Followers

Sep 24, 2010

Seronok Hari Raya Hari Ini~


Salam n Selamat pagi kawan2 blogger semua,

Cenne hari ini?

Masih raya kah?

Yea…tentu lah masih raya….

Sebentar lagi kami di opis ni ade Jamuan Hari Raya, secara Pot Luck,

Tiap sowang kena bawak makanan, ade yang bawak lemang, nasi himpit, meehun, daging dendeng, Kek, pelbagai juadah, warna warni sane sini, really xcited yewww, dan mE ditugaskan bwk Rendang Ayam, nak tengok hasil Rendang nye? Hurm…nnt mE upload ekk.. nak kasi citer kat sini dulu, gambar kemudian datang…

eh! Bila mau start makan daaaa….pegawai ngah meeting lama wooo…dah2 la tu meeting, lapar nih….

24 princes N princess Yg Sweet:

JUE said...

Hahaha...tu la pasal. plan awal start kol 9.00. Tertunda smpai dkt kol 10.00! mau memasing x lapor! hihihi...

Rendang sedap! rendang sedap!

lydzar said...

samalah kita..hari pon hari raya kt opis..bersambung raya kt umah kawan pulak esok

Mrs Nageb said...

seronoknya...saya mau rendang jugak......... :)

E K A said...

emme simpan kat eka sket...emme bt byk ke kuey raya itu hari.eka kan raya kedua sehari sbelum balik sarawak baru bt almond london...sampi kul 1 bersengkang mata dgn en somi

Anonymous said...

me, bila nk upload gmbr rendang mak me tu. Tak dpt rasa pun x pe la..tgk gmbr pun jd la...

~Kak Nainy~

eMMe said...

Kak Jue, kenyang sudah! ari ni tak kuar duit pun.....erkkk! Alhamdulillah

eMMe said...

lydzar, same la me pun, sok open house! lusa, wedding house! peghhh! kenyang berhari2! hehehe...

eMMe said...

Mrs Nageb, u suke rendang gak ke? bile mau mai sini? leh i wat spesel utk u n ur baby...

eMMe said...

mane leh simpan, kang basi...mai skrg! rendang tgh lakuu...me buat satu jenis je kuih, yg paling mudah! conflake choc yg lain kueh tunjuk2, rajin la Eka wat almond london...me sorry la....tido teruss, hehehe

eMMe said...

kak nainy, rendang mE, mak mE jauh, so, kene la buat sendiri...sedappp....

jesnita_ns said...

mE..jamuan raya opis aku..isnin ni..buat port luck jugak..seronoknya kan..

Anonymous said...

ye ke rendang me so sama x rasa ngan rendang mak me punya, mana lg sedap...kena rasa ni rendang me punya satu hari nnti....bila la me nk jmpt akak kan..hehehe.

~Kak Nainy~

eMMe said...

Apai, mau nye tak seronok, mcm2 dowang bawak, nak la jenis yg pemakan, fuyooo..mak pun berjangkit la nyah, hahaha....

eMMe said...

kak nainy, tak yah tunggu berjemput, nak dtg bgtau je, rendang will ready for u, heheheh....

Anonymous said...

alrite I'll come now...amacam!hehehe

~Kak Nainy~

eMMe said...

now??? gulp! dtg le, sempat jamu kuih raya n air sirap ja, hahahah!

Anonymous said...

ni tidak adil..cuba u baca blk u punya statement tu.."rendang will rendang for u"..hehehe

~Kak Nainy~

:: iManja :: said...

wah...mana pic nyer...next week pon ada buat port luck juger...suspen takot tetiber masak tak menjadi...hahaha

Rashid said...

salam

Meriahnya. Pelbagai juadah dibawa.. boleh merasa macam-macam menu.

Teringat je masa portluck minggu lepas. Ada sorang kawan saya tu hanya beli je roti canai kedai mamat.. dia kata tak sempat nak masak. hehe

eMMe said...

sis Nainy, upss..betul ke mE yg taip begitu...ayoooo....baiklah rendang ready made 4 u, hahahha

eMMe said...

iManja, ade pic nye, nak upload hari minggu tak boleh plak....jap lagi yea!

eMMe said...

Cikgu Rashid, mmg sempoi la kawan cikgu sowang tuu...sdap gak Roti Canai Mamat kan....layan....

RozSyah said...

best la dh buat jamuan raya..kami di sini ntah bila laa..asyik duk meeting dan busy je...

eMMe said...

sambil meeting sambil jamuan tak bleh ke....arrange la...ni kan Raya...buat la jamuan skit..simple2 sudah...

Post a Comment

tq 4ur comments~