Followers

Jan 23, 2015

Semalam Punye Citer...

Salam...
Semalam Me Cuti...
Semalam juga hari Gaji...
Dah ada list nak buat apa duit gaji ni...
heheee~ (apa lagi shoping skit2 la barang baby ade yg tak complete...so far, settle dah! siap packing dah... heeee)

Semalam pagi ada appoinment kat Hospital Putrajaya
Check previous scar mase bersalin twin 2 tahun lalu...
Alhamdulillah.. Doc check okey takde masalah...
scan baby pun okey.. uri pun okey... tanye Doc berat baby dah 2.9 kg +- 2.7kg la lebih kurang camtu...
Kepala baby pun dah kat bawah... Doc check gender baby, tak nampak!... sebab baby dah besar, so pergerakan baby agak terhad... kan?
Itu kata Doc la....bg saya, tak kisah kan.. girl or boy, janji baby sihat, selamat, InshaAllah...

Doc tanya nak bersalin normal?
saya senyum je...
Coz Doc ada bagi tau risiko bersalin normal (not more than 6-8 hours untuk bersalin...)
lewat daripada tu... operate!
Ya Allah! fikir dlm hati takkan nak operate lagi... tak bestnya...

Ya Allah permudahkanlah aku bersalin...


pst: Me nak minta semangat dan doa kowang... agar dpt legakan dan reda kan kerisauan ini...
Me ni jenis tak tahan sakit... tak penah ada pengalaman sakit nak bersalin.. coz sebelum ni bersalin operate , mmg tak sempat rasa sakit... terus dpt tarikh operate je, pas operate, sakit tu rasa pas abis ubat bius kan..?

13 princes N princess Yg Sweet:

Sham said...

All the best for u...kerja mulia ni ALLAH dh anugerah pd wanita sbb hanya wanita yg layak melaksanakannya...

Kakzakie said...

Jangan stress dan banyak fikir Me
Teruskan berdoa. Dulu tu twin mungkin jadi agak payah lalu kena operation
Kali ni kan satu jgn takutlah. Kakak doakan baik-baik semuanya
Twin tu hantar rumah kakak - kakak jagakan bestnya kalau dpt hihi...(berangan kakak ni)

anajingga said...

jangan risau eMMe, kak ana doakan semoga dipermudahkan buat eMme bersalin kali ini juga,Amin. In Shaa Allah :)

Falsya said...

Kak..falsya kan tingin nak bersalin normal..tp xde sbb time qisya falsya operate..tp kan nnt kan bile yg second kan falsya rase kan mcm nak operate jugak..hahahaha..

Falsya said...

Ehh tertinggal lak..semoga Allah permudahkan semua urusan akak..semiga selamat dua2..amin..

Nur Inani said...

semoga dipermudahkan segala urusan akak nanti :D

Eye_nee said...

Semoga Allah permudahkan urusan Me nnt yer..InsyaAllah...

wahida said...

kalau boleh bersalin normal, pilihla normal...sakitnya sekejap je, takde apa yg perlu dirisaukan emme...insyaAllah, doa banyak2, Allah akan mudahkan segalanya...amin..

SSulieana said...

emme cuba rasa bersalin normal pulak ye...klau su di beri pilihan mmg akan pilih normal sbb dah rasa sengsara operate camne...Inshaallah mie semuanya akan selamat...x sabar nk tgk baby baru...hehehe

aizamia3 said...

Moga dipermudahkanNYA.. dan moga dapat bersalin secara normal.

Najib Ariyan said...

saya tak berani nak komen lah... tak tahu sakit ke tak sakit bersalin operate... sebab tengokkan orang bersalin operate tu tak sakit...

Azizah Green Line said...

kak emme cuba bersalin normal dulu ye..inshaaAllah selamat nnt..doa banyak2..

Ct Noraishah said...

Semoga dipermudahkan ya kak *-*

Post a Comment

tq 4ur comments~