Followers

Apr 19, 2011

Rojak Singapura Tg Malim Terbaekkk~

Dah petang.......
hai~ mujur la ade gambar yg dpt membantu saya utk update di blog ini.
hehehehe...
kisahnya...Sabtu Ahad yg lepas balik sekejap ke rumah ibu ayah di Slim river, kebetulan, mereka ada di sana juga, kebetulan juga, ari minggu kami pun takde wat pe, elok lah bersama keluarga kan....

Ohh rojak singapura!!!! ruginye saya tak amik gambar masa kat meja makan (dok snap masing2 tgh nganga ngap ini rojak!!
hahahhaa~ kalo tak sowang2 terliur nengok nye tau....
mmg kes lupa saya makin menjadi2... (bila lapar menguasai diri..gitu la jadinye...)

Suasana di pasar malam Tg Malim Sabtu yang lalu....

Ada cucur, fish cake, fish ball, sushi, telur rebus, kentang yg kesemuanya telah digoreng

sesak seketika membuatkan saya tepaksa berundur dan memberi laluan pada org lain utk membelinya

ada tua, muda, eh! mr HuB pun ade, penggemar2 rojak Singapura 

ada sesapa yg pandai wat kuah rojak Singapura????
kalo bodek makcik yg jual tu, agak2 leh dpt ke 'secret resepi' nya?
hehehehehe~

20 princes N princess Yg Sweet:

munna said...

tengok ramai je orang yang serbu tu comfirm sedap ni kan emme

DIDOT said...

sedap ek???..nakkk..t kalu ko balik lg ko tapaukan la tuk aku..heheh..;)

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

next month g singapore leh cari rojak singapore yg ori punya.. :)

jom folo!

Dilla Ady said...

rojak singapore nih camne ye? same ke cam kite rojak biase tu? hihihi...jakun btul la..

Eye_nee said...

bertuah la kalau dapat resepi tu...kalau dapat share2 ek sis...heheh..

Abang Jonni said...

Apa beza ngan rojak yg selalu kita jumpa eh?

eMMe said...

kak Munna, confirm terbaik pasti tidak mengecewakan.

eMMe said...

didot~ tak sedap tapau, kene makan panas2 baru best...hehehe...

eMMe said...

kak MDT, rasanya kat Singapore lain rasanya......

eMMe said...

dilla~ tak same, kuah dia lain....lain sgt, sedap, tak terkata...

eMMe said...

kak eye Nee~ betul sis, kalo nak tuntut ilmu dgn makcik nih, agak2 kalo kite bayar 1 juta pun dia tak mo kasitau resepi. hehehehe...

eMMe said...

abg Jonni, lain tang kuah dia tuuu...rasa cam kuah kacang, tapi tak rasa ade kacang dalam tu, ade bijan, kuah satey pun bukan, special kuah rojak ni, hurm...

My Little Diary said...

saya pernah ke tanjung malim awal bulan ari tu, semata-mata nak mkn durian ajer...
tak tau pulak ada rojak s'pore kat sana...

DKosongLapan said...

alaaahhhhaiii....
sayang takde gambo tengh makan rojak singapore ni....kalo tak lagi besttt...

eMMe said...

MLD: aa'ah durian pun best gak kalo kat Tg Malim, hehehe...

eMMe said...

D08~ the best moment mmg akak selalu takde gambo, PnC gitu,hehehehe...

Amy Syaquena said...

ish menyesalnya kalau luang masa sikit kat singapore baru nie leh sental ini rojak , confirm ori kan

eMMe said...

amy~ tak pasti yg ori tu lagi sedap ke yg kat Tg Malim tu, hehehe...

Pepel BoNda AmaNi said...

buat wa xtaw makan wa taw...lu taw buat dak?? lu buat kita makan ramai2.. kekekekke

eMMe said...

bonda amani, lu arrr...mmg kuat makan wooo...nnt wa kasi belajar dlu arrrr....hehehe...

Post a Comment

tq 4ur comments~