Followers

Jun 12, 2015

Barut Gantung buat Aurel Adriana

Assalamualaikum
Salam Jumaat Semua
Apa khabar ?
Sihat?
Alhamdulillah...
Moga semuanya dalam Lindungan dan Rahmat Allah swt...

Nak citer pasal Aurel Adriana...
perkembangan usia 3 bulan ini...
Alhamdulillah tidak banyak ragam...
Baru-baru ni Aurel dapat demam, batuk, selsema
selsema ade skit, batuk pun tinggal sisa2
semalam ada baca satu blog ni...
dia bagi petua camner nak rawat anak yang batuk berkahak,
Mama siasat juga la puncanya dari Aircond di Taska, sedia maklumlah, takleh nak control, sejuk panas aircond kan centralize, jadinya mama bekalkan baju sejuk, stokin, sarung tangan, baju seluar pun panjang2 belaka...

Satu lagi mama baru dapat idea pasal Barut gantung, mama minta tolong kakak ipar,
kakak ipar boleh tolong jahitkan... smalam dah siap satu, siap tunjuk gambarnya...
Comel............!!! mama lak excited cam mama lak nak pakai,
bukan apa barut gantung ni sampai dada, dapat gak kurangkan kesejukan bahagian dada Aurel,
Aurel mmg mudah berpeluh dan tidak tahan panas, tapi aircond yg over cool mmg dia tak tahan,
yg sedang sedang sejuk je... janji Aurel selesa... n boleh tidur...

Masa Aurel dpt batuk tu, mama mmg tak tahu Aurel ada demam skali, tu pun gi bwk Klinik...
Mama perlu sediakan termometer di rumah la... mmg tak penah ade termometer,
mmg Cik Aurel ni tak merengek meragam sgt... dgr dia batuk je tu yg ke klinik...
Aurel pun tak tahan mandi awal pagi, jadinya skrg ni bila dah dpt demam tu mama just lap je badan dia... takot dia tak tahan sejuk... baby tak mandi sgt pun tak pela..janji dia sihat..tu je doa mama...

Barut Gantung by Kak Long Aizee 

Aurel Selfie

Aurel ngantuk kot...tak pun dok hayal je dgn dunia dia...hahaha...




12 princes N princess Yg Sweet:

aquagugurl said...

eh..first time tau ada barut gantung..hehe..

Inani Hazwani said...

omeinyaa aurel :D

Nieyl said...

barut gantung tu wat semdiri ker?

Falsya said...

comelnye barut gantung tuh..org dulu2 mmg pakai kan barut gantung nie kat anak dieorg..hehe..

SSulieana said...

get well soon aurel!

nusha fasha said...

Bru tau ad barut mcm ni.hihi

azizah green line said...

Hakimi oun ada barut gantung. Kalau demam ke pakai tu je.

umi alya said...

Kalau batuk berpanjangan, jangan biarkan, bawa dia berjumpa doktor lagi, risau masalah paru2..

Moga hari ini aurel bertambah baik, aamiin

LYAfrina said...

alhamdulillah..dh besar pom dia..nama sedapp la.. suka nama tu...
muka mirip kakak2

aryan azra said...

comel barut tu...moga aurel sihat2 sahaja ye

Siti Yang Menaip said...

baby kena pakai barut kan.. buat comel2 baru lagi ada semangat nak balut baby ngan barut..
kalo bleh jahit.. buat je sendiri.. yg jual kat kedai huuurm..

mama ila said...

semoga baby aurel cepat sembuh yer..comel sangat..baby memang tak tahan sejuk...mesti best pakai barut gantung tu kan...hehehe

Post a Comment

tq 4ur comments~