Followers

Aug 30, 2012

Gambar kami lagi~ Color Oren sedondon tak?

Salam Semua sayang-sayang Me
Sihat ke semua?
Harap sihat2 sejahtera
walau dimana kalian berada
Kalian tgh wat apa?
tengah makan kuih raya ke?
eh?! ramai rasanya yg tgh buat Puasa Sunat Syawal kan...kan...
Alhamdulillah...Me tak tau bila nak mula ganti puasa, n kalau sempat
nak wat puasa sunat Syawal, takmo ketinggalan...

Terima kasih pada kawan-kawan bloggers
yg komen2 kata baju raya kami cantik, heeeeeee~ (kembang jap!) alah! mmg kembang pun kan...
mesti la cantik, lawa, sweet, dll...kalo tak, takkan dok brani2 depan kamera kan...kan...
kowang pun apa kurangnye...
cantik, molek n comel2 belaka, color2 smue cantik2... bertema katanya...
janji raya ini yg terindah buat kita semua...InsyaAllah.......

Hidangan Raya + Kenduri Kahwin Sepupu di Ulu Kenas, Kuala Kangsar, Perak

 duduk bawah: Sarrah Damia, Mira, Afina
(anak buah n anak sepupu Me)

 Me with Mr HuB

Angah n famili

Pst: Tadi Me gi Check up 26 minggu, Alhamdulillah Baby sihat, tapi tadi check baby songsang, Doc terus ckp 'Czer', kan awal lagi, takkan decide terus czer, patut ke Doc ckp cam tu, bagi Me ianya menakutkan, Ya Allah, permudahkan la masa ku bersalin nnt...berikan lah aku bersalin normal...
rasa nak nangis bila ingat2 balik...

35 princes N princess Yg Sweet:

Deqla manjew said...

oyen nyeeee.... hihi...cantikkk...

Saleha said...

selamat hari raya.. semoga dipermudahkan Allah dapat bersalin normal

.: iEyLa :. said...

hope everything ok...
akk jge kesihatan tau...
adik doakan sumenye selamat..muaahh2

SYANI said...

C-zer ok apa.. boleh pilih tarikh..hehehehe. Tak kisah le normal ke c-zer, semoga anak2 & ibunya sihat. Take care ye.. [Dah pernah merasa dua2]

nuyui a.k.a miss YUI said...

kuala ea.. ate tak sggh pon sg siput..huhu.

♥ ROS ♥ said...

Jgn sedih2 emme.. Czer pun xpe, asalkan bby n mama selamat... :) lgpun emme pregnt twin... Hihihi... Ros doakan agar bby cepat pusing tau,,,

Mama Gee said...

ada masa lg utk baby pusing....takpe..dr mmg mcm tu....doa byk2 ya...agar baby pusing ke kedudukan normal...

nadia said...

kak emmee~
tolong contact nadia 019-7564019..
nadia nak jemput kak emme datang open house rumah nadia hari sabtu ni ye..

ros_reeza said...

wahh, cantik.. serba oren :)

:: Mrs.Eady :: said...

insya Allah baby sempat pusing tu :)

munna said...

aduhai...bila dgr je nak kena Czer ngilu rasanya.... anak kak munna yg kedua pun mcm tu songsang...tapi bila nak dekat bersalin dia pandai pulak pusing sendiri

BERT said...

fuhh oren lagi... hehe.. memg sedondon..

akak.. jangan sedih ye.. sy doakan supaya kita dapat bersalin normal.. tak patut doc tu cakap camtu.. ada kawan saya pon songsang jugak.. tapi bila nak bersalin dah ok.. dapat jugak normal.. akak doa banyak2 keh.. cakap dengan baby tu selalu supaya dia boleh berubah arah ke bawah.. masih awal lagi.. jangan risau keh

rieda_ffya said...

me...kali ni awk nampak bambam la..tang pipi tu nampak..psl baby tu jgn risau...psl baru 26 weeks..so dia akan sentiasa bergerak..cume jage kesihatan je tau..hee..jgn pikir sgt le..

azizah :) said...

oren pun cantik gak..jarang org pakai..tp mmg myerlah..

eh kak ada masa baby nak turun lagi..jgn risau.. baby akan pusing2 gak nanti..

Afasz said...

oren ... belum lg pernah guna tema ni. cam cantik gak.:D

Kesuma Angsana said...

cantiknyer color oren, tq singgah blog KA yek. KA dh follow u juga 611

saly@mama-i said...

cantik warna oren.. sedondon n sweet gitu..hehe...
saly doakan moga dprmudahkan sgla urusan, baby dan ibunya sihat..betul tu, kalu bleh nak bersalin normal lg kan, czer tu pilihan t'akhir.. i-allah Allah mudahkn urusan..:)

eKa said...

wah kejapnya emme. 26 minggu sudah. harap sumena dipermudahkan...

Myra Jay said...

Oren tema MJ tahun lepas ;)

Selamat Hari Raya ye kak ;D

ieda said...

ok je dikk sedodon aje ;)

oh ye ke .. biasanya dr akan buat andaian awal .. insyaallah dik .. jgn risau , doa2 allah permudahkan dan insyaallah x songsang .. semua kerja tuhan dik ..
emme jgn risau sgt .. takut tergangu emosi nanti .. ;)

DaZzlingLilLy said...

selamat hari raya emme and hub..semoga dipermudahkan semuanya..

Dilla Ady said...

laaa....yu peknen eh darling...semalam mase pakai abaya tu ai perasan jugak tpi tgk gambar last tu mcm tak..takut lak nk tegur mane tau kot2 tak preggy...


tahniah dear!!

patut le makin berseri2!!

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

mmm... berdoa mohon yg terbaik dari Allah... Insyallah, semuanya akan selamat... Kita hanya mampu merancang, tapi Allah yang menentukan segala-galanya...

eita said...

memang sepadan pun...

alahai..harap2 takde apa2 ...jangan sedih2 sangat ye...
takut mudarat plok baby

Nanak said...

mmg sedondon..hehe..
Me tau tak tetiba je i suka kaler yg terang2 mcm oren..merah..hehe..lawa la..
Me dah tau gender babies ke? :)
jgn tlalu fikirkn hal tu k..harap baby akan pusing nanti..sempat lagi..i hari tu doc kata uri kat bawah skng ni dah naik sikit..:)

take care.

MulutPayau said...

cun jugak warna oren tu...
p/s...semoga Allah permudahkan urusan Me....jaga diri ya dear...

Yummy Biskut said...

ada masa lagi ur baby nk berpusing..macam saya ni,dah 36weeks,baru tau yg baby songsang.. :(
mggu lepas dr. usik2 perut,dia kata kepala baby dah turun..tiba2 after seminggu,saya nak scan,tgk2 baby songsang...sgt takut.. :(
plan bersalin normal tapi macam xde harapan je ='(

erienz said...

hi dear, selamat hari raya, comel emme dan suami...rin hari sabtu balik jelai, emme balik x kampung?

maya amir said...

oren..suke..:)

Cikgu Ma said...

cantik pelamin kt belakang tu...hehe

salam merdeka :)

Sally Yatiey said...

Cantik :D Selamat hari raya :D

Cinta Misteri said...

Emme~~

CiM belum pernah erorrange time raya. Will try by next next year.

Czer?? berdoalah byk2 agar Allah permudahkan. Tapi Emme jgn fikir sgt, buat biasa jer eahhh. Janji semuanya selamat.

Anak CiM yg sulung tu pown songsang, duduk mencagkuk lagi dlm perut. Dia keluar kaki dulu, sampai tersangkut tulang bahu. Dr terpaksa seluk tangan untuk keluarkan dia. Alhamdulillah, keluar normal, semuanya selamat dah besar panjang pown. Di awal kandungan pown, Dr dari Melaka sampi JB semuanya suruh potong perut Tapi CiM yang berdegil nak deliver normal, lastly ada 1 Dr perempuan yang tabahkan hati CiM, dia akan cuba lakukan normal tapi dgn syarat CiM kena kuat. Kalau ada apa2 berlaku baru akan potong. Alhamdulillah, berkat doa semua dan bantuan beberapa Dr lain, CiM berjaya lakukannya.

Ingat, jangan fikirkan sangat. Serahan pada Allah s.w.t.

Kyra said...

oren wahhh berseri aih..lepas ni berdondon denagn bb plak

E'in said...

kemain akak sedondon oren gitu.. hehehe..

baby songsang? jage diri and baby baik2 kak..

Bitt (double IS) said...

nice color!!

yup, masih awal utk doc kata begitu...

Post a Comment

tq 4ur comments~