me.Me pun tau kan sis 2org Kids Czer.Alhamdulilah. Sis rasa bersyukur sangat bila dapat tau kita harus ada rasa sakit waktu bersalin. Itu semua normal. Semua ini dah ditentukan oleh ALLAH SWT. Se usia kita dalam kandungan Ibu 4 bulan.Kita ni dah ditulis dan direkod oleh ALLAH SWT. Maka kita sendiri yang perlu menjalankan tugas sahaja. Sis sentiasa berdoa untuk selamat ibu dan anak.Hopsital bayo ke hospital gomen ke sama aja. KIta ni manusia. Fitrah manusia kena terima seadanya. Jangan lah dah sakit tu dok jerit2 or melawan kata2 doc n nurse tu tahan kan aje.Untuk pengalaman sis, 2org kids sis Hospital Kerajaan Putrajaya. Czer lagi. Dapat layanan yang sungguh hebat dan besh. DOc baru2 pun tetap jaga kita dengan baik. Sakit nak bersalin normal rasa jugek. Depa semua bantu kita. Itulah sis cakap. Fitrah manusia. Kita ni dah ditulis. So terima seadanya ye. Untuk me jangan la pikir banyak2 lagi2 nak bersalin ni. Insya allah.Tiada apa yg teruk la berlaku. Semua orang takmo gitu ek. Doa la bnyk2.Normal or Czer sama aja utk jaga hingga baik. Diri sendiri tu harus pikir la.Pasal untuk diri sendiri. Masa akan datang kita tak tau. Banyak lagi cite.BUkan utk menakotkan-nakotkan Eme.tapi pengalaman kan. So PANTANG harus jaga juga.Insya allah..

Post a Comment

tq 4ur comments~