Followers

Jan 8, 2015

Elak Bahaya Sindrom Bayi Mati Mengejut

Copy & Paste Petua Nenek Page di Facebook



P E N T I N G ! untuk Ibu-ibu baca sampai habis. Elak BAHAYA Sindrom Bayi Mati Mengejut.

✓ Bedung mengelak bayi mudah TERKEJUT dengan bunyi bising di sekelilingnya.

✓ Kain bedung yang membalut bayi membuatkan bayi terasa SELESA seperti di dalam rahim ibunya.

✓ Mengelakkan bayi dari menggawangkan tangannya ke atas dan memberikan KEHANGATAN pada tubuh bayi serta MENGURANGKAN risiko Sindrom Bayi Mati Mengejut (SIDS) ketika tidur akibat terkejut dan tersentak.

✓ Sama ada bayi anda telah didiagnosis mengalami kolik atau tidak, bedung dapat MEMBANTU meredakan tangisan bayi.

✓ Membantu penyusuan susu ibu dengan MUDAH apabila pergerakan bayi terhad kerana dibedung.

Kongsikan panduan MUDAH ini kepada sahabat yang PERTAMA kali menimang cahaya mata, mudah-mudahan ianya membawa manfaat kepada mereka.

pst: time twin dulu, kurang sgt bedung... hope baby kali ni, kene rajin bedung la yea... sbb kite tau kebaikan membedung bayi ini...

22 princes N princess Yg Sweet:

Mar Mansor said...

anak saya baru sorang dah saya memang bedung anak saya ni sebab selalu nampak dia terkejut2 bila tidur

ewanthology said...

sekarang dah ada jual kain bedung yg lebih mudah digunakan..zip je.. hehe

Ann Ishak said...

suka tengok baby kalau kena bedung...macam duduk dalam kepompong je :p

NM03 said...

dak qausar tu pelik skit, kalu bedung dia tak lena tido. .bila bebas baru nak lelap mata. ermmm... tapi bila dah lena aku bedung jugak beb.

~aSHa~ said...

masa duk taska kat JPA dulu..mmg berbedung..sejuk

Nur Inani said...

anak sedara nani tak suka dibedung. hahah :D

wahida said...

anak aku si jr tu kena bedung dia mengamuk...sabo je la...
tu sbb jr dulu kena bedung sekejap je...huhu...

Sham said...

salam perkenalan...

dh lupa la camne nak bedung baby...huu3..

folow u #748

Amanda Suria said...

nice sharing....

Kakzakie said...

Petua yg baik ni Me. Anak kakak dulu semuanya kakak bedung tau. Betul memang lena apa lagi yg jaga memang bibik Indon memang bedong tu dah macam mesti:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

Ohh bru tau...

aizamia3 said...

dak Nuha dah besar.. tapi kalau datang mood nak menyakat.. ai bedung.. meraung2 dia nak lepaskan diri.. ekekeke.. itu je baby yang paling kecik dalam rumah..

Cik Puan Eka said...

tq info hehehe untuk bulan dpn. hehehe

aishah nin said...

Eh, ngeri pulak baca tajuk entri ini. By the way tq atas perkongsian ini ye kak :)

Daddy Ziyyad said...

Yup, bedung itu dapat mimik suasana semasa baby dlm rahim, jadi baby akan lebih tenang, selesa..
Ilmu tentang SIDS, sedikit sebanyak semua parents/ parents to be perlu tahu.

Kakzakie said...

Tak sangka dgn bedung itu aje kan Me..
Patutlah baby dulu jarang dengar yg mati mengejut
So... baik bedung. Anak kakak memang sampai 5-6 bulan kalau masuk buai bibik masih bedung.
Tak kisahlah kadang tahu-tahu 'boxingnya' terkeluar hihi...

Najib Ariyan said...

terima kasih perkongsiannya... kami adik beradik memang selalu dibedung kalau tidur malam masa baby... satu perkongsian yg tepat

aquagugurl said...

tQ sharing..boleh refer nnti kalau dah ada bby sendiri..hihi

Etuza Etuza said...

As'salam ya emme..terima kasih wish hari lahir Etuza jg artis datk Siti ya. datang lagi..subahanallah blog ni bagus..

Etuza Etuza said...

dah follow sini cuma imej follow Etuza tu tak ada ..tapi dah follow ya

eMMe said...

@Etuza Etuza a'ah dah folo lame dah blog saya, tengkiu sudi singgah, nnt singgah le lagi yea...

eMMe said...

@aquagugurl InshaAllah Amiin Yarabbal A'lamin...

Post a Comment

tq 4ur comments~