Followers

May 23, 2011

1st Time Saya Lunch D' Sushi King~


"...Sedap kak eMMe...sedapppp..."
begitulah pujian dan pujukan seorang kawan opis ku -Aleeia namanya
beria2 dia mengajak ku makan di Sushi King (SK) Lunch tadi....

Kalau dah suka makan Sushi......mmg la semua sedap...lazat, enak!

pada mulanya mE rasa berat jugak nak melangkah masuk ke SK tuh
masuk je SK dah terhidu bau ikan........(hampir kembang tekak ku...menahan rasa...)
time ni gagah je la kan nak try makan SK....

"Aleeia, mane yg sedap?," lambat2 je mE pilih sushi, takot kang salah pilih menyesal seumur hidup hahaha!
mE serahkan pada Aleeia utk wat pilihan....mujur leh telan kesemuanya.....Alhamdulillah!!!
susah sebenarnye utk ku mengatakan rasa sedapp itu...sebab dibelanjakan....nasi goreng halia sedap Aleeia!!

tak la teruk sgt rasa SK~
Terima kasih Aleeia, coz belanja akak makan sushi, next time akak lak belanja u!
itu la pertama dan terakhir aku lunch bersama Aleeia di SK...

pst: pas ni tak tau bile leh jumpe kan Alia, tahniah sebab dpt keje tetap, moga suksess~

32 princes N princess Yg Sweet:

cheqna said...

kat trg x de sushi.....
eh ke ada??
hahaha

eMMe said...

hahahhaa~ cheqna pun tak tau SK ade ke takde, nampak sgt, tak penah try SK kan, heheheh....

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

amboi2..

xmow ajakn sy yer.. majok2..

Syue Mustafa said...

Akak kureng skit kalau sushi. Makan tu boleh tapi selepas tu muntah plak. Yang herannya time makan ok jer, tak rasa loya aper...

munna said...

TAK PERNAH LAGI MAKAN KAT SITU..SETAKAT MAKAN SHUSHI YG TESCO/JUSCO TU SELALULAH...

erienz said...

rin try yg kat jusco je...tp rasanye ada yg blh masuk dan ada yg x leh...sekali je cuba..belum nk rasa utk kali ke-2..hehehe..

eMMe said...

Nuyui~ majok la, lalalalallaa~ meh sini akak sumbat sushi nak, hahahah...

eMMe said...

Kak Syue, minta2 tak muntah la, hahahaa...

eMMe said...

Kak Munna~ perot ade cam sakit skit...risau nih..menahan agar tidak berlaku sesuatu atas diri saya, hahahahah!

eMMe said...

erienz~ saya tak penah cuba yg kat Jusco tu, ni terus masuk SK nih, ape kes? brani mati tuh! hahahaha...

E K A said...

cedapnya...minggu lepas eka ada mkn sushi king.en somi tanya....sushi ni ter cominated tak kes tsunami di jepun dulu...yapaada...dia takut ada kesan radiasi...padahal diri sendiri tak bape gemar dgn SK

eMMe said...

Eka~ me pun bukan gemar sgt pun, try je tadi tu...hehehee...

mummysyafie said...

alamak, tak pandai makan sushi..sian kan..

eMMe said...

mummysyafie~ saya pun sis, tu la 1st time, tgk org mkan...tapi tak pandai la pakai chopstick, hahahhaa! belasah la, janji kenyang...

makdara TERdiva said...

kalau yg biasa2 bolehlah telan tp kalau yg ikan mentah tu tak tertelan kot..huhu

NM02 said...

sedap kan....

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

hahha,kalini bkn tag tp nak mintak akk jenguk aje coz cerita ni melibatkan akak gak..heheh..

http://nusha1706.blogspot.com/2011/05/cerita-kreatif-aku-bersama-ben-ashaari.html

Fafau De Craft ( Zana ) said...

sy xpenah cuba dan xakan cuba kot..huhuu

♥MAMASYAZA♥ said...

akak tak penah cuba pun mkn sushi...hehehe

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

bkn cntest tu,sje suke2 join.nk nyemakkan diri kat page abg ben..hehhe..

p/s: hahhaa..sejuk prot mak sy ngandungkan??ngeh3..ni bkn kreatif,ni hancur namanya..lalalala..

eMMe said...

MDT~ aa'ah sis, tak amik pun ikan mentah...takot muntah kat SK tu gak, heheheh...

eMMe said...

NM02, suke sushi ekk...hahahhaa...susah saya nak ckp sedap...huhuhuh....

eMMe said...

Fafau~ mmg penah ckp camtu, tapi terjebak gak tadi, hahaha...

eMMe said...

Kak Su~ kot2 akak su nak cuba lak kan, hehehe...

wahida said...

saya dari dulu sampai sekarang tak boleh telan makanan jepun atau korea ni...pernah ada org belanja, pas tu terkeluar balik...adeh la...sian kat saya dan pada org yg belanja tu...haha!!

eMMe said...

wahida~ saya leh tahan lagi dari muntah nih, hahaha..rase lain mcm la pas makan SK tadi...huhuhuu....

Dilla Ady said...

dilla pun tak brape berkenan sushi..sbb dulu penah rase yg cap giant punye...haisssshhhhh..

skang tgk SK pun, jeling jek sbb takut rase die same jugak cam ari tu..tp tak tau la kan..belum ade kekuatan jugak nk gi sane..tunggu org belanja free dan tunjuk mane yg sedap baru nk gi..

Kaki Wayang said...

Dulu selalu jugak makan kat sini ngan Yazid Yahya

eT said...

penah sekali p mkn sushi king...xleh p pon..huhu

Miecyber said...

Sushi ialah peberet saya..

Gambar Anak Yatim & Anak Kebajikan Madrasah Al-Taqwa Sejurus Sebelum Kejadian Tanah Runtuh

lydzar said...

hehe emme macam myhubby gak, kurang gemar ngn sushi..saya suka gak, tp tak penah lagi la pegi makan kt sushi king tu. kalau beli pon, cuma beli sushi yg jual kt giant or jusco tu jer

Pepel BoNda AmaNi said...

wa tengok lu lunch dekat sushi nie..wa teringat janji wa nak belanja dedi amani...dari belum kawen sampai dah beranak...wa lum tunaikan...lalalalalalallala wa buat2 lupa la...

Post a Comment

tq 4ur comments~