Followers

May 23, 2012

Memang betul kene jaga perbuatan........

cepat betul hati ini terasa
cepat betul hati ini terusik
cepat betul rasa sentap di hati ini

tapi....kenapa?
saya harus pikirkan semua ini
tapi org lain tak pikir perasaan saya

saja nak uji saya
saja nak duga saya

Ya Allah ampunilah Aku
aku hambamu Yang Lemah

Baru ku sedar
kini aku perlu kuat dan tabah menempuhi
sepanjang kehamilan ku...

Tahan ke nak baik je
tapi org tak baik dgn kita

Rasa jauh hati
Rasa terasing

Perasaan aku je kah?

Tolong la Positif
pergilah negatif
jauh dari hidup ku....

23 princes N princess Yg Sweet:

MulutPayau said...

sabar ya dik...kalau mngndung memang emosi tak stabil...cepat sangat terasa...itu pngalaman akak lah.....

Syazni Shamsir said...

emme..

betul kata mulutpayau....ape2 pon buat2 la beristigfar....take care

Ena said...

pembawakan je rasanya tu sbb ena dulu pun gitu.. air mata tu teman setia lah.. cengeng!.. nak nak masa ngandungkan dak irfan.. sentap sesaja.. tu yg dak irfan kuat merajuk dan kuat menangis tu.. haihhh! andai blh diundur masa.. tak moo iktkan hati yg mudah terusik.. sbb effect juga pd baby kita..

so, emme..
tak mo tak mo sedih2 tau..

hiks.. padani je nasihat org.. huhu..

eMMe said...

@MulutPayau tengs sis, kumpul pengalaman sendiri plak yea, hehehe... InsyaAllah..kene jaga attitude ni..huhuhu...

eMMe said...

@Syazni Shamsir Thx Syaz, kene sedar diri cepat..takleh leka, hasutan Syaitan kan...nak tgk manusia alpa dan hancur...

eMMe said...

@Ena Hurm...Ena..tu la... doa2 la Baby2 ni tak ikut attitude mak dia ni...
takleh terbawak2 sgt...kene jaga attitude baik2..moga2 takde emosi2 dah pas ni..InsyaAllah.....

Camy Alya said...

akak sabar. mungkin pembawakan anak :)

Salmiza said...

Positif.....
Nt ank pun kuat merajuk..hihi

eMMe said...

@Camy Alya Ye Camy..ngah cuba sabar nih...hehehe..tengs dik!

eMMe said...

@Salmiza aish! jgn le doa kan camtu...hope anak dia tak ikut perangai buruk mak dia ni, hahahah...

InaAchik said...

sabar yer me...

Mrs Nageb said...

emme,kenapae? memang kita mudah sensitif sewaktu pregnant..sabar eh.. :)

Mama Gee said...

bykkan beristighfar sepanjang mengandung ni ya...perasaan yg cepat terusik tu normal..

Anonymous said...

fikirkan juga hati org len yg prnh anda sakiti.itu tandanya kita juga ada silap di mana²...

AIN said...

banyakan bersabar ye kak.. =)

nuyui a.k.a miss YUI said...

sbr ea kak.. dugaan org ngndung ni..

rieda_ffya said...

hee...pegnent ni kene byk sabau tau....emosi kite pon x tenteram...byk zikir n ingat tuhan..salam kenal..

ieda said...

bukan suruh jadi perfect .. sbb kita manusia ada sahaja kelemahannya ..
tapi jadilah yg terbaik dan termampu ..
nak2 emme tgh preggy , dah lumrah perasaan mudah tersentuh .. sbb tu org2 tua cakap jgn ambil hati sgt2 .. let it be .. ;)
kalau tidak risau terjejas kandungan ;)

eMMe said...

Terima kasih Anonymous... kenkadang fikir jugak, no one perfect rite...

eMMe said...

@rieda_ffya Terima kasih Rieda, akan perbaiki diri setiap hari!

eMMe said...

@ieda Tengs kak Ieda, sentiasa ada bila saya dlm hati yg tidak tenang..InsyaAllah...kelemahan saya... moga Allah beri saya kekuatan n jadi ibu yg baik....

Roz said...

emme...ko mesti kuat dan tabah mcm aku..fikir positif dan biarkan org lain tu...

ko mesti boleh laaa...aku percaya!!

eMMe said...

@Roz Heyyyy Roz! mesti la boleh...Aku ada, kau pun adaaaa...hehehe..

tengs beb!

Post a Comment

tq 4ur comments~