Followers

Apr 13, 2011

1st time Makan Dia Nih~

AssalamualaikuM dan Selamat Petang bloggers yg saya sayang,
Ni entry pertama utk hari ini
saje nak cari idea, nak 'up' cite pasal ape erkkk???
haaaa~ saya baru teringat, gambar baru tak baru sgt la
hahahaa~ kalo citer kowang harus percaya
sebab, saya adalah 1st time makan Kuetiow Kung Fu (kuetiow Goreng kureng suke)
tapi tah mcm mane, saya rasa nak cuba, dlm hati (tah sedap ke tak)
hantam je la, asyik order nasi goreng je, kali ini cipta kelainan, wah!!! gitu....
Dengan tak disangka2, tukang masak Restoran Brothers' telah berjaya menambat hati dan tekak saya, ternyata KUETIOW KUNGFU nya SEDAPPPP!!! Betul2 KAW la...
mmg licin la sepinggan, di tambah lak tapau sate di situ, heeee~ selera boleh tahan saya ini...jom~ layan gambar2 di bwh:

Kuetiow 1stime saya (harus singgah lagi kat sini, jgn tukar tukang masak lain dah!)

Mr HuB order Bihun Goreng punnnn....SEDAP!!!!

Suasana Restoran Brother's Kg Abu Bakar Baginda (dkt pintu masuk Putrajaya 1)

Ada stall burger oblong juga (layanan OK!!!)

31 princes N princess Yg Sweet:

.: iEyLa :. said...

kuey teow kungfu...u know what kak???
my favorite menu kat campus ni..huhu

Syue Mustafa said...

Lepas ni kena layan cerita Bruce Lee. Baru boleh menikmat kuew toew kungfu tu. :)

eMMe said...

Ieyla, Sedap dik, kalo tukang masak tu pandai salut telur yg kuning tu still cair di dalam, perghhhh!!! dah la akak puasa ari ini...

NUR AIN ZULAIKHA said...

saye xmau lagi ke situ..
sebab : 1) masa oder tukang amik oder tu tnye, tp saye ngan kawan saye xdgr..kami tnye lagi skali, die sergah "nak minum ape?air tau air?" peh!sentap kak!
2) Kami ni da la lapar kn..Saya oder ns grg cine..xsedap n sjuk je..tgu mcm die ngah mask..tp sjuk..pe cer? kawan saye makan nasi putih ngan tomyam, pastu die minta timun..org tu bg n sound "cukup x?xcukup kiteorg bg sebatang" lau akak sentap x?
3) nak bayar makanan pon kiteorg ne tgu casher tu dtg kat kaunter..ade gak dlm 5mnt..so kesimpulan nya..maap ler..xlyn da di situ..

Saya da due kali makan situ..mase yg pertama tu bulan pose, jadi bile service lems xde la nk rase sgt wlupon org xramai kn..tp sadis jugak la..org yg lmbt oder dpt mkn..tp kami pndg sajor..yg 2nd yg saye citer kat atas tu..

Sekian luahan hati & perasaan saya..

eMMe said...

Nur Ain~ uits....sabar2...akak tak penah kene, tapi mmg muke dowang waiters serius...akak wat tatau je...tapi, juz puji kuetiow kungfu dia sedap...tapi kalo kene sound mcm tu, mmg akak takkan jejak kat situ, byk kedai makan lain kan...

eMMe said...

kak syue~ kebetulan malam tu citer jacki chan, hehehehe...

E K A said...

my feveret toooooooo.tapi eka suka bihun kung fu...dari zaman matrik lagi....

en somi pun suka.kalu mood rajin dtg, eka bt gak benda ni...berulang kali keluar masuk dapur

eMMe said...

ye ke Eka, pas ni leh order ngan Eka lak Kuetiow kungfu...heeee~

lydzar said...

kue teow kungfu? mmg my feveret dari dulu lg.. :)

Miss Layaleya said...

menariknya tmpt ni... sy mmg suka gak kuey tiaw kung fu ni.. bestt!!!

nnti nk try g kdai ni..:)

Amy Syaquena said...

kuey teow kungfu , amy tak pernah makan. Orang semua dok sibuk cakap sedap2 so one day amy nak try la makan..

ainnoraini said...

kegemaran anak2 kuey teow kungfu tu...

kalau maknye mkn kene letak cili potong baru best...

Eye_nee said...

Tak baper suker kuey teow ni...sama pulak kita yer...kalau pi mkn2 pon akk suka nasik goreng daging jer...

DIDOT said...

ermm..x penah try pun restoran tuh..ok ek mknan die..nak g jgk laa..hihihi..;)

eMMe said...

lydzar~ hahahaha!!! dari dlu lagi tuuuu..caya la sis..

eMMe said...

Miss Fahiya~ aku nk bwk ko la one day, heeee~ InsyaAllah.

eMMe said...

Amy~ try la, mane tau kene dgn tekak u pulak, heehee.

eMMe said...

ainnoraini~ anak2 suke sebab kueytiow kan lembut, senang, leh telan je...hihihi..

eMMe said...

sis Eye Nee~ tak byk kedai yg buat kuetiow ni sedap kan..huhuhu..nasib laa...

eMMe said...

Didot~ try la, hope ko dpt layanan yg baik...heeee~

Ena said...

emme..

ena selalu makan gak kuetiau kungfu tu.. arini tukar makan mee (yee mee) kungfu.. pon sodap tau.. mmg jadi kegemaran akak la.. hihihi..

♥ sALmiE ♥ said...

hye kak emme... thx ye rajen jenguk blog sy n komen2 entry... suke sgt..tq =)

NM02 said...

ooo... ini ai buat sendiri kat umh sambil goyang inul. hehehe

azzey said...

kena try ni. bkn jauh pon....bihun goreng camsedap je...

erienz said...

salam emme, rin pun x pernah rasa pun mee kungfu ni...sedapke?

Dilla Ady said...

tak penah rase menu nih...harus cube..

dilla suke makan mee ladna..sedapnyeeee..

nusha said...

wahh,y suke gak mkn bnda ni..heheh..

akk xnmpak gak ea header n banner sy??
samela..mlm td leh je tgk..aishhh...

♥MAMASYAZA♥ said...

wow memang nampak cam sedap pun
oblong, kesukaan akak tu

NUR AIN ZULAIKHA said...

akak..nak no tepon opis akak..nak tanye sumting..emel kat saye ye..ain.zulaikha@moe.gov.my

munna said...

klu tak nak makan nasi mmg kak munna suka makan ni..lagi klu banyak sayur dan seafood ..lagi best...

Pepel BoNda AmaNi said...

wah makan2 lu kan....

Post a Comment

tq 4ur comments~