Followers

Oct 6, 2011

Siapa Takmo Bertiga kan...

Mmg Teringin sangat nak anak
anak sendiri siapa tak mahu kan...mungkin rezeki Me lambat, siapa tahu, Allah lebih tahu
anak orang pun boleh
suka dok main-main...
nak kasi Me jaga anak kowang yg comel2 pun boleh ehhh...
takde halnya hahaha...........
ada yg bertanya bila nak bertiga, nnt dah bertiga, bile nak tambah lagi...bla...bla...bla...
jgn la tanya...kalo tgk cam takde isi (nampak cam pregnant kan, coz badan Me kan cepat naik...)
rajin bertanya tu tandanya amik berat, amik tahu, atau suka sibuk2, hahaha positif 3x!!!

Tolong doakan Me...
Kalau kalian sayang Me, Doakan Me cepat punya anak anak yg soleh dan solehah

kot2 ada petua yg best2...
kalian boleh share dgn Me, kalau ada, Terima kasih....

 Adira, anak cousin ~
 Anak kawan Me ~ Zikri nama dia, tak lama lagi dia jadi Abang....

 Suhana my Sister in Law, bakal jadi Ibu...

 Anak No 2 My Cousin...comel kan....tgk pipi dia tuh!

 Aida sama ayah dia....
 Aida sama ibu dia....dua chubby comel, heheheh~

 Aida dalam dakapan ibunya, takde mood la tuh! heeee

Aida coooo~mel sgt2!!!

27 princes N princess Yg Sweet:

Mrs Azhar said...

sbr jelah emme ye. org yg melalui shj akan faham.. semua tu kuasa Allah.. kalau Dia kata nak bagi, Dia akan bagi jugk satu hari nnt.. cuma cepat dgn lmbt je.. itu kata2 suami yg wani pegang sblm ni.. =)

ChiLaBaey's Spot said...

Kena banyak bersabar, bukan kita punya kuasa... Bila sampai masa yang terbaik Insyaallah kita akan perolehi juga kelak.... Janji terus berusaha.... Jangan terlalu mengharap sangat sebab itu akan membuatkan kita stress dan akan menjurus renggangnye antara kita berdua... Kita sama2 berdoa yer... Saya dah masuk 10 tahun dah ni, tapi masih terus berusaha tanpa putus asa...

Ena said...

gitu la Me, org memg tak pernah berhenti dar bertanya. ibarat tak puas je kalo tak tanya.. tak tahu or buat2 tak tahu yg kdg mende tu sensitif..

sabar banyak2 ye.. mudah2an dipermudahkan semuanya utk emme.. :)

eMMe said...

tengkiu wani n bro Muz...

gedek! said...

uncle hampit 3 tahon baru dapat yg sulong...

-faham-

atty's said...

emmi baru je 2 taun..insyallah ada nanti..adik kty 6 taun , baru allah beri rezeki..

nuyui a.k.a miss YUI said...

insyaALLAH sis,sy doakan..

InaAchik said...

Semujarab doa adalah doa kita sendiri... jangan putus asa... teruskan berdoa... banyakkan bersabar. Allah maha mengetahui apa yg terbaik untuk kita...

eMMe said...

thx Ina, Yui, sis Atty n bro Gedek, terus naik semangat Me, hehehe....

lovelywa said...

rezeki tak kemana kan..mayb tuhan bg lambat tp mane tau sekali Dia bg kembar terus..haa jenuh nk jaga..yg pnting, selalu "bersama"..muahaha..

AMMAR YASIR said...

Semoga cepat dapat anak.. Heeeeeeeee

eMMe said...

kak zura n Ammar~ tengkiu for ur advise, hehehee...'together always' tak penah abai tanggungjwb yg satu tu, hehehehhe....belum rezeki, dah Allah tak nak bagi lagi, ade la sebab tu kan...

eT said...

xper...lmbt laun ada rezekinyer tu...yg pntg usaha n doa...:)

eMMe said...

eT tengkiu...nak kejar eT, rasa cam tak tekejar je, hahaha...

eKa said...

sonok nya emme dikelilingi kanak2 comel...aida tu...gggrrr.cam nak cubit ppnya

eMMe said...

best gomol Aida tu, hehehe...
Eka pun mesti same situasi dgn Me kan....

rDnA said...

Sabar emme..insyaAllah nnt akan tiba jugak rezeki bertiga tu.cpt atau lmbat jer.keep on brdoa n usaha..

Mama Gee said...

samalah kita emme...
jom kita jumpa pakar jom...

a.samad jaafar said...

baru setahun kan mE.. biasa sgt tu.. jgn risau sbb kerisauan itu dibimbangi menganggu hormon pulak.. tenang-tenang saja tau..usaha je.. bukan susah pun.. tak perlu pikul cangkul, mendaki gunung yg tinggi, berenang di lautan blablabla.. hahaha.. jgn marah ye..tapi, betul la kan?

Puteri Nuur At-Terawis said...

emme,

tak yah bimbang. put sendiri almost 3 tahun kawin baru dapat Idris. then, lepas Idris tu, tanpa dirancang Allah bagi Obiya. Put faham sgt mcm mana rasanya, tapi bila Allah x kasi lagi rezeki tu, maka adalah sesuatu yang lebih bermakna menanti dihadapan. cuma jangan putus asa berusaha 'buat baby' (hehhehe) , berdoa dan bertawakal. Allah tak akan sia-siakan hamba dia yang tak putus meminta. Tak bagi kat sini, kat sana dia bagi yang lebih baik.

Chillex!

Lina Rahim said...

dear eMMe.. you are not alone k..Lina pun almost 2 years juga tapi belum lagi jadi ibu..Allah lebih mengetahui

makdara TERdiva said...

cepat atau lambat, pasti ada..sabar & tawakal kerana semuanya dari keizinan dari-Nya

Eye_nee said...

Belum Ada Rezeki Lagi....InsyaAllah jangan berhenti berusaha....

JilLL heyrie ♥ mika said...

hye emme,
no worries okay, i dulu pun lambat, 3 years baru dapat mika and now lana :). i doa kan for you okay, sincere from my heart :).

p.s : dulu i pegi langkawi, vacation jek sebenarnya, then alang2 dah pegi my friend ajak pegi tasik dayang bunting, i mandi and minum air dia and baca selawat, and memang doa dekat allah, nak sangat baby :), 2 months after that i pregnant, but not to believe, semua tu kuasa tuhan, :).

munna said...

sabarlah emme....pasti sampai masanya nanti..kak munna doakan yg terbaik buat emme

Miss Layaleya said...

Emmi syg, rezeki kamu akan tiba jua nanti.. sbr ye syg.. Allah pasti ada perancangan yg lebih baik utk kamu..

I doakan u cpat dpt baby.. InsyaAllah..

Doakan I cepat dpt suami ye.. (nk jgk!!)

hehehehe.. love u..:)

Mrs.'Sifu' said...

Sian kita kan...senasib..Ct dah lepas pantang dari eksiden...ni dh 2thn lebih nikah still xdpt bby jgk..mber2 jap je kwen terus lekat..adoi...stress yg amat jgk kekdg pikir...mcm xnak balek kg jer...huhu...

Post a Comment

tq 4ur comments~