Followers

Oct 20, 2010

I Love Spagetti, he Love Nasi sOOO~ Much

saje letak gambar utk hiasan entry ini~heeee

Gini citernya…malam tadi me rasa cam nak makan spaghetti sgt..buat lebih2 n byk2 esok leh bwk gi opis breakfast dgn my colleqe okey…then, mE pun bg tau kat mR HuB via sms, coz masa tu dia masih ada kerja kat KLIA, bgtau kat dia teringin nak masak spaghetti…then he said okey…okey dia tu cam lemah je, coz mE tau dia tak suke spaghetti, so, takpela..masak jugak la nasi n lauk2 utk dinner n lunch esok skali.

Spagetti siap~

Nasi siap masak~

Ikan~

Sayur~

Azan Isyak berkumandang…

Mr HuB janji nak balik after maghrib, then mE sms, tanye balik lambat ke, kata balik pas maghrib ni dah pas Isyak, kalo bz bgtau la bz, tak yah wat me tertunggu2…hahaha..(jahat kan…sms cari pasal gitu..), then he replied dah gerak nak balik nih….so, okey la kan~

Mr HuB tanye, masak pe yank?

Spagetti la…mE jwp.

(dia pun check la kat atas dapur, kot2 leh tgk ade lauk or makanan lain…so terpandang la ikan sambal, uiii sedapnya…)

lom makan dah kata sedap” mE ckp..

Abih? Kata nak makan spaghetti??? mE Tanya,

nak makan skit je, nak rasa.” mR HuB gtau..

Hurm….kaut la nasi n siap la hidangan…

Seeee…..mmg nasi je dia makan..spagetii???coett je…

Hurm…alamatnye…mE sowang la dinner with Spagetti,

sEkian~


22 princes N princess Yg Sweet:

cheqna said...

cheqna pun tak makan spageti..hahahaha

Eye_nee said...

Akk pon kureng sis spegeti ni..kalau diberikan pilihan sambal tokok+telor mata nagn spegeti....akk rela mkn sambal tokok tu jer..hehehehe...

eMMe said...

huhuuuu....nape la cheqna tak suke, sdap tuu...huhuuuu....

eMMe said...

Sis Eye Nee, of coz la..selera kampung jadi pilihan..tapi sesekali tukar selera sis, that's why i choose Spagetti, its nyummy~hoho

mrs.spicy said...

lelaki mmg..selagi ade nasi dia pilih nasi..huhu..lain kali jgn msk nasi. mak spaghetti jer.=p kejam x?

eMMe said...

farah, tak nak la wat cam tu...tak sampai hati...takpelaa...nasi pun nasi la..layan kan aje...

Ena said...

alahai..

rajin la awak ni emme..
kalo ena masak 1 lauk je.. so dier tak de pilihan dan akan makan spagetti tu jugak.. jadi dier akan makan banyak la jugak tak de la secoet jekk..

ena cakap sbb pernah wat camtu.. & huby makan siap bertambah pd hal dier tak suka pun sebelum tu.. keh keh keh..

acik mimie said...

bestnye spagetti .. acik mimie pon like ...

Iena said...

achik dulu langsung x mkn spaghetti... lps kite buat, pastu terus suka n selalu request...

emme n hubby = aku suka keju... kau suka sing kong... ;p

MAMASYAZA said...

samala ngan en. abah, tak makannye spaghetti semua tu, nak nasik je, mmg perut nasi, tak mkn nasi, sah2 tak lena mlm

eMMe said...

Ena, aa'ah kan, kalo masak se lauk je, mesti tambah2 makan, tapi cik abg me ni pemakan org nye...asalkan nasi, lauk simple pun bertambah2...hehehe...

eMMe said...

acik mimie, yeah~ give me five...ade geng...caya la...!

eMMe said...

Iena, ye ke na, tapi cik abg mE ckp sedap spagetti tu, tah~ tekak takleh nak trima, hahha..nasi jugek...

eMMe said...

mamasyaza, same ye...perot nasi jugak, leh geng la deme ni..hehehe...

midiaida said...

huhuh..rajin ko msk ek emi..sampai 2 jenis..aku ngan laki aku ok jek..kitorg sume suke..pe aku msk die bedal jek..tp aku skg tgh mood mls msk..heheh..

eMMe said...

didot, aku pun takde la rajin mane...kalo tak, lame dah aku buka restoran tau,hehehehe....

RozSyah said...

antar kt MIECC nak sikit..!

eMMe said...

alaa rose, segan la plak...kalo sedap, laju2 me gi MIECC tu tau, hehehe...

RozSyah said...

hihi..xpe..mknan free selalunya sedap!

eMMe said...

rose, ohh motifnye..hahahaa...nak free ke, ckp la awal2....boleh, insyaAllah...

a.samad jaafar said...

teman pun 'kughang' ngan spegeti nih.. tapi kalo kene masoknye.. bulih jugak 2/3 pinggan hihihi..

eMMe said...

masok cen biasa la yop, cen mane lagi...kuah sos tu la kan....ade cara masakkan lain ke, awok mane tau, masok lain dah...hehheehe...

Post a Comment

tq 4ur comments~