Followers

Oct 14, 2014

Nikmatnya bawa Bekal ke Pejabat

Salam...
Sebenarnya sejak bujang lagi dah biasa bawa bekal ke pejabat..
Tapi terpulang lah kepada kita sama ada rajin atau tak...
ni kes rajin la ni... berbekal ke pejabat...
sayang kalau simpan dlm peti ais mmg tak usik la balik karang, confirm masak lain
hehehe.. sebenarnya lagi suka masak yg baru daripada simpan...
tapi tak pe la, kalau bwk bekal, sekurangnya save duit poket kita kan...
tapi kalau sebelum ni saya n mr HuB satu opis... mmg kami bawa bekal sama2...
skrg tak bg mr HuB bwk bekal, sbb dia takde geng bekal kat opis dia, hahaha!
lainlah kalau mr HuB request nak bwk bekal juga...

Menu simple:
Goreng ayam
Bayam berkuah
Telur kocak masak sambal
Kicap ( wat tambah selera)
biskut julie's 2 keping
air milo panas

pergh nikmat tak terperi
Alhamdulillah.. breakfast + Lunch hari ini...

15 princes N princess Yg Sweet:

ewanthology said...

jimat, tapi kena bangun awal la yek

eyza said...

Eyza pun bawak bekal pegi opis hari ni.. lauk smlm berlebih lagi.. dari membazir baik bawak bekal kan.

Nurzakiah Hanum said...

terbaik

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedap tu kak =)

Nazayiena Ayiena said...

sedapnya mkn bekal sendiri,rajin ngan x rajin je nak masakkan.

tiga lalat said...

Salam. Hee saya pun suka makan nasi berlauk kicap.

Tihara said...

sebenarnya masak sendiri lagi puas hati kan :)

Lynn Hamzah said...

bawak bekal nie memang menjimatkan...lgpun skrg nie kos makan kat luar memang mahal...

lieyalatif said...

bawak bekal mmg jimat...bersih pun dijamin bersih...lieya ni plak jenis masak ari2 pagi2 tu sebab anak2 gi seklah bawak bekal...tapi lieya sendiri tak bawak bekal hahaahha...malas nak berangkut bekas2....tapi kdg2 bawak gak bekal bile dah boring tak tau nak tapau ape kat kafe kan ....

sedap menu tuh....bayam masak air ade ayam goreng lak tu...mmg sedaaaaappp!!

aizamia3 said...

Selain dapat berjimat, dah tentu rasa puas sebab masakan dari air tangan sendiri.. ;)

MizzTina said...

sy ni jarang² bw bekal..sbb klu niat nk msk, esoknya mesti lajak bgn..hahaha.. dgn anak kecik lg..

Gee Lion said...

As salam cik eMMe & salam kenal,
Dedulu mula2 kerja, memang rajin ler bawak bekal g kerja..
Bila dah busy memanjang.. huh, nak masuk dapor pun jarang..
takpekan.. saya kan masih bujang.. hehe..

adyna AB said...

Btl emme bwk bekal dpt jimat byk ... Sy suami mmg suka bwk bekal , tp sejak dh dok skol pedlman n dok jauh thn lepas mmg dah jarang dia bwk bekal , menu Simple sy nasi putih telur msk kicap n ikan bilis goreng Ltk bwg byk2 ;)

Kakzakie said...

Bagus Me... kakak pun sama bawa semua lauk dari rumah
Masak nasi aje di pejabat. Kalau Me ada rice cooker kecik boleh ikut cara kakak juga.
Sedap dan senang...

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Kalau kat office tu ada microwave oven, lagi best... :)
Apa kata beli satu then simpan kat office... Bila bawak bekal tu, boleh panaskan saja... Mesti lagi best makan... :)

Post a Comment

tq 4ur comments~