Followers

Dec 19, 2014

Panduan Mudah Bersalin



copy dari FB D Aura VCO dan Info Ibu Hamil

Ada produk yg saya minat.. kot kowang nak tau lebih lanjut leh cari D Aura VCO

D Aura VCO ada ckp pasal urutan perineum..sape tahu?

Ok jom google

Dalam page FB D Aura VCO ni ada panduan dan teknik Cara Meneran semasa bersalin

8 TEKNIK & CARA BETUL MENERAN SEMASA BERSALIN
1. Angkat kepala, dagu cecah dada.
2. Mata pandang perut.
3. Tangan pegang (bahagian kaki yang berhampiran buku lali).
4. Masa teran jangan keluarkan suara atau menangis kerana ini akan membuatkan ibu tersebut kurang tenaga dan tak kuat.
5. Masa teran tu jangan sesekali angkat punggung kerana ini akan mengakibatkan luka dan koyak yang besar di bahagian vagina.
6. Tarik nafas sedalam yang boleh dan teran macam nak buang air besar tanpa blow nafas uols. Teran sekuat yang terdaya selama yang boleh dan curi nafas. Then sambung teran, tiap kontraksi try 3 kali. Time kontraksi je push sebab time tu baby pun gerak sama so jangan buang masa...ada kontraksi terus push macam cara2 kat atas tadi, tak ada kontraksi relaks...
7. Baca Bismillah, selawat.
8. Tips Tambahan: Kongsi tips ni dengan husband supaya dapat mengingatkan uols. Mungkin masa tu anda akan terlupa kerana sibuk tahan sakit...kawan saya cakap memang dah tak ingat apa dah kalau masa dalam labour room tu, taunya nak baby keluar cepat jer... Bila husband dah tau senanglah dia memberi panduan or buat apa2 yang patut kan? Lagi2 kalau husband tu dah ada experience few times before this...
9. Amalkan Minum Minyak Kelapa Dara As-Syifa untuk mudahkan lagi proses melahirkan anak. In sya allah.
In sya allah, Minyak Kelapa Dara As-syifa adalah Supplement Terbaik bagi Ibu Mengandung yang mahu berikhtiar BERSALIN secara NORMAL dan SELAMAT.
 Produk D Aura VCO

belum order lagi..baru dok tanye2..
ape pendapat ibu2 yg lain?
yg penah consume produk ini...

atau ade rekomen produk lain?
saje je wat survey produk yg best2...

7 princes N princess Yg Sweet:

Nurzakiah Hanum said...

thanks for the tips

Kakzakie said...

Selain berguna buat Me juga kawan-kawan yg mana masih ada peluang utk bersalin ni Me..

misz sheyla said...

mkn vco jugak dulu..tapi xde disiplin..makan sekali 3 4 hari tinggal.

QasehnyaRania said...

saya amalkan vco tanamera.
alhamdulillah
masa bukaan dh 10.cm patutnya sy dh blh teran tp tu la, disebabkan dh muntah so, kekurangan tenaga. kalau ikutkan doktor ckp tak payah gunting, tp kena juga sikit sbb baby 3.58kg

saya minum n buat urutan

LYAfrina said...

Terbaik la.. smoga dpt mmbantu ibu2 y bakal bersalin

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Mmm... tips yang bagus...
teman menabung kat Marigold UHT milk untuk twin...

Cik Puan Eka said...

tq tips kak. bedebor ni hehehe tak sampai dua bulan lagi hehe

Post a Comment

tq 4ur comments~