Followers

May 15, 2012

Minum Air Limau/Lemon Setiap Hari

Potong limau/lemon dan masukkan 2-3 hiris kedalam satu gelas air suam dan minum. Lemon menjadikan air 'alkaline' dan memberi banyak khasiat terhadap kesihatan badan kita.
Seorang pakar dari Baltimore USA mengatakan airlemon bolih bunuh sel2 kanser dan ia lebih kuat lagi tindakan dari ubat kanser/chemotherapy.
Untuk pesakit2 saya yang mengalami berbagai jenis ovarian cyst termasuk endometriosis , adenomyosis dan fibroids sila cuba minum segelas air lemon yang fresh tiga kali  sehari selama 3-6 bulan dan lihat ada tak perubahan dan tumbuhan2 tersebut.


18 princes N princess Yg Sweet:

.: iEyLa :. said...

nice info kak... :)

::EIDA:: said...

Waaaa.. boleh try ni.. TQ!

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpernh try ni.

Si Gile Dan KeGILAannye said...

new effort...!! gud...

Kakzakie said...

Selain sedap aroma dia tu yg buat kita suka. Kakak memang suka air lemon bukan sebab tu kerana tak tahu pun sebelum baca N3 ini tapi minum sebab sedap dan suka...

munna said...

bagus info ni... nak try lah juga nanti...

DaZzlingLilLy said...

bagus betul air lemon ni kan..dah la sedap..

Salmiza said...

Masam..... Tp nk amalkn la lepas ni...kna beli lemon!

TeacherAzimah said...

air limau nipis boleh ke? sedap hehehe..

LYAfrina said...

i like...
lya suka masam2 ni

eita said...

tak masam ke?

Marya Yusof said...

As salam eMMe,

Pernah jgk ade kwn share kalau nak kurus minum jus lemon pagi2 b4 breakfast... Tp bg perut yg tahanlah... Mmg menjadi! :))

BERT said...

sy suka air lemon sebab masam.. tak tau plak ia bagus untuk kita.. nice sharing kak

::.GeiNa.:: said...

bkn limau tajam ke...tkt efek kt kndgn plk...

=D

eMMe said...

@TeacherAzimah Boleh teacher! selamat mencuba...

eMMe said...

@eita mesti la masommmmph!!! tahan ke minum masom2 nih, heheheh...

eMMe said...

@::.GeiNa.:: eh yea Geina??? kalo Nenas lagi tajam kan...?? hurm......... kene tanye pada yg pakar ni...kite tak sure kan....

Mama Gee said...

huhuhu lemon ni masammmm yg amattttt

Post a Comment

tq 4ur comments~