Followers

May 19, 2012

Hamil Kembar: Ada Istilah nak share dgn Kalian

Hepi Saturday!
syok tak?
cuti duk lepak2 kat umah
lepak2 kat memane tempat yg best
jenjalan cari makan dengan famili
banyak syiokkk wooo~

okey, ni istilah yg saya baru dengar, bahasa Doctor2 je yg tau kot...
hehehe..saya text la kat cousin saya, dia doctor kat ipoh, General Doctor
ni jawapan dia...hehehe

Primidgravida = Kandungan pertama

Chorionicity =nak tengok jenis kembar
yang saya tau, saya ade dua set, jadinya, baby2 kembar tak seiras la kan...

kalo kandungan 3 bulan, dah boleh tau ke jantina ek?
hurm....

ape yg saya harapkan, baby2 saya membesar dengan sihat sempurna, cergas dan aktif dlm kandungan mummy dia... InsyaAllah..........Amin....

28 princes N princess Yg Sweet:

BERT said...

moga akak dapat kembar sorang sepasang.. baru syokk hehee.. sorang laki sorang pompan ehehe..

saya tak naik sangat berat badan kak.. cume perot makin kedepan.. tak macam 4 bulan.. macam 5 bulan nak masuk 6 bulan.. moncettt kihkihkih

Si Gile Dan KeGILAannye said...

good to noe dat..

Syazni Shamsir said...

alahai!!!...bestnya dpt kembar ni...hihih
condition emme ok ke??...mabuk2 tak??

eKa said...

emme mmg ada gen kembar ke...syiok na la..berbaloi tunggu selama ni...sekali dpt dua...hambik kaw

eMMe said...

@Syazni ShamsirAlhamdulillah stakat ni condition eMMe ok..skit2 loya2 tu ade la..xdela smpai thp muntah...

eMMe said...

@eKa Eka, takde gen kembar pun... Rezeki Allah..Alhamdulillah terima ape pun pemberiannya... Tapi nurse yg consult me tu de bgtau..kalo rawatan alternatif, byk terjadi mengandung kembar, tapi tu kan kuasa Allah swt...

lovelywa said...

cepatnye nak tau jantina mie??3 bln belum nampak lg rasanya..bawak bersabor yee..hehehe

MulutPayau said...

Seronoknya dapat kembar...akak pulak yg terlebih gembira...teruja tau dik...tak sabar2 nak tengok baby eMMe nnti...

emma said...

tahniah akak..jarang saya dpt online updated n blogwalking..

dh 2org kwn saya lahirkan kembar..now ur turn..saya yg teruja..n_n...

tahniah dan jage diri baik2 yer..

eita said...

tak kisah kan lelaki ke pompuan janji selamat semuanyer...

jaga diri baik2 ye

DIDOT said...

jg elok2 si kembar tuh ye.aku suke sgt tgk bdk kembar.pdhal abg aku kembar.hahah.insyaallah pasnie turn aku plak.doakan aku k.positive2.;)

Shima said...

jg elok2 ye kak....alahai,teruja plak shima dbuatnyaa

eMMe said...

@lovelywa kak, sok de appointment kat Hosp Putrajaya, dia nak tau jenis kembar, bukan jantina... hurm... 3 bulan tu awal sgt kan nak tau jantina, yea, saya akan bersabar...

eMMe said...

@MulutPayau InsyaAllah Kak MP, Amin... saya pun tak sabar..tapi kene sabar gak...hehe...

nuyui a.k.a miss YUI said...

moga yg terbaik ea akk utk anak2 akk tu..

eMMe said...

@emma tengs Emma... InsyaAllah...

Lina Rahim said...

eMMe..dah tutup shoutmix ke..? patutlah nak tinggal komen kat shoutmix dah tak ada..

lydzar said...

alhamdulillah emme. rupanya peknen kembar ye...syok kan, skali kuar terus dua. mama papa kena ready mental dan fizikal la nnt :)
jgn lupa study pasal breastfeeding juga sepanjang proses hamil ni. gali ilmu utk bfeed anak2 kembar :)

eMMe said...

@lydzar a'ah...tu la pasal kak Lydzar... dah ade jumpe kawan blogger yg baru bersalin anak kembar... InsyaAllah..akan belajar dari semasa ke semasa...

eMMe said...

@Lina Rahim Nnt saya build up shoutmix...hehehe..

wahida said...

seronoknya...tak sabar aku nak tau jantina baby2 ko ni nok...

Mama Gee said...

sekejap je dh 3 bulan ek....
terasa cepat je waktu berlalu..
tau2 dh nk bersalin lak nnti :)

ieda said...

wahhh seronoknyee
haa kalau dua kantung kembar x seiras lahh
hurmm ape2 punnn akk pun doakan yg terbaik buat kembar emme .. ;)

aquagugurl said...

eMMe : share le experience @ usaha2 b4 berjaya preggy twins ni..

Camy Alya said...

akak bila due?

Eye_nee said...

Best nyer sis..akhirnya kan...2 sekali uuu....akk hepi sgt...semoga baby2 ni sihat dan selamat waktu dilahirkan nnt..InsyaAllah.....

munna said...

kalau dapat sepasang syoknya emme....

puteri211079 said...

congratz to both U. heheheh...twins lagi...semoga kandungan dilindungi Allah.Amin...Take care

Post a Comment

tq 4ur comments~