Followers

Jun 14, 2012

Citer pasal Check UP semalam~

Salam...
Selesema masih bersisa, takde tanda tanda kurang...
tu yg harus dicatat oleh misi dlm buku merah
urin test okey~
tekanan darah (HB) okey~ 11.5g/dL tapi misi suh jaga jaga jgn bawah 11.0g/dL
Misi tu ade cite pasal Hemoglobin, ape tu hemoglobin?

HEMOGLOBIN ialah molekul protein yang terdapat di dalam sel darah merah yang berfungsi untuk membawa gas oksigen (O2) daripada organ paru-paru ke seluruh tubuh manusia dan kembali semula ke paru-paru dengan membawa gas karbon dioksida (CO2) setelah diambil daripada semua jaringan tubuh manusia.

Paras normal hemoglobin bagi wanita adalah di antara 11.5 hinga 16.5g/dL
 
jaga jaga camner?
jaga makan, makanan yg seimbang
makan kerang, daging, hati n makan banyak sayur sayuran hijau
makan lah buah2an masam seperti limau, belimbing besi
tak pun buat la air limau ke
Misi tu siap perli "durian brani lak makan''
hahahahahhaa~

Misi ade buat ultrasound semalam...
confirm dengar dua degupan jantung (tak termasuk jantung ibunya yg berdegup kencang...)

Alhamdulillah..........Misi pun sonok, dia bilang tula kali pertama dia check org yg twin pregnancy, hehehe (suka lak saya dgr...)

pst: Esok (Jumaat bersama 15 Jun) saya kene Puasa, Misi suh dtg dia nak jamu minuman air gula

gulp!!!!

Mudah mudahan esok berjalan dengan lancar bersama keputusan yg baik... InsyaAllah...

18 princes N princess Yg Sweet:

aquagugurl said...

eMMe : tuan punya badan yg preggy twin pun excited,apa lagi misi & kami2 yg TTC ni..hope ada rezeki dpat twin cam eMMe gak :)

.: iEyLa :. said...

weee....nak jadi nurse jgk..
boleh dgr..hihi...
tp slalu klu nak derma darah klu hemoglobin xckup mesti xlepas..
akk jage kesihatan tau..

Salmiza said...

hihi minum air gula?... kite x pernah minum jd xtau pgalaman..ada kwn muntahkan blk...ada kwn slamber je minum cam air kosong..

My Little Diary said...

seronok nya bila dpt dgr degupan jantung baby, kan??...hehehee
tumpang happy...

-Sara- said...

hehekk..kite yg bace entry awk ni pon sonok tauu..hehe

take care n hop esok semenye okey2 ajee..

tp air gula tuu?? ermmm harap boleh telan sampai habis tauu! hehe

♥Eyza Qhairy♥ said...

Dulu pas minum air gula tu terus pening. Tapi nurse bagi minum air masak, makan je tak bole sampai diorang check balik. Take care!

Zana Adieyza said...

zana pun tgh selsema.. makan ubat pun x elok2.. adoiiii...

hope semuanya berjalan lancar yer dear.. anggap jer air gula tu sedappppppp.. hihihi

♥ ROS ♥ said...

Samalah dgn ros dul selsma tmbh lak btuk.. Hihihi.. Harap semua ipermudahkn :) elakkan la mkn hati yer.. Xelok sgt mkn organ dlm nih :p kihkih...

Kakzakie said...

Kakak dulu tiga-tiga anak tak pernah kena test minum gula Me. Sekarang ada test minum gula ye... Tapi semua anak kakak tak check-up dan bersalin di hospital kerajaan sebab nak mudah pergi check-up masa hari cuti...

SSulieana said...

minum air gula...gud luck emme...

LoVEaQshA said...

jg diri ye kak,fuhh mnum air gula lau swasta mmg best sb glukos tp lau gov mmg nangis sb air gula btl2 gula erk..:-)
xper demi babies kn kuatkan ati..

Mama Gee said...

selamat berposa...
air gule je..bukan air longkang :)

eMMe said...

@Kakzakie Kak Zakie, takde kes / masalah syukur la tak kene, ni kes twin pregnancy... huhuhu... serah diri je la..janji anak2 n ibu sihat tu je fikir...

eMMe said...

@Mama Gee amboi kak! kasarnya ayat di situ...

eMMe said...

@LoVEaQshA moga moga saya kuat hadapi hari esok...tengs!

BERT said...

hehe memang azab la kak minum air gula.. saya dah rasa dah..memang manessss!! huhu bwak air masak sesiap hehe

shema said...

take care siss :) baby twinn best nyeee.. ^_^

erienz said...

Bestnye gi checkup, harap2 lps ni ada rezeki utk rin lagi...take care yunk...

Post a Comment

tq 4ur comments~