Followers

Oct 2, 2010

mE nak citer nih…


Citer sedih
Sedih sgt….tapi riak wajah tak menampak kan sedih…
Kesedihan ni takkan berganti gembira selama sebulan…
Lama tu nak tunggu gaji bulan depan…
Huhuu…
Bile dikenang balik, rasa nak menangis,
Nak terghoyok (teriak) pun yea…

Citer ni gini, tadi petang me nak draw duit utk bayar duit kereta (dah terpakai duit yg draw terdahulu…)
Tergerak hati nak check balance, terkejut! Mcm tak percaya bile tgk balance
Yg mendadak kurang nye, tetibe je tinggal segini? Mmg tak percaya,
How come can be like this?! Dlm hati la berspeaking gini…huuu…

Balik umah terus check maybank2u.com, check2 didapati mE telah buat pengeluaran 2 kali, walhal, 1 kali je….cenne tu? Nape jadi cenggitu?

Bila diingat2 balik, me ade draw duit (sehari lepas gaji..masa tu 24/9/2010) nak draw sejumlah wang agak byk jugak la, kununnye nak wat byr duit krete…tapi mr HuB ckp, ‘nanti dulu, tunggu next week la baru bayar’, mE pun OK je la…

Ok, ok! Cenni sebenarnya, mE gi ar kat ATM Machine (kepala rimau tuu) tekan tekan tekan, tetibe ATM tu kuar tulis ‘Out of Service’ mase tu tak syak pape lagi, okeyla, tak kuar pun duit nye, selamat la kot…

Peh tu try lak kuar kat ATM lain…(yg color merah tu) tekan2 tekan2 kuar lak duit yg mE ingin kan….
Yeayyy..duit di tangan….tak pikir ape dah….Okey la kan, kire setel….

Tapi, nape tadi me check duit me tinggal baki yg mE tak leh nak gumbira n bersukaria
Takpela..halalkan je la sape yg amik duit me tu…
Bukan rezeki mE…walaupun tu duit hasil titik peluh mE lesap tah kemana….

So, cukup2 je tinggal nak bayar duit kereta, bulan ni cam tak semangat je la…..

“DUIT mE HILANG…”

12 princes N princess Yg Sweet:

al-lavendari said...

sedih juga tu ..kalau repot kat bank, susah juga nak buktikan. kalau pun boleh di buktikan, ambil masa juga nak dapat refund.

uncle bersyukur sejak pakai kad ATM sejak kira-kira 30 tahun dulu, tak pernah mengalami kes cenggini. kadang2 tu pernah juga terperanjat, duit dah berkurangan, tetapi selepas ingat2 balik, rupanya uncle yang keluarkan tapi dah terlupa.

a.samad jaafar said...

satu masa dulu BSN yg slalu jadi cmni.. sy pun penah tekene.. sy mcm yong juge malas nak report..sbb doh bulih agok jwpn deme.. drpd sakit ati kali k2, lebih baik halalkn saje..

DKosongLapan said...

ehhh...kena lawan ni cik eMMe...memang ambik mase....tapi itu duit kite.....katele sorg ilang RM100....10 oghang??? dah bape tu???....banyak...buat ripot.... tapi panjang ceghitenye leee

cheqna said...

salam kak
banyak ke??
kalu banyak better report kak
tak banyak pun baik report...
cheqna belum pernah alami kejadian sebegini..

E K A said...

ait camne leh jadi camtu emme...emme g maybank try minta statemnt.tp better bt report gak.nanti makin byk mangsa2 nya

Mrs Nageb said...

Me,cuba call number tempat yang you kuarkan duit tuh..hubby I penah kena lepas few day dia withdraw duit tuh and dia straight report,so dapat balik duit tuh :)

eMMe said...

thx all the comments...report yea? hurm...okey...i will report...try je la, kot nasib baik menyebelahi...

MAMASYAZA said...

duit hilang, paling tak suka dengarrrrr

JUE said...

me...cepat report! jgn berlengah lagi tau!

eMMe said...

Kak Jue, yea kak..sok ar report....kalo sempat...
kalo tak...alamatnye....burn la kan...
mesin kat Carefour Alamanda tu kak...tak sangka la jadi camtuu....

eMMe said...

mamasyaza~ hukhuks! tu la mama...tak tau la camner leh jadi, 1st time jadi camni tau....sedih sgt! nak report la...mane tau dpt balik duit hilang tu...

anita_hanapiah said...

bykkan bersabaq...mb ada hikmah di sebaliknya..

Post a Comment

tq 4ur comments~