Followers

Mar 23, 2011

Renungkan Sejenak~

Innaa lillaahi wainnaa ilayhi raajioon: Our prophet (SAW) told us that there would be 3 major earthquakes before judgement day.  one in the east, one in the west,and one in Arabia.  There has already been one in Japan; (East) and one in Haiti; (West).  Its so very scary.  What have we done to deserve a place in Jannah: - we watch TV, swear, talk back & give attitude to elders, we watch things that we are not Supposed to watch, some don't even wear a scarf, we listen to music & spend time learning the lyrics, but why not learn the Quraan? Its probably because we don't have enough imaan (Faith) in us.  We need to get rid of bad habits and get onto the good ones.  Send this to as many muslim brothers and sisters.  If people act upon this, then InsyaAllah, you will get rewards.  Allah says: "If you deny me infront of your friends,then I will deny you on the on the day of judgement.

Courtesy:
Fisabillilah...

13 princes N princess Yg Sweet:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

gud info beb..wa termenung sejenak memikirkan kata2 nie...tenkiu la wa nak cakap kat lu....

DKosongLapan said...

same2 le kite renung bende ni....itu sebab ade kate2....beramal lah kite haghi ni ...sepeti kite akan mati haghi besoknyee

hysman said...

la ni kita sering disajikan dgn keseronokan hidup ni berbentuk hiburan hingga kita alpa dgn ape yg dituntut agama....
sama2 kita bermuhasabah diri..
thanx fe da sharing info...
hehe

Anonymous said...

Sebijak mana pun manusia, semaju mana pun pencapaian kita tidak mampu menandingi kekuasaannya. Subbahanallah ~ "He is Allah, the One and Only.

~Kak Nainy~

Eye_nee said...

Byk betul dah tanda2nya..kita sebenarnya sedar..but seems that we mcm ignore jer semua yg terjadi..bila la kita nak sedar kan...

.: iEyLa :. said...

God give sign to make us aware about the judgement day..
Innalillah...

Ena said...

tu lah.. tanda2 nya sudah jelas mana2.. takutkan.. huhu...

thanks 4 sharing dear..

RozSyah said...

emme..jom kita renungkan bersama-sama

note:aku xkuar lunch pun hari ni..



JOM LAWAT:
Header Baru
RozSyah ada secret admire..
Follower ke-500

E K A said...

tanpa kita sedari...sume tu berlaku kan...specially bab hafal lagu laju je.tp quran jgn kata nak hafal 1 juz pun png2 lalat...neway thanx for sharing emme

My Little Diary said...

thanks for sharing the artikel...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

membaca ayat2 ni berkali2...

Dilla Ady said...

dilla pun byk dosa, salah, silap dan berusaha membaiki diri...

takut jugak bile tanda2 akhir zaman da mkin byk..

Mama Gee said...

baguss ingatan spt ini supaya kita tak lalai dan lekaa je..

Post a Comment

tq 4ur comments~