Followers

Jul 19, 2012

Kusangkakan Sotong Biasa rupanya.........

sumber gambar: Blog Farhana

Salam.
Cite semalam.
Mr HuB kirim beli sotong kat org Sabah
katanya sotong katak
Me bayangkan sotong katak ni yg kecil2 kontot2 tu
mmg tak de bayangkan pun sotong seperti gambar di atas
mmg takkk laaa....

Buka je plastik sotong utk siang je...
waaaa... peliknya rupa sotong ni
Geli pun ada
dlm hati dah bergumam
Bengkek sikit la..
muka yg manis ini
bertukar jadi masam,munyuk,muncung
bebel2 kat Mr HuB
ingat sotong biasa...
tapi sotong ni...urhhh!!!!
Dalam hati time siang tu, berdoa berdoa berdoa je...
1st time siang, n 1st tgk
1st makan kah????
tak pasti rasanya...
yea kene belajar makan la ni...............

Mr HuB ckp " cuba la...mane tau sedap..."
Me: " Yo La Haaa..."


30 princes N princess Yg Sweet:

mrs.spicy said...

sotong ni ade kat pasar borong selangor nunnn...selalu tengok tapi dok lalu nak beli..huhuhu

careno said...

tengok pun rasa loya... macam tak best..

BERT said...

slalu nmnpk stong ni kat psar.. tk penah terai pon sebab same la geliii hahaha... nti dh msk kasik tau la sdp ke tak ye kak emme :))

aquagugurl said...

eMMe : a'ah ler..x penah tengok sotong ni..ish,nak menyiangnye tu..hihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi,tak pernh rasa ..lau ada nak gak try.

atty's said...

nampak cam sotong biasa je..

Miss Layaleya said...

laling, i suka sotong ni.. sedap je..:)

Ann Ilias said...

Dear, my husband org Sabah, mmg diorang sukeeee sgt makan sotong ni
tapi me mmg takkan beli, same case la, geli nk siang
hahaha

.: iEyLa :. said...

hurmm..klu adik ni mule2 ckp name je xberani rse nak bukak plastik kot..
almaklumla..adik awk ni katak2 ni fobia xhengattt.. :p
dap x kak??

Mama Gee said...

pelik skit rupernya..
tp don wori..
rsnya mesti rs sotong gak..
ekekeek

CheNamNam said...

eh hakak pon pestime tengok jugakk sotong nehh..peliknyer rupa diyer..geli pon adoo..hahaha

amacam rasa diyer ok tak? ker tak makan nehhh...:P

Nazayiena said...

Pernah juga jumpa sotong nie dlm kumpulan sotong biasa,x pernah beli dan mkn.Sotong nie keraskan kat belakangnya.

MaMa Rey said...

hehe..nmpk geli tp rasanya sedap..kat sabah memang byk sotong ni..

Siti Nursyuhada said...

ewuuuuuu.. lain nie.. pelik.. hu3 sue kalu mmg xmkn laa jawab nye

mama aryan said...

tak penah tgk juga..apa rasanya ye..

Si Gile Dan KeGILAannye said...

rasenye tade beze...!! rase sotong jugak.... bentuk jek berbeza

Kyra said...

eh sotong ni sedap la emme..sedap rasa dia..wat masak kicap rancak tu..

Bazilah (^0^) said...

tak penah lg mkn sotong nih. Cm semacam je :D

Deqla manjew said...

lain mcm jew..kalo sotong deqla suka msk sambal..nyum2..hihi..

p/s : lorh.. sorry la deqla terlps pndg kot...kena masokkan dlm bloglist ni kompem terjah slalu..jgn marah yer...senyum sikittt... =)

♥ ROS ♥ said...

Hub ngidam kot.. Klu ros xtau nk buat mcm mana klu tgk sotong ni.lhaishhhhh...

ainnoraini said...

tak pernah mkn sotong mcm tuu..sedap yee..
masak emme sotong tuu..nk gak tahu..

penyuluh perikanan said...

sotong ini sebenarnya enak sekali ....
saya menyukai.........

saya singgah untuk silaturahmi kawan....
jika sempat silahkan singgah yah...
ditunggu dan terima kasih

Maiyah said...

salam..

sotong ape ek..
suka mkn sotong ni tp nk thu jg
sotong tu pelik camne

MulutPayau said...

akak tak pernah tengok sotong macam tu..kbtulan akak tak makan sotong...jadi mmng jarang2 beli sotong....

lovelywa said...

emme,
nak tau tak..ayah akak wat umpan tangkap ikan je sotong nih..keluarga akak sume tak mkn sotong ni..ngeri weii..eheheh

wan nurul hezrina said...

eiii geli rupanya ekk..dah hubby minta nak buek camno..nurulkan masa2 hubby ngidam gak mkn belut..eiii goli tau nak masak.tapi mujur org kedai dah siang2 n belah2 belut2..

tang kelambu2 ok jer.nnt nak bg tau kat emailjer..kalau ada stock boleh antr..

maya amir said...

x penah makan.. buat masak ape laa ek sedap ni?

Salmiza said...

Mcm sotong plastik..sbb rupa sama je..
Salam ramadhan emme...:)

eita said...

geli mkn sotong katak ni....

Farhana Jafri said...

thanks akak visit my blog. u have my permission nak post pasal tu. sharing ilmu. :)

Post a Comment

tq 4ur comments~