Followers

Apr 20, 2011

Dari KL - Shah Alam - Tg Malim last Slim River

Assalamualaikum kawan2, harap semuanya sihat2 belaka.

Seperti biasa citer weekend yg lepas, masih mood musim buah tapi hampir penghujungnya....dikesempatan itu me n mr HuB pulang sekejap ke teratak mak ayah di Slim River...tak jauh dari KL pun jarang balik n jenguk umah kan... sayangkan umah besar, tapi penghuninye jarang balik, sape penghuninya (anak2 la...) mak ayah je yg selalu ulang alik tiap2 minggu...
rasa cam nak duduk sane pun ada juga, tapi ape kan daya kami utk berbuat begitu, INSYAALAH selagi ada masa dan waktu yg berharga kami takkan sia2kan utk bersama mak ayah....
rumah ini lah yg jarang2 sgt kami berdua balik....sayangnya........





tapi bukan itu yg me nak citer...................
me nak citer makan buah durian dan rambutan di dusun makcik n pakcik di SR...jadi la kami cume menumpang dusun orang...bukan org lain..makcik pakcik yg sgt baik mulia hatinya. (rumah kami n makcik dekat2 dlm SR juga). senang juga kalo ade kecemasan.....ade la tempat nak dihubungi...

kalo pandai makan durian,haruslah pandai kupas durian hahahah!!!!

takde mood nak makan durian, mood snap gambar mak, ayah, mr HuB, my uncle n auntie

Belajar camner nak kupas durian hahahhaa!
Rambutan kuning....sedap!!! manisss!!!

30 princes N princess Yg Sweet:

Nigina said...

huishhhh durian la..... aduhh sedapnya

nusha said...

ahakz,sy pndai mkn durian tp xpndai kopek..lalallala...

eMMe said...

hai kak yati, lame tak nampak akak kat sini, hehehhehe...

eMMe said...

nusha~ mmg... minta tolong le sesape yg pandai kupas ye, heheheh..

NM02 said...

org kg dah soh balik.. buah dah banyak terbiar, takde sape nak makan.. alahai... jauhnya nak balik.. huhuhu

eMMe said...

NM02~ time musim buah la balik sis, gi balik gih! sayang le dibiar2, tak nak makan gi bagi2 kat org, hehehehe...

Mrs Azhar said...

emme, best kan musim buah. durian dah dpt, rambutan wani xdpt lg ni. tp dh ckp dgn husband nk cr rambutan lak. =)

eMMe said...

wani, cari je kebun dusun sesape, tumpang makan same, hehehe...kalo beli brape RM selonggok ekk, hehehe...

DKosongLapan said...

uiiii cik eMMe....bestnyeee....tak eksah le dusun oghang ke...dusun kite....asei dapat pegi dusun buah time berbuah....memang besttt....... ndak2 lagi tunggu oghang kupehkan...... perrghhhhh

eB ezrin said...

uishhh mkn dorian kome... bak ler sini skit... ';p
singgah kembali menjenguk & polo yer :)

eMMe said...

D08~ uish yop....mmg terbaik n the best moment kalo bab makan makan nih, tak kisah sape punye, bedal saja lah,hehehhee...

eMMe said...

EB Ezrin~ thx sis sudi polo n singgah sini...hihihi..jamu mata je la yea, heeee~

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

ADUHH..DURIAN..FEVRET SU TU..


PSSTT..MAJLIS SU BIASE2 AJER..ORG KEBANYAKAN JE

eMMe said...

mizz sue~ ye ke, feveret...jgn makan byk2 tau...

pst: mizz sue, alaa...meriah tu mean grand....alaa..tak kisah org dari golongan mane sape saje k...

Pepel BoNda AmaNi said...

klu lu nak suruh wa ngan amani datang umah lu raya lu bagi wa skit rambutan kuning tue..wa xkira..wa nak jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk :P

munna said...

bestnya makan kat dusun durian... kak munna pelik juga kat pahang ni durian baru je berbunga.. tak sama musin deroyan ni berbuah rupanya..

Ayuraza said...

dah lama tak makan rambutan..
teringat lak kat kampung..
tapi paling besss rambutan gula batu...uihhhh..teliur dow..

eMMe said...

bonda amani~ aiyaaa lu lambat bgtau maaa...sulah abih wooo..hahahaha....

eMMe said...

best kak munna~ Alhamdulillah rezeki org Perak dulu,hehehehe....

eMMe said...

rambutan gula batu?? ade erkk ayu? confirm manis melenting, hehehehe...sesuai le buat ubat batuk, hehehe...

DIDOT said...

perghhh!!!..terliuk aku tgk rambutan kuning tuh weh..nei yg nak kene carik nei..ermm..;)

eMMe said...

Aida~ isk ko ni pantang tgk aku tunjuk rambutan ek, hehehehe..cari2!

♥MAMASYAZA♥ said...

sedapnye mkn durian, semlm akak pun mkn durian gak, tok umi buat pulut, sempena besday tok ayah

JUE said...

kita dh rase buah rmbutan kuning tu! sedapppppp....

jgn jeles yer aida..hehe..

Eye_nee said...

Sedapnya doroyan...my feberet sis...tp nak kopek2 tak baper nak pandai...tp bila tak der org nk kopekkan..pandai pulak akk kopek...hahaha...

eMMe said...

kak su, mmg terbaek la pulut vs durian, pergh!!!

eMMe said...

kak jue: hehehehehe!!! sib baik sedap kan...

eMMe said...

sis Eye Nee~ same la cam saya kak, bile takde sesape yg nak kopek, reti lak yea, hahahaha....

a.samad jaafar said...

makan durian bawah pokok/dusun paling best..dah lama tak merasa pengalaman gitu.. syik sibuk ngan keje.. ye lahh..saya melakukan dua keje dlm satu masa..suka cari sibuk kan hihihi..

::.GeiNa.:: said...

emme...aku pun rindu sama umah ko kt slim river...

bila la dpt g sana lg kan...heheh

Post a Comment

tq 4ur comments~