Followers

Oct 11, 2012

Semalam Check up 31 weeks BESTTT!!!

HAHAHA..
Siapa cakap gi check up Best?
angkat tangan (Me angkat tangan ~ tapi untuk ari ni la...)

Siapa cakap gi check up tak best?
angkat tangan?! ( tak best sebab kalo tgk rekod buruk selalu..)
hehehee...

Best coz dpt cucuk utk check HB (hah cucuk best? euwww...)
Best coz result HB NAIK!!! Yeay~ Alhamdulillah... terus 12.0!! (Nurse suruh menten sampai 37 minggu.. its OK)
Best coz baby sowang kepala dia kat bawah sowang kepala kat atas
(Nurse yg check tu ~ Pn Sarimah baikkk sgt~ semua pertanyaan Me dia jawap...byk tanye lak Me.. hehehe)
Best coz Berat tak naik banyak~ Normal
Best coz urine pun Normal
Best dpt register utk Bengkel Kemahiran Keibubapaan pada 18 Oktober 2012
Best best belaka...hihihi!!
Cucuk kali kedua Tetanus end of this month (Best saja lah....huhuhu...)

pst: Nak ucap TERIMA KASIH Kat SEMUA BLOGGERS YG SELALU DTG KOMEN N BERI KATA KATA NASIHAT (Pakar Pemakanan terutamanya) terutamanya yg dah ada pengalaman jadi Ibu...yg bujang2 pun tak lupa juga.. geng TTC's ..teruskan usaha keras dgn consistant.. kowang mmg BESTTT!!! InsyaAllah kasih sayang kita kan kekal akhir hayat, walaupun hanya di Alam Maya...itu perlunya kawan....

Kak Zakie
Kak Ieda
Kak Ida My All
Kak Eye Nee (dah lame tak nampak online)
SSulieana
Bazilah Ramly
Bert Atiah
Nuyui
Ieyla
Lina Rahim
Kak Sal
FiezaSani
Kak Nurul Nazayiena
eh! tak lupe new followers... tq very much! best ada kawan baru, jadi best lak blogging... dya Bunga n Mayang Abdul
Sis Farieda
Ina Cheqna
Mamasyaza
MeZurae
Adyna
Rima aka MLD
Deqla Manjew
Cik Puan Azizah
Kak Nina aka Cinta Misteri
Kak Ainnoraini
Syazana
Ros mama Auni & Humaira
RoZ (my BFF)
Nanak (mana kamu? lame tak comment ku?hope kamu sihat)
Eita
Erienz
eB
Aida Midi
Ena (apsal lame tak komen blog Me bz la tuuu...) 
Eka
Zana Adieyza 
MamaYaya
Mrs. Lurve
Kak Azura
Kak Munna
Kak MP
Mama Gee aka Kak Gee 
Mrs Eady
Nens Collection
Mama Saly
Cikgu Ma
Pokok Manggis Depan Umah
Kesuma Angsana
Cik Rose Cute
Fifi tiez ~ Tahniah dah selamat Bersalin!
taklupa kawan2 di sekeliling yg mengenali Me...
erhm..sape lagi.. sape?sape? leh sebut lagi nnt...


fuhh!!! ramai lagi.. tak ingat ... thx All..hanya Allah swt jua membalasnya...

 thx google~ u are the BESTT TOO~

33 princes N princess Yg Sweet:

Nigina said...

wahhh kena maintain smp lahir tau... dah tahu jantina baby ke emme....

BERT said...

amboiiii kak emmmeee.. riang hati gumbira betolll hehehee.. tahniah2!! kekalkan kesihatan anda ya kak.. ramai nya kawan dia.. curi sket bolehh??? jangan tak tau saya suka sangat pegi KK buat checkup.. syok bila diperiksa, pengalaman baru la katakan.. mesti la gayat sket haha.. ok take care ye kak..

My Little Diary said...

best...best....
MLD baca entry ni best jugak...
semoga semuanya berlancar lancar

eeee....tak sabar nak tgk baby emme. :) :)

azizah :) said...

i luv u so much! hehe

syukur la checkup 31weeks semuanya baik2...

Noli@Ibu Wafa said...

alhmdulillah..moga sihat2 yer..ibu dan anak2..hehe

SSulieana said...

Welcome!hehe

Roz said...

Alhamdulillah...aku pun tumpang happy...nnt maintain corak pemakanan tu tau...jaga diri baik2..

p/s:nasib baik ada nama aku...kalau tak..skrg gak aku gi bom ofis ko...hahaha....

Munnafendy said...

ehh..pregnant twins ke? woo bestnya!

psstt...nk kena masuk dlm bloglist ni...hihi

♥ ROS ♥ said...

Eh mama auni n humaira pun ade... :) tq jugak untuk kak emme selalu jenguk blog ros :)

Alhamdulillah semua ok.. Tggu masa jer nnt.. Mesti cute bby twin ni.. Dah dua kak emme.. Leh potong ros ni nnt... Ekekek :p

Ibu Kembar said...

waa dah xlama dah ye wiwin tu nak kuar....bestnyer...

Nanak said...

hi kak Me...
nanak sihat..baru buat mogtt hari tu..hehe..
samalah kedudukan babies kita..sorang kepala kat bwh n sorang lg kepala kat atas..
syukurlah semua baik2 saja....
jgn stress2 tau..take care..
love u too :)

p/s
suntikan IM Dexamethasone tu biasanya utk ibu hamil kembar sbb ada risiko utk bsalin awal..pasal tu kena suntik utk matangkn paru2 babies...sakit woooo...(nangis)

Kakzakie said...

Bagulsah bila Me happy dah sihat baby pun happy dan sihat juga.
and
kakak love you too.:)

Nens Collection said...

wahh rajinnyer mama twin ni link kan sume tu..hehe
sy x suka sbb slalu rekod buruk..masa awal2 preggy kenciing kotor..x lalu makan,berat turun..lps 6 bulan..berat plak naik mendadak..tiap2 mggu kene dtg..hhu..tp tu sume kenangan..;)

Nazayiena said...

Hepilah dgr emme pergi check up semuanya berjln ok.
Apa2 pun emme boleh pm kat fb kak Nurul ok,kitakan sama satu area,hehehe.....

mama aryan said...

akak tetap suka pegi check up sbb nak tahu keadaan baby,bab kena cucuk amik darah tu nak buat mcmmana kena terima la seadanya,tu belum bab minum air gula lg..pening akak hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhmdulillah semuanya ok.. tula, lau berpeluang jumpa, dh lama yui jumpa mcm blogger jijah dan sis ini..hihi.

adyna said...

wah saya pun ada :) hehehe tak salah kite berkongsi pengalaman kan :)

31minggu dah kembar selalu awal bersalin nyer :) ape2 pun semoga 3beranak sihat hendaknya..amin

ieda said...

alhamdulillah
akak sentiasa doakan yg terbaik buat emme ..
bila dah bersalin nanti .. leh je kalau nak tanye ape2 ok ;)

LiYa HaNiF :: said...

alhamdulilah....
liya doakan semuanya selamat...

Mayang ABDUL RAZAK said...

bosan g checkup sbb lama menunggu turn ...

Deqla manjew said...

deqla datang ni...tak sangka ada mention nama deqla pulak... :)

Mrs Lurve said...

kena maintain best smpai bersalin nie hehehehe...

Cho Zila said...

ala takder nama akak....
nak dekat dah yerk.. moga dipermudahkan...

Kesuma Angsana said...

thks 2 u too ye dear & jaga diri !

eB said...

syg Me juger...
xoxo :)
dekat dh kan due kiter... cemas3 :)
eh me bersalin camner eh sok? dh tau terms?

Pokok Manggis Depan Rumah said...

sama2 akak.. jaga diri yea.. dah makin comel tu.. :-) semoga di mudahkan urusan nak bersalin nanti..

Cikgu Ma said...

saya plak berdebar2 pk mcm mana kalo saya pregnant..hihi...

moga selamat semua nya..tak sabar nak tengok twin tu....^_^

munna said...

mmg best masa check up.... yg tk bestnya bila kena tunggu lama sgt...sampai naik kematu dan ***tot dibuatnya

Bazilah (^0^) said...

salam kak, best lah akk result semua ok :) menten yer kak huhu. bazi lom cuti kak, tp mggu ni 2hari mc (isnin ngan smlm) rabu amik half day sbb g check up hehe. ari rabu tu check up tak ok, doktor kata ada byk protein dlm urine, doktor kata dehydrate, siap tnye lagi nk admit hospital utk masuk air/ nk try minum byk air. bazi mestilah pilih minum air byk2 kan heheh. berbotol2 air masak minum kak, alhamdulillah smlm result ok tp doktor kata dorg trace darah dalam urine. tnye bazi ada tanda2 nk bersalin tak, tp xde lg hihihi..

m@m@yAyA said...

Ala xda pun nm zura lam list akk..huhu

Gurau jer kak..zura rjin bc blog org tp kurg rjin tinggal jejak..hihi
Tp ngn akk zura rjin jengah sb xsbr nk tgu kwn's yaya kua..:-)

~aYu~ said...

salam kenal..
best yer time check up? huhu..
bestnya dapat twin.. ayu dengar citer ni pun best je rasa..

@e_da said...

Tahniah... Seronoknya jumpa lg geng preggy... Take care ya....

Cinta Misteri said...

Kadang laa kan best g checkup. CiM mmg tk thn nk g hosp/kkk gov, so both boy tu chkup kt private je. Ati tk sakit

Post a Comment

tq 4ur comments~