Followers

Sep 23, 2010

Ada lagi Gambar Raya nak Kowang Layanzs~

Ini cerita hari Sabtu raya ke 9, mE n mR HuB, my parent beraya (Open House + Bertunang) di rumah my aunt n uncle di Klang, anak dowang nak bertunang. Lebih kurang pukul 11.30am kite org sampai Klang, coz my mum kene masak rending ayam dulu…takkan nak dtg dgn tangan kosong je kan. My cousin yg nak bertunang tu tgh siap2, mase tu, belum ramai tetamu + sedara mara yg sampai… kiranya takde la malu sgt kan dtg lewat, coz ade yg lagiii lewat dari kami. Sempatla tolong2 basuh2 pinggan, kemas2 meja hidang (secara buffet) Menu: Spagetti ( mmg wajib tiap2 tahun ada), Nasi impit, Satey, Pecal, Nasi biriani/putih, Daging masak hitam n semestinya my Mum’s Rendang Ayam…tapi mE tak makan nasi pun, layan spaghetti saje la dari pagi sampai , hingga lah ke petang waktu dekat2 nak balik, hehehe..tak lalu sey tgk nasi n lauk2…

Antara gambar2 yg sempat diambil oleh jurukamera yg professional:


















Ini sebahagian saja, cukup la sebahagian gambar ini untuk tatapan kowang, kang tak larat lak layan byk sgt gambar, tapi kat FB lagi byk la gambar mE upload…eh! Kowang, add la my FB…suke gak tgk gambar2 kat FB..kan..kan… ok! Check it out!

28 princes N princess Yg Sweet:

cheqna said...

wah banyaknya..
memang suka tengok gambo2 ni =)

eMMe said...

gambar mE je yg banyak....hehehe....

Eye_nee said...

Raya Sakan nampakkkk..hehe..apa pon tahniah la buat cousin yg bertunang tu yer...

JUE said...

gambar yg second last tu...cam ada iras2 ar korang berdua. ;P

eMMe said...

Sis Eye Nee, mmg la sakan kak, kalo tak bukan raya namenye, hehehe...thx kak, my cousin tu dah byk kali frust, last2 bertunang gak, hope dia bahgia selamanya.

eMMe said...

kak jue, tu pun cousin saya gak ka...me ramai cousin iras2 belah mak, kulit tak brape nak cerah kan...kalo gune Olyn (mE) NV (my cousin) baru la nmpk cerah skit, hahahaa....

E K A said...

Hm hantaran dia kaler pepel cam hantaran eka ms wedding ritu

eMMe said...

Eka, tu hantaran dari lelaki kepada perempuan.

lovelywa said...

makin tembam akak tgk nko mie..gebu jek..apakah rahsia nyaa??

fikaryna said...

meriahnay majlis tunang..mgkin masih dalam mud raya kan..

jesnita_ns said...

oo diet eh mE..mkn spagethhi jerk..huhu..sama le kita klau g open house ke..tak pandang nasi pun..

eMMe said...

kak zura, tiada ape rahsia nye, makan sajork...hahahhaa! akak nak tembam gak ke? hehehee...

eMMe said...

ryna, aa'ah lagi meriah buat open house skali...syok nye raya!

eMMe said...

apai, tu la pasal, cari menu selain dari nasi, kalo takde menu lain, nasi gak mE ngap!

lydzar said...

majlis tunang dan kawen masa raya, mmg sinonim kan :)

Ena said...

tu la kan.. bila raya ramai yg dok pakat nak tunang & kenduri kawen.. hehehe.. amik berkat bulan syawal & time cuti la gamaknya.. ;D

sama la kita tak lalu nak makan nasi tengok lauk mcm2.. kalo nak makan pun best makan nasi ngan lauk yg simple2 je.. hehe

eMMe said...

lydzar, aa'ah...time raya gak dowang pilih nak wat majlis tunang/kawen...bertambah2 la mood raya kan...

eMMe said...

Ena, ye la...Hari yg penuh keberkatan di bulan Syawal...penting tu, special day/date. senang nak ingat kot...

Anonymous said...

Hi me, I really like your blog...ada jer updated cite me..terubat rindu akak...muarghhh3x!!! Suka tgk muka me yg dh tembam tu tetap gaum gitu...hehehe.

Salam aidilfitri,
~Kak Nainy~

eMMe said...

hehehehe....kak nainy ni...ade je nak nyakat me, tembam kan? aum ke? hahaha...malu ar.........

BUYEN said...

hahahah me jew yg lmbt on fb..
tp akk lmbt on blog..psl maleh nk taip byk2..
pepun besh kan jln2 raya..

E K A said...

comel kawan aku sorang ni,su emme pakai tudung gitu

eMMe said...

KAK NINK, aa'ah la kak, FB leh buka kat umah, kat opis leh buka blog, jgn kene block sudah....

eMMe said...

Eka, try le pakai tudung gini...hehehee...mesti comel jugak...belasah je, brani kan diri je...

anita_hanapiah said...

apa fb me...

KasihKuAlRayyan said...

ina.. adelaide mari nie..

eMMe said...

anita, emme81@gmail.com, add kita tau...

eMMe said...

aa'ah yong, raya ari tu jumpe kak ina n abg koy...

Post a Comment

tq 4ur comments~