Followers

Dec 1, 2010

mE Pun Nak G MAHA Gak~

At last, mE sampai gak menjejakkan kaki di tapak MAHA 2010

Ni kali ke dua mE ke sini, last, tahun 2008 kalo tak silap, kan 2 tahun skali MAHA ni diadakan…
So, mE taknak la lepaskan peluang utk tgk MAHA ape yg MAHA nya…
Mmg lagi best dari 2 tahun lepas, serius, rugila kowang tak gi….
Tapi mmg penat la jalan di tghari – petang dalam cuaca panas tu,
Nak parking kete lagi, menapak lagi, mcm2 cabaran la ditempuhi, baru la sampai ke tapak MAHA…

Mcm2 la ada kat MAHA tu…kowang layan je la gambar nih…

Gambar-gambar ni tak ikut turutan,

belasah je la ekk

Hehehe…

Sume mr HuB tolong amik kan, camera mE tetibe takleh guna lak, frust tau, kalo tak, lagi byk mE tempek kat sini, hehehee….


Ada ikan, ikan ape tah! Mulut seksi, cam lapar je tgk org…

Ada pasar nelayan…jual ikan segar…ade sotong n pelbagai jenis ikan yg lain…


Tu anak –anak penyu…penyu belimbing mr HuB ckp…nak snap jarak dekat tak leh, ramai lak dok tgk kat situ….


Ada ayam, anak-anak ayam….


Ada buah nangka, besarrr juz sandar je kat batang pokok kecik tu…saja tarik perhatian,


Rumah angin berbentuk tembikai…menarik kan!!!


Ada pelbagai orkid macam2 color ade kowang…

Sape minat orkid..??? mE minat tgk je….


Ada ubi kayu besarrrr…..


Orkid lagikk….


Ada buah pisang besarrr….


Raja segala buah…


Tembikai, alaaa…biasa je…ade lagi besar kalo tgk kat pasar2, hehehe…


Tgk buah nangka ni, besar, n isi dia pun kuning cantikkk…

Acctually, mE tak round habis, mmg kene byk jalan, kemudahan pengangkutan (tram) disediakan, tapi mE n mr HuB pilih utk jalan kaki, juz tgk2 kat dalam dewan bahagian Agro Bazaar, dewan Makanan Popular, kalo nak tgk Lembu Baka Charcolis seperti Sis Acik Mimie…tu jauhh…dia dah nak last2 n hujung2 skit dari dewan utama….

Parking bayar RM3.00 skit je, tak MAHAAAALLL laa…

Okey TAMAT Entry malam ni yeayyy~

34 princes N princess Yg Sweet:

SINGALAUTMETRO said...

kenapa durian menang...sebab dia raja buah. tak adil betul

new hope said...

maha best

Ena said...

bestnyer...
besor2 semuanya yeh!.. geram pulak nengok!

bila la turn kitorg nak sampai situ.. huhu

cheqna said...

ikan seksi??
hehehehe
besh kan berjalan2 ni...
cheqna memang belum pernah sampai r kat MAHA ni apatah lagi MURAH hehehehehe

Umie a'iesya said...

kak emme ni yang nak nangis kuat kuat ni...sya lum bejaya masuk lagik maha ni...dah dua kali jem je kat luar..pastu hujan..cian kat wafiy trus patah balik...huhuhuh

jesnita_ns said...

raja segala buah tu yg mengugat keimanan bila tgk..nyum..nyummm...

My Little Diary said...

salam,
alamakkkk saya tak tau sempat pegi ke tak ni... byk sgt aktiviti weekends ni... hehe

kelisa_samudera said...

lama dah nak pegi maha ni. tapi tak kesempatan lagi. huhu.

JUE said...

Kantoi sudah! ahahhaha...
Sonok ar tgk macam2 ada yg luar biasa! *sila baca guna bahasa baku baru sedap didengar ayat ini. heheh.

K.jue mybe kena tunggu MAHA yg ntah ke berapa kali baru dpt gi Me..

eMMe said...

SLMetro, kalo tak mo durian menang, nak kasi sape yg menang?

eMMe said...

new hope, mestila best, kalo tak, takde la entry ini...

eMMe said...

Ena, kalo ade kesempatan, jalan la negok MAHA... last 5 Disember...

eMMe said...

cheqna,hehehehe...byk lagi sebenarnye yg unik kat MAHA, cam tak sempat nak jelajah habish...

eMMe said...

sya~ tak yah la bwk wafiy..kesian lak, hehehehe...

eMMe said...

anjelik, ade jus durian tau, tapi tak lak rase nak cuba. hehehe...

eMMe said...

Rima~ last 5 dis, sempat sempatkan la, hehehe...

eMMe said...

kelisa~ dok area Lembah Klang, sure sempat nye, kalo dok Perak, kene aply cuti la...

eMMe said...

Kak Jue, shhhh....kantoi sudah..diam2 sudah...minggu ni pun yg leh pegi, minggu depan gi langkawi, MAHA pun last 5 Dis...

MAMASYAZA said...

dah g tgk laman padi...??? hasil kerja en. abah n rakan2 tu. akak nak g MAHA esok atau lusa kot. nak bwk anak jln2

belogmummy said...

emme....arini kita nak p lak...

huhuhuhu...

best nyer..

eMMe said...

oh ye ke akak su, tak jumpe lagi laman padi, tu la, tempat dia merata2 kan...tak jelajah habis la...rugi lagik saya...huhuhu....

eMMe said...

belogmummy, gi!gi! better ari biasa, sabtu ahad, sesakkk....

Ayuraza said...

bessnyer pegi MAHA..
tapi taun lepas pegi letih macam ap..shuttle ader pn beratur pnjang giler..parking jauh..hehe..

da ader bb ni lagi susah..sian lak nk usung tengah-tengah org tu..ngan panas ujan..ishhh..sian..

umah tembikai tu cntik la..

eMMe said...

aa'ah ayu, ade baby susah la nak jalan tempat cam tu...jalannn atau naik tram, pun leceh gak, org ramai...rimas nnt baby ayu...

lydzar said...

tak larat la kot nk ke MAHA ni. luas kawasan dia kan..

Alimaz-Kembara Terasing said...

bestnya.... anyway salam silaturrahim...

eMMe said...

lydzar~, aa'ah luasss sgtt...ade byk tempat mE tak sempat nak gi, rugiii...lydzar rehat je la ekk, hehehe...

eMMe said...

alimaz, aa'ah bestt....salam perkenalan dari mE...

DKosongLapan said...

awok tak megahse lagi ke MAHA ni....walopon penah terlibat persediaan opis awok untuk MAHA ni...... dah dok jauh ni baghu teginghin....

eMMe said...

mike cuti la bwk anak2 isteri jenjalan....leh rileks2 skit...lupe sat tensen keje...

Gyena Chobitz Armani said...

akak penatlah nk jalan...beso sgt dr thn lepas..sy jalan separuh ja dh tak larat..mcm nk kuar lutut ni ha...pegi time mlm sib baik sejuk2 je..tp x puas gak la, sebab tak bleh tawaf semua tmtp..sebab mostly diaorg tutup awai akak

RozSyah said...

thn 2008 aku ke MAHA sbb aku bertugas..thn ni xde dlm senarai..so mmg aku xpegi la ..thn ni pgw yg bertugas sbb diorg xpyh claim OT..jimat!

eMMe said...

Gyena, mmg la yank, jalan mane larat je la..risau lak kalo tercabot lutut tu,hehehe....

eMMe said...

rozS...tahun 2008 len, ni lain...tak same, gi arr nnt...

Post a Comment

tq 4ur comments~