Followers

May 28, 2012

12-13 Weeks Twin Pregnancy

 Alhamdulillah... saya dan anak-anak dalam kandungan sihat walafiat...
harap kalian juga sihat sejahtera hendaknya...

 

Doa agar anak di dalam kandungan sentiasa di pelihara oleh Allah S.W.T

" Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.
      
Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada RasulMu.

Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat.
      
Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal.
      
Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad S.A.W, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam. "

47 princes N princess Yg Sweet:

.: iEyLa :. said...

alhamdulillah...
hope baby2 comey always sehat bersama mummy.. :*

eMMe said...

@.: iEyLa :. ieyla tengs..bakal aunty, InsyaAllah....

BERT said...

aminnn ya Allah.. moga akak dan anak2 akak sehat ye :))

eMMe said...

@BERT InsyaAllah Bert, Bert n baby juga...moga baik2 sentiasa... Amin...

LoVEaQshA said...

Jg dri baik2 yer..

Wiyah said...

alhamdulillah..dah masuk 2nd trimester ni rasa lega cket kan,, moga2 utk hr esk dipermudahkan lg perjalanan kita ..amin ya rabbal alamin

aquagugurl said...

eMMe : alhamdulillah..hope awak & baby2 sihat senantiasa..

::Mamalyna:: said...

emme, lama menunggu sekali ALLAH kasik dua kan... alhamdulillah, take care tau..

::EIDA:: said...

eH? eMME preggy twin ke? Bestnya!!

Ena said...

Amin..

Mudah2an..

Nanti doakan ena pulak..

erienz said...

amin...doa rin moga emme dapat tempuh ngan tabah...jaga diri dan bby baik2 ye...x sabr nk tunggu si kembar keluar...

Kakzakie said...

Kakak yg bertambah exited emme. Seronok tapi berapa kg dah emme sekarang nie ye... sebab ada dua mesti lebih dari org lain..

eMMe said...

@LoVEaQshA InsyaAllah, terima kasih...

eMMe said...

@Wiyah Alhamdulillah...Wiyah camner? same2 kite berdoa moga dipermudahkan oleh Allah swt..InsyaAllah...

SSulieana said...

emme makan banyak2 bagi twin debab...hehehe

eMMe said...

@Ena InsyaAllah Ena, masa kamu akan tiba tak lama lagi... Amin.....

eMMe said...

@erienz InsyaAllah rienz, doa2 yg baik2 utk kamu.... Amin....

Rienz, hope rienz la pas ni...moga Allah dengar doa ibu mengandung ini...

:)

eMMe said...

@Kakzakie Kak Zakie, yg pasti naik skit... dua kali timbang takat ni naik 1 kg ...biar naik jgn turun, hehehe... tengs kak Zakie... doakan saya...dan baby2...Amin.....

MulutPayau said...

Alhmdulillah...ibu dan anak2 dalam kndungan sihat...bila masuk blog eMMe..akak pulak yg brdebar2, nak tahu prkmbangan eMMe dan baby...seronok sangat2 bila tahu eMMe dapat kembar....

eMMe said...

@MulutPayau Kak, terima kasih kerana sudi berkongsi kegembira ini bersama Me...doakan Me ye kak... terima kasih sgt2...

rieda_ffya said...

moga semua selamat..anak2..?twin erk? amazing..

eMMe said...

@rieda_ffya yea, terima kasih... aa'ah..InsyaAllah... moga kami dilindungi Allah swt, doakan kami jua...

♥Eyza Qhairy♥ said...

Amin.. semoga kedua-duanya sihat, bijak, comel dan baik macam kedua ibu bapanya. :)

eMMe said...

@♥Eyza Qhairy♥ Amin YarabbalAlamin..mudah2an... tengs Eyza...

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhmdulillah kak..jg diri n bby2 baik3 ya..

eMMe said...

@nuyui a.k.a miss YUI Makaseh Yui..InsyaAllah...

-Sara- said...

bby twin?? bestnyaaa..rezeki tuhan nk bagi 2 sekali..alhamdulillah..take care :)

DIDOT said...

aminnnnn..alhamdulillah..bile kite nak jumpe nei??..aku nak tgk ko skg camane..heheh..

eMMe said...

@-Sara- Alhamdulillah..... tengs Sara

eMMe said...

@DIDOT InsyaAllah..tunggu besar skit perot aku... tak nampak cam pregnant la...hehehe...

ainnoraini said...

Hai emme...seronoknya dpt bb kembar..kakain tumpang gembira.keluarga belah asben kakak n abangnya dpt kembar rezekikan...

Kakain doakan ibu n bb dlm pewuttt tu dlm keadaan sihat...

azizah :) said...

Ya Allah sis.. twin ke? Alhamdulilah bestnya sis dapat twin.. jijah doakan sis n twin baby sihat dalam perot sis.. takde masalah..selamat hingga 9 bulan..

aimaniman said...

ya allah bertuahnya... akak nak juga? .. x pa ler 3 orang ni pun dah macam twins jer sebba selang setahun jer umur...

LYAfrina said...

lya doakan moga baby2 ni mbesar dgn sihat n sempurna..amin..amin.

indahnya aturan allah... sekali diberikan 2 anugerah di dlm rahim.. take care yer

cik ziqa said...

semoga sihat selalu ya sis :)

eMMe said...

@cik ziqa terima kasih byk2 ziqa...

eMMe said...

@LYAfrina Lya tengs! saya rasa bersyukur sgt2 pada Allah swt..kerana diberi kesempatan utk hamil...Doakan saya Lya..

eMMe said...

@aimaniman dah tiga kan anak akak, kalo twin pas ni, rezeki dari Allah swt.. hehe.. tq sis!

eMMe said...

@azizah :) Terima kasih... InsyaAllah, moga kami dilindungi...

eMMe said...

@ainnoraini terima kasih sis... doakan saya... selamat sehingga melahirkan..

ieda said...

aminnnnnnnn
semoga sihat sehingga ke kelahiran dik .. ;)

eita said...

amin...semoga selamat semua nyer..

Mama Gee said...

alhamdullillah...selamat...
tak sabar nk tgk baby kembar tu... :D

Roz said...

emme..semoga ko dan babies sentiasa sihat dan dilindungi ALLAH..

aku balik kg hari ni dan cuti smpai selasa next week...ko mesti rindu aku nnt...weeeee...

Zana Adieyza said...

emme, sorry yunk lama x jenguk blog ni.. bestnya bila dpt tau emme pregnant baby kembar... seronokkkkkkkkk... x sabar aunty zana nak tgk baby kembar tu..

zana doakan semuanya berjalan lancar.. semoga emme & baby kembar sihat selalu hendaknya..

p/s: bilalah kita boleh jumpa kan dear?

eMMe said...

@Zana Adieyza zana tengs... sonok dpt comment dari Zana, InsyaAllah Zana, tuhan pasti ketemukan kite.. no fon zana kan ada, leh la contact2 nnt...kan...

Pink Lavender said...

hi emme...

alolo...makneng kalau ada masa mesti akan drop komen nyer..
u pregnant twins ker??
bestnyer!!!nak juga..bg lah tips..huhuuhu..
jaga kandungan elok2 tau...

bl lah makneng pula akan merasa pregnant..huk3..=(

Post a Comment

tq 4ur comments~