Followers

Jul 5, 2012

Solat Duduk Bagi Ibu Hamil

sumber: lindarosman

Salam.
Dah lama nak cari cara solat duduk ni.
Baru ingat nak up kat blog.
Sekarang ni larat lagi solat mcm biasa.
InsyaAllah..kalau larat sampai bersalin la
Solat biasa.
Solat Duduk.
Takpe sebagai persiapan awal.
Moga dipermudahkan urusan kita
sepanjang kehamilan.
tapi solat ini bukan utk ibu hamil je.
yang ada masalah kesihatan...biasanya kan...

Betapa Islam itu Mudah.

23 princes N princess Yg Sweet:

BERT said...

saya kadang2 dah start sembahyang duduk.. sebab perot dah makin besar..sy smbyg duduk bila tulang punggung sakit sebab buat kerja rumah.. bila dah ok baru solat diri balik..

nuyui a.k.a miss YUI said...

ada cara mudah utk ibu ngndung kan.

eMMe said...

@BERT aa'ah Bert, kalo kite tak larat bukan bermakna kite ponteng solat kan, hehehe... ade cara yg mudah utk kite kan... janji tak tinggal solat, huhu..

Bazilah (^0^) said...

skrg solat, kalau nak bangun dari sujud atau dari duduk nk berdiri semula dah rasa berat lom? Akk twin mesti rase lg berat kan huhu

♥ ROS ♥ said...

alhamdulillah ro syg 2nd ni solat mcm biasa, masa auni 4bulan dh duduk.. kihkih

eMMe said...

@Bazilah (^0^) skrg ni tak rasa sgt la, larat lagik, tunggu esok2..tak tau camner larat ke tak.. Baz okey ke?

Kyra said...

islam ini mudah kan yang..tak boleh solat berdiri kita duduk,
cam mama qis dulu..naseb baik pewot cenonet jerk...ALHAMDULILLAH boleh solat cam biasa

Kakzakie said...

Me ingatl tak buku yg kakak jadikan WW minggu lepas. Dalam buku itu lengkap ditunjukkan yg baring, duduk, semua ada. Islam amat indah dan sentiasa beri kemudahan pada penganutnya.

wahida said...

aku dulu masa preggy, dah nak dekat bersalin baru solat duduk, mmg dah tak larat sgt dah...

maya amir said...

islam itu mudah..bagus ade ni..nanti bukak sini jek bile dlm keadaan2 yang tak mengizinkan nak solat berdiri...thanks for sharing:)

eMMe said...

@Kakzakie Kak Zakie, buku tu lengkap yea? boleh saya cari sok! nnt saya selongkar blog kak Zakie yea, tengs~

:: Mrs.Eady :: said...

nice info!

munna said...

bagus share ni emme.... kak munna alhamdulillah... 2 kali preggy tapi masih mampu sembahyang berdiri sampai cukup nulan

Cho Zila said...

gambartu pakai baju hospital.. teringat pulak mengandungkan azalia kena tinggal hospital dua bulan setengah memang sembahyang kat atas katil gitu....

qaseh johanna said...

insyaALLAH..emme akn terus bertahan n kuat.. tp rasanya klo twins ni, mmg akn merasa la solat duduk ni.. xpe2... segala cara pon boleh kan..

***xsabar la nk tgk twins tu nnt.. hihi

Ena said...

ena dulu pun dah dekat sangat nak bersalin daru solat duduk.. selagi boleh berdiri. memg solat berdiri je.. sbb bila duduk pun kaki cepat kebas.. solat duduk atas kerusi pun boleh juga emme.. tp ena tak pernah buat.. pernah tgk je..

Mama Gee said...

kalo tak larat sgt nk diri lelama solat duduk je... asalkan solat.. :)

-gedek! said...

yang sihat wal afiat pon malas... huuhu

LYAfrina said...

gud info..essepcially buat ibu mgandung jd kan pnduan

MulutPayau said...

akak dulu pun solat duduk jugak masa dekat2 nak bersalin....

anisalya said...

time pregnant ada jugak solat duduk sebab sakit kat tulang belakang kalau berdiri lama2.

♥ dak pink said...

Dear,

Mohon share gambar ye.

Tq.

-dakpink.blogspot.com-

blog de putri dintyasti said...

bagus ke =D

Post a Comment

tq 4ur comments~