Followers

Dec 19, 2011

Sebelum Makan Nasi Minyak Pekene Ikan Bakar Dulu

Kisah ni berlaku pada 17hb Disember, hari Sabtu lepas, bertolak dari PJS ke Tg Karang, tak silap saya ini adalah perjalanan sejarah, 1st time, di usia saya kini....seingat saya sebelum ni tak penah sampai Tg Karang, Selangor....................

Kami berdua (husband n wife) dan parents saya, my aunt n uncle serta anak2 (cousin saya) dari Perak stay di rumah sepupu (ala-ala homestay) menyambut menantu keesokkan hari (18 Disember 2011) sebelah pengantin lelaki di Tg Karang ini. Ingat tak cite majlis kahwin di Klang 2 minggu lepas??? Rozlina dan Azmil punye wedding la~ yg mana saya pun tumpang Glamour, heeeee~

ni lah dia tempatnye Aroma Ikan Bakar, Jeram Famous kot no......

Kowang kalo nak makan saya rekemen makan ikan bakar kat Jalan Pantai Jeram tapi kowang kene booking dulu, kami walk in, nasib le.......dpt tempat....kalo tak...kene bayar kalo dok bersila kat Bambu RM20. satu lagi name ape tah lupeeeee~ (manyak makan semot, heeee)
 eMMe with Izzah sepupu saya ....
 Me with Sotong celop Tepung (cam tak makan la ari tu...)
Tak tau ape name makanan ni my dad order, lala panjang ni.......
 Sgt-sgt kenyang, sedap! thanks to Uncle n Family coz belanja kami makan di 
Jalan Pantai Jeram, Kuala Selangor, Tanjung Karang, Selangor DE. 

Balik Umah terus tidur kekenyangan, kerana keesokan harinya akan makan nasi minyak lauk pengantin plak, huhuuuu..............seronok jalan, but letih!!! letih pun betenaga menten, hiks2!!

10 princes N princess Yg Sweet:

.: iEyLa :. said...

hurmm...sedap je nmpak ni..hihi

So Shy Lady said...

hb byk kali ajk g KS mkn ikan bkr...tp slalu akk reject haha...akk kt kl pun blambak ikn bakr

tngok gmba baru tahu woww special tuuu

nuyui a.k.a miss YUI said...

tu dia..saja bikin jelez ni..

atty's said...

kalau nak balik kg kty..selalu lalu sini..tp tak penah singgah lagi

yg panjang2 mcm lala tu kalau tak silap pepahat ke nama dia.

lovelywa said...

cheq..tu bukan lala panjang..tu pepahat namanya..tp mmg besh laa..kat bagan lalang je ada menda tuh..

cheqna said...

terliur plok wase..

eT said...

me paling suka sotong goreng tepong tuh....sedapnyerrrr

Dilla Ady said...

ohhh...sedapnye...terliur ai tau!

ieda said...

aloor lapoo balik akak nie bila tgk menu2 yg mengiurkan tuu :)

CETUSAN SEIKHLAS RASA said...

Assalamualaikum eMMe... Amboi! sodap tu..

Post a Comment

tq 4ur comments~