Followers

Feb 24, 2012

Tazkirah Jumaat: Solat Sambil Kendong Bayi

Ada tak dikalangan kawan-kawan solat sambil kendong bayi?
Saya tak penah tgk
tapi amat tertarik dgn cara solat sebegini.
Betapa Islam memudahkan hidup seharian kita,
bukan sebaliknya......

16 princes N princess Yg Sweet:

.: iEyLa :. said...

mase study dulu slalu je tgk foreigner2 nih solat smbil kendong anak diorang..
betapa Islam tu memudahkan umatnya beribadah kan kak.. :)

lovelywa said...

baru ku tau..thanks emmi for ur info..

Roz said...

salam Jumaat ustazah Emme...

-Sara- said...

tak penah tau leh solat smbil kendong bby rupanya..indah islam tu kan :)

cheqna said...

islam memang mudah sebenarnya
kita je yang menyusahkan

BERT said...

bukan takat kendong bayi.. bukak pintu pon boleh.. hehe bnyak lagi cara dlu blaja bnyak dengan ustaz.. islam itu mmg mudah kan kak.. ehhe\

kak.. saya dah add kak kat fb tau

Mama Gee said...

apa2pun pastikan baby itu bersih dr najis dulu ya :)

**emme tak gi le..jarang pergi sebelah tgh hr sbb panaihh....hik3

shark said...

eh
xtau plak ada cara cmni..
thanx kak eMMe kasi info..

MulutPayau said...

Akak pernah tengok masa menunaikan umrah dulu....

Eye_nee said...

Pernah juga terbaca ttg perihal solat ini namun wajib dipatuhi syarat2nya...ank itu wajib bebas dari najis...pergerakan yg tidak melampau dan dada kita sentiasa tetap pada arah kiblat...

sama-sama kita mempelajarinya...jika silap sila betulkan...

Lina Rahim said...

eMMe, thanks for sharing..

Dulu masa study kat UIA memang ramai international students solat macam ni..tapi saya ingat mazhab berbeza..rupanya Islam ni syumul kan..

FirZie83 said...

thanx for d info kak...drpd x tau jadi tau...itu la bagusnya berblog nih kan kak?at least boleh share mcm2 info ;p

eKa said...

kan... untung dilahirkan sbg seorang islam

Kakzakie said...

Assalamualaikum Emme... jawab kakak bagi salam moga sama-sama mendapat ganjaran.

Bab dukung baby nie kalau kita bersolat di Masjidilharam dan masjidnabawi banyak cara mereka bersolat sambil mendukung anak. Tapi buat kita yg dari M'sia (mazhab syafie kakak belum nampak lagi)...

thezaila said...

salam.. thanks for sharing.. good info

munna said...

Assalamualaikum emme....

setakat ni tak pernah lagi anak2 menganggu waktu solat....

Post a Comment

tq 4ur comments~