Followers

Jul 10, 2012

Hari Ini Masak Rendang Kerang Besar tak jadi...

Gambar penghias entry ku dari Google~ heeee~

Gambar penghias entry ku jugak~  hahaha...

Salam.

Dah makan tengahari belum ?

Malam tadi masak Rendang Kerang besar

rasa cam bukan rendang

ni resepi jadi cam rekaan sendiri la

bahan2 mmg confirm bahan wat rendang

tapi awat rasa cam bukan rendang

hahahahhaa......

Untuk back up rendang tu

Me masak bilis tumis

Yang ni mmg tak pelik rasa dia

confirm rasa tumis bilis

sedappp~coz mr HuB bab tambah2 perasa

serah kat dia

dialah masterchef hati saya

cewah~~~

pst: bekalan ke opis hari kedua... (rajin lak saya ni masak kan..heeee)

28 princes N princess Yg Sweet:

kakcik said...

Tengahari tadi kakcik makan apam balik yang dibeli di pasar tani je. :)

BERT said...

gagah jugak akak masak kan.. syaa ni kadang2 je masak kalu larat haha... kalau tak larat cik abey beli je... dahlah surirumah.. adehhaiii...

DaZzlingLilLy said...

i pun dulu first time masak rendang cam pelik je rasanya..pastu dah tak masak lagi..kena try lagi skali emme baru pandai kalo dha bnyk kali masak kan..

cheqna said...

mak jema poserrr...
hehehe

eMMe said...

@cheqna Selamat berpuasa...fuh!! dah nak Ramadhan.. cepat ganti, heeeee~

eMMe said...

@BERT takpe Bert, dimaafkan, mmg dah sarat kan.. akak still larat ni.. masak la.. tak de selera nak makan kedai je...huhuuh....

.: iEyLa :. said...

rjn akk masak.. :)

eMMe said...

@DaZzlingLilLy tak tau, nak rasa... penah wat rendang ayam, skali tu je jadi, hahaha...

atty's said...

takpe..nextime leh cuba lagi..buat rendang kerang

eKa said...

gambar2 tu dgt mengiurkan la emme..

munna said...

rajinnya mak buyung ni memasak.... kak munna masa preggy mmg malas sgt masak.... nasib baik en abg sgt memahami

eMMe said...

@munna mood rajin datang kak...hehehe...

izla said...

saya selalu je jadi macam ni
nak buat kari tapi tak jadi kari, nak buat masak lemak, tapi tak jadi masak lemak.
seme ala-ala izla..hehe

eMMe said...

@izla hahaha... resepi sendiri pun Okey kan.. sedap gak kan, heeee~

Eye_nee said...

hang tak pa lagi sis...ni akk hang tua ni...selalu jer masak tak menjadi..nak masak lain jd lain..yg tunjuk dkat bloq tu semua yg menjadi...yg tak jd maluuuuuu nak kasi tgk...tp mencuba tu kan ker bagus...cuba 2 3 x lagi...kompom jadi rendang kerang tu...

Maiyah said...

salam..
terkejut le masa nk msuk sini klik eMMe ada malware lak, klik kat link post title bru bleh msuk

Kyra said...

semalam kyra masak paprik..usben tak caya dia kata kyra beli..rasa cam dekat kedai..eeeeeuuuuuuuuuuwwwwwwww

MulutPayau said...

tak pe lain kali boleh cuba lagi ya dik.....
pssstttt akak pun tak pandai masak rendang...hehehe

Mrs Nageb said...

Bestnya....nak nak..

Lina Rahim said...

share la resepi eMMe..boleh i cuba.

ainnoraini said...

Rendang kerang mmg kesukaan kami sekeluga...sambal kerang pun sedap jugakkan...

Ena said...

dua2 nampak sedap je tu emme..

qaseh johanna said...

ingat emme yg masak.. rupanya cik google yg mskkan.. hampes betol la.. tp sambal bilis tu..mmg jd idaman tekak la time saho ni..

Salmiza said...

Xpe la...utk tekak sendiri...:)

eMMe said...

@qaseh johanna tapi mmg ai masak dear... sebab tak de gambar peribadi, i pinjam gambar google, hihih~ lebih kurang je rupanya, hehehe~

eMMe said...

@Maiyah ape?! ade malware?

KasihKuAlRayyan said...

rendang resepi sendiri punyer? blasahhh janji sedap.. :)

anisalya said...

tak apa la. janji sedap dan boleh ditelan. hahaha...

Post a Comment

tq 4ur comments~