Followers

Apr 7, 2011

Kalau STRESS camnih la jadinya~

Assalam n hye semua bloggers2 Ayu dan Kacak,
mood up entry sudah mari!
Stress pun sudah lenyap
kembali lak mood nak berceloteh kat blog hari ini
bz keje
mesti sempat gak menyambil check FB/Emel Opis/Emel Personal
keje? mesti la jalan juga
takde la ASYIK mengadap FB/Blog je kan
pepandai la curi2 masa yg ada
make sure kite tidak lalai atau leka dgn mende yg tidak berkaitan dgn keje
time keje keje la
cenne la kan ade sesetengah org ni duk ralit ngadap FB
tak juling ke mata
tak sakit ke mata
tak boring ke
isk2...
bukan la nak ckp Saya ni bagus n baik sgt atau rajin sangat wat keje
keje FB penting ke???
prestasi keje di pejabat lagi penting ok..
cuba kowang tengok meja kowang tu
ade cam tongkang pecah tak?
ade cam tempat kucing beranak tak?
fikir2kan la...
n sedar2kan lah diri sendiri (pesan pada diri saya juga)
sebelum org lain menyedarkan
malu tau kalo org lain tegur
kalo sampai PEGAWAI yg tegur
eeee...malu... (ni wat muke selamba je...hehehe)
bukan la tak leh men FB..bolehhh...
tapi berpada-pada lah
jgn abaikan tugas harian kite di pejabat (ni menimbun2 surat2 mane tau ade yg urgent...)
kite kawan2...perhati, duk bercerita, mengata
jangan lak paku dulang serpih mengata org dia yg lebih
renung2kan la...
check diri sendiri
ex~ ray la hati (operate terus pun tak pe)
tepuk dada, tanya, Apakah kite berTANGGUNGJAWAB pada DIRI SENDIRI
bagaimana pula orang LAIN, kePERCAYAan, tu belum lagi
kepada Agama, Bangsa dan Negara. (mood patriotik la pulak)

kowang tau tak, kalau me STRESS celoteh jadi panjang (betul Yop Mad )
harap kowang tak boring nak baca (marah ke? alaa..rileks la...hehehe)
coz, minggu nih segala Claim2 boss saya berjaya setelkan
hantar sebelum tarikh TARIKH yang ditetapkan (leceh tau nak wat MEMO bg alasan...huhu...)
Legaaaaa~Alhamdulillah
(sambil tadah tangan....jom layan Blog/FB sampai lebam)
Sumber by Google: maaf, la kalo entry ni wat ade yg terasa, tak de niat pun, 
sekadar luahan ape yg saya nampak jea

tataula nape saya wat entry mcm nih, kowang agak nape?
sebab geram n sakit hati kot....lame dah...tapi, ari ni tak tahan dah....rasa nak pecah 
lega dpt luahkan kat sini
maaf skali lagi...jika ade yg tak suke entry ini, sila abaikan..kalo ade kene pun, skadar kebetulan
ampun ya pak! buk!

28 princes N princess Yg Sweet:

sahromnasrudin said...

FB kat opis sy semua dh kne blocked..twitter pun sama..hanya blog je yg tinggal huhuhhh

NM02 said...

fb?? oh, sungguh lama aku tinggalkan

.: iEyLa :. said...

dah paham sangat kakak saye ni..
kalau die tension en3 mesti berjela..huhu...
xpe je nk ngadap fb..yg pnting keje gerak..
biarla ape org nk ckp gile fb ke..gile blog ke..huhu..mulut org..

Mrs Nageb said...

oh camtuh eh kalau stress...hihihihihi :)

are-za said...

kalu stress mkn byk2...lepas gerammm!!he2..

DIDOT said...

fuuhhhhh!!!..panjangnyeeee..heheh..elax la weh..don't stress2 naa..senyum ckit..;)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

jom FB jom....kekekkeke...opis wa nie..dari wa masuk sampai wa balik..wa online FB..kekekekkeke

eMMe said...

Sahrom~nasib baik kene blocked tau,kalo tak, rosakkkk...hehehehe...

eMMe said...

NM02~ takleh tinggal, n tak leh dok tgk FB sgt, hehehehe...

eMMe said...

ieyla~ akak tak kisah nak men FB, keje ko dah siap? taknak la ade org mengata kite selalu...

eMMe said...

Mrs Nageb~ stress sebab lame simpan, hahahah...

eMMe said...

are-za~ gemok la saya...huhuu...

eMMe said...

Didot~ time aku stress haaa..cenni la jadinye, ko tak penah tgk ke? hahahaha...

eMMe said...

Mrs Purple, ko takde keje tak pe beb....ni masalah org yg buat2 takde keje ni, tu yg masalah tu...

munna said...

KAK MUNNA KLU STRESS TAKDE MOOD NAK TULIS ...EMME PANJANG JELA PULA ENTRY DIA...

eMMe said...

kak Munna~ itu la pasal, ragam org berbeza2, hehehee...

Dilla Ady said...

dilla pun tak berapa aktif berFB..tapi bukak jek kot2 ade kawan2 ajak chat..tp keje pun mesti diutamakan dulu..

E K A said...

hah tu dia....sekali dia luah.hambik ko. ;)

MOH KEMBARA said...

Salam Yong, FB dah membosankan...akak layan blog politik jer skrng.

♥MAMASYAZA♥ said...

apa yg penting, settlekan keje dulu, baru nak blog n fb

So Shy Lady said...

pandai2 la bg masa....

huhuhu tongkang pecah...terasa la plak ;P

Mama Gee said...

harap pg ni stress dh hilang ya...cerialah...ari ni kan ari jumaat :)

BUYEN said...

Lawooonyer adeq akk nih...dh lame tk jmpe.Nep nk stress...jgnn..jgnn..
nnti nmpk tua laaa...
BIle leh jmpe erk...
windu dh ni...
psl kepok lekor tu..dekat je dgn umh emmE...jln nk kuo g bangi tu..tepi tu kan ada kedai mkn kampung...opis no akk 03 -8885 6583

Ayuraza said...

sebab tak penah ada yang tegor..
tapi mana-mana tempat pun sama kan..tau dia..menagarah orag je buat keje dia..hehe :P
terlebih sudah..:P

DKosongLapan said...

Awok teghase tauuu....hehehe.....
kalo tengah ghajin tu cik eMMe....memang panjang entri nye...........

Mannja said...

awok seteresss gak ler wat kojerr nihh!tak pernahh sudahhh3!!tp bla ada msa sanggang awok ngadap gak lah fb & blog nihh!!!tp semua kojerrr awok beresss...ni yg awok nk ceriter kt deme nihhh hehehehe..

a.samad jaafar said...

salam buat eMMe..
hentam je mE weih.. tegur menegur ada baiknya.. saya suka je baca..terasa lebih puas..err..adakah saya suka mendengar org membebel ? Jaw: adakalanya saya SUKA hahaha..

ratusiput said...

em ni la bestnye ade blog kan.bila stress ke...kalau takde tempat nk luah ble luah kat sini... :)

Post a Comment

tq 4ur comments~