Followers

Dec 18, 2010

Dari satu drama ke satu drama



Begitu la yg terjadi padaku hari ini

Hari Sabtu

Awal2 pagi sudah bangun cari nasi di dapur

Lapar mula menyerang

Tak leh dibiarkan perot ni lapar

Harus lah ku masak sesuatu yg leh kenyangkan perot ini

Yes! Bahan utk wat rendang daging

Siap! Sedia utk dijamah sebagai sarapan pagi yg berat

mE mmg tak reti makan makan ringan like roti or biscuit

Sorry….!!! Tak main la makanan cam tu

mE dah diajar dari kecik makan NASI

Nasi tak boleh dipisahkan dari Perot ku ini…

Lapar je Nasi…..lapar jgn dibiarkan,

Mendidih n pedih perot la jawapnya

Oh! Bukan ini yg mE nak citer kan sebenarnya

Sesudah santap, me layan TV dari Drama

Menanti Surga Sinetron di Astro Oasis (secara Maraton) 2-3 jam juga citer tu…

Beralih pula TV2 Simbiotik

Pas ni drama ape lak yea

Hurm…sowang2 di rumah begini la

Kerja umah setel

mE kan cekap, hehehe…sowang2..pe de hal….

18 princes N princess Yg Sweet:

iEyLa said...

uish..pg2 da dpt mkn rendang daging...
bestnye...nk duk ngn u la sis...
hehehe...

SINGALAUTMETRO said...

Moga-moga dilindungi Allah tidak cacat jiwa dan akalnya...

Lina Rahim said...

amboi pagi2 makan rendang..eMMe jenis macam keluarga mak Lina, kalau makan,(including breakfast), suka makan berat..

eMMe said...

ieyla, come here now dear, akak sowang nih, nak makan pe?ckp je, i make special for u, cewah....

eMMe said...

SLM, Amin...moga kite semoa dilindungi Allah swt, tQ bro...

eMMe said...

ye ke Lina, ade gak ye yg same cam mE makan berat, kenyang 1 hari, hehehehe....

Ena said...

ye la.. ada org camtu kan.. kena makan yg berat2 juga..

cam ena ni plak tk suka makan yg berat2.. mas kecik dulu memg cenggitu.. kalo mak masak berat2 tu tegk la apa.. kalo mcm nasi lemak, bihun goreng, nasi kerabu, nasi dagang .. ena makan juga.. sbb bukan hari2 makan menu tu.. tapi kalo hari2 sure tak leh nak masuk dah.. huhu.. perut kecik kot.. tapi selera besor.. hehehhe..

lom kesempatan tengok tv lagi arini.. mrmm..

midiaida said...

cian sorg2 ek..laki ko keje ke???..x g uma mak ko ke???..

noreed said...

mak ai emme, rajin bebenar ni. pagi2 masak rendang. mmg bleh menang award isteri mithali lah. nak sepinggan rendang tu

MAMASYAZA said...

akak lak terpaksa kurangkan nasi, badan makin berisi, byk baju ketat kat montot, tak boleh jadik ni

azzey said...

emme: buat kerja sambil-menyambil kan..mmg cekap. slmt berhujung minggu....

eMMe said...

Ena, utg org kecik molek nih..huhuhu....

eMMe said...

takla aida, mak aku kan nye ade kat umah....dowang ade hal kat luar....

eMMe said...

noreed, tak dpat la sepinggan, rendang nye tak sampai sepinggan....bygkan dlm kepala je la, hehehehe....

eMMe said...

akak sue, same la, tapi akak takpe la, anak dah 3, mE ni anak pun lom ade, dah ketat sendat cenne....huhuhuhu....takleh tinggal nasi la kan...perot ni berdendang minta nasi....lau tak, mmg pedih la perot nih.....takot dibuatnya...

eMMe said...

azzey~ dah biasa sensowang...lau ade anak nnt...tak tau cenne lak ragamnye yea...hehehe....

My Little Diary said...

salam,
dtg visit emme... rindu pulak, busy bercuti x sempat nak godek blog kengkawan... ptg nanti nk dtg lagi, nk baca n3 yg lepas... huhu

eMMe said...

Rima~hehehehe....hohohoho...tQ dtg visit my blog house, bercuti pun bz ekk....takpe, take ur time, nnt akan boleh godek blog kenkawan kan.....dtg la, kalo sudi.....hehehehehe...

Post a Comment

tq 4ur comments~