Followers

Jun 28, 2012

Jualan Gudang Produk Bayi dan Kanak Kanak My Dear


website: My Dear

pst: nak tanye ni kalo beli barang baby sikit2 boleh ke? ke tunggu dulu dah dekat2 nak bersalin? Apa komen n pendapat anda? hehehee........

21 princes N princess Yg Sweet:

♥ ROS ♥ said...

Ikut atas bajet kak.. Kalau rasa mampu beli skaligus, leh beli skaligus.. Mcm ros beli sikit2 start 6bln :) hihihi..

Ann Ilias said...

Salam kenal Emme, we share same birthday month. :)

ttg barang baby, kalau mamu beli sekaligus, then lebih baik. kalau tak, beli sikit2. me suggest kalau nk beli baju2 babu murah, pls go Pureen Warehouse Sale. memang berbaloi.

SSulieana said...

my dear ni dkt ngan rumah su...best!tapi kalau su mmg beli brg baby bila dh 6 bulan ke atas...apa2 pun terpulang kt individu masing2...bestnye shopping brg baby...

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..syiok la bakal2 ibu terjah..

munna said...

kak munna pun beli ansur2 bila dah baby dah 6 bln keatas... emme pun banyak juga nak kena prepare sebab semuanya ganda 2..

wahida said...

boleh je kalau nak beli...aku dulu beriya shopping bila kandungan dah cecah 6 bulan...

LoVEaQshA said...

Ala bole jer kak,bli yg basic la dlu..
Akk leh xcuse awl sb akk dabel mabel..:-)

Kakzakie said...

Kakak masa anak sulung arwah MIL masih hidup so dia tak bagi beli awal lalu bila dah 7 bulan baru kakak beli semua sekali dalam satu bulan lengkap. Masuk anak kedua-ketiga beli baju sikit-sikit ajelah lain-lain pakai kakak dia punya...

eMMe said...

@Kakzakie hurm...tu la pasal kak, ade gak org org tua dulu pantang... saya kumpul duit dulu la kan... tq kak!

Bazilah (^0^) said...

bazi pon x beli ape lg. maybe next month mase dh msk 7 bulan baru beli. same mcm k.zakie buat hehe

Ena said...

bg ena.. tungguu bbrp bulan lg yeh emme.. InsyaAllah.. sale akn dtg masih banyak.. :)

jedi said...

beli skit-skit dan yang penting saja. Harga murah takpe janji leh pakai lama..

Dan pastikan leh pakai lama... Bayi biasanya sekejap je memebesar...

jangan lupa nanti mesti ada kekawan bagi hadiah...mana tau dpt stroller ke apa ke...hehhehe

daddydee said...

Utamakan yang mana perlu dahulu. Masih banyak duit belanja yang nak digunakan ketika baby keluar nanti.

-Sara- said...

boleh jee..beli skit2 dulu, taklah rasa sgt duit ngalir mcm air..memula ni beli mende2 yg besar2 dulu cm rocker, stroller,bedding set..

Eye_nee said...

Akk dulu pun beli sikit-sikit dulu..ada duit beli...ckp org tua tu sis sebenarnya adalah kiasan..supaya kita tidak terlalu sedih jika berlaku sesuatu yg tidak baik sdgkan barangan telah sepenuhnya kita beli...mcm kamu ni akk cdgkan dah boleh membeli..takut2 nnt kamu tak larat bila dah 7 bulan keatas..almaklumlah dabel kannnn....

eMMe said...

@Eye_nee Tengs Sis, bagi pendapat... akan dipertimbangkan nnt, InsyaAllah...

eMMe said...

@-Sara- thx Sara... ni kene kumpul duit laju2 ni...

ellynadyra said...

Org2 tua kata x elok beli awal2, sebagusnya bila dh 6 bln, dan tu lah aku amalkan utk 3 anak aku, survey2 la dulu!

Gadis Kampung said...

salam,nak menyampuk juga..GK dulu beli masa kandungan 6 bulan dah beli dah..pantang dengar kata offer laju je terjah supermarket...6 bula dh elok beli dah masa 8 bulan keatas tak larat jalan dah..

obengspana said...

tumpang lalu

ieta said...

saya survey produk baby, lalu singgah di sini. Salam perkenalan...

Post a Comment

tq 4ur comments~