Followers

Oct 28, 2010

Luahan hati buat bosku

Google: umpama nye seperti gambar di atas, tapi takde la tgk bos camtu, lain mcm lak kan…

Bos, kenapa bos cuti ari ni?

Walaupun bos cuti, jadilah dpt jenguk saya skejap pagi tadi

Kemudian bos keluar utk bertemu dgn kawan2 kursus utk bincang assignment yg belum siap sepenuhnya

Bos,

Kalo bos takde, saya rasa sunyi

Saya rasa ngantuk

Sebab, bos tiada di opis

Bos,

Tak de bos, maka takde la lagu2 klasik yg selalu saya dengar dari bilik bos

Takde bos, makanya takde la gelak tawa bos bercakap di telefon

Takde bos, maka hilanglah rasa rajin untuk buat kerja rutin saya

Takde bos, maka saya rasa saya keseorangan

Walaupun ade staff lain di luar bilik saya ni

Bilik saya hujung agak jauh dari staf2 opis

Ada nya suara-suara di luar langsung tidak menarik minat saya

Saya bukan penyibuk

Saya bukan suka dok sembang2 kosong

Saya hanyalah Setiausaha biasa2 saja

Berkhidmat utk bos saya saja

Dimana saya diperlukan sentiasa

Buat yang terbaik utk bos saya

Siapalah saya tanpa mu Boss

Saya sayang bos saya

Anda sayang bos anda?

Sayangilah bos anda

Senyumlah kepada bos anda

Setiap masa

31 princes N princess Yg Sweet:

My Little Diary said...

he3x... saya hari2 senyum kat bos, kadang2 sampai kelat senyum saya, sbb bos suke kacau bile time saya nak blogwalking.. mcm dia tau2 jer.. huhu


entry terbaru "anak jantan"

eMMe said...

hehehe....bos u muda ke rima? selalu bos muda ni, byk dia tahu rutin anak buah dia, hati2...tapi kalo bos sporting, sonok la gitu...tak stress...

.::MY DOUBLE F::. said...

sy pon agak sunyi tanpa boss sy tp walaupon boss dy adang bengkel dia bg keje yg agak tinggi timbunan dia... masa tuk goyang buntuit tkde

eMMe said...

heheheh..aida...menimbun ko ambek!
akak tgh goyang kaki, jarang la guyang muntut, hehehe....selamat ye da.

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

mesti bos selalu layan klasik.fm nih

hehhehehe

eMMe said...

yani, org lame gitu le..takkan dgr hotfm kot..tak sesuai dgn usia dia...
lagi 2 tahun nak pencen dia...

mrs.spicy said...

wahahah...boss saya husband saya. heheh. memang sentiasa disayangi menyayangi pong=p

eMMe said...

wah, berkhidmat utk suami la ye fara...dia lah bos dihati...selamat ye fara.

L@g3nd@ buD@k N@k@L said...

bunyinya lebih cenderung ke arah pembodekan jer...hehehe
hahaha..jgn mrh daaa

Ena said...

emme ada scandal ngan boss yeh!.. tu yg rindu2an jekk.. muhahahahha.. larikkkkkkkkkkkkk!!

jgn mare emme.. guwau jekkk.. ;D

noreed said...

wah kamcing dgn boss ye. bagus2. nnt bleh mintak bonus extra..heheh. kerja rajin2 ye, emme

Lina Rahim said...

haha..ni baru 1st time baca pekerja yang sayang bos..selama ni baca luahan pekerja yang tak puas hati je..anyway, tu tanda eMMe orang bermotivasi dan positif..kagum lah!

eMMe said...

nakal, tak reti la nak bodek2 nih...hahaha...ada2 je budak ni~

eMMe said...

Ena, scandal? minta jauh le....mmg nak kene la dgn mr HuB...suke nye main lari2 kat sini, jatuh tergolek kang, baju batik dah cun dah...

eMMe said...

Noreed, nasib baik ai dpt bos mcm dia ni...so, rasa tak nak tukar tempat lain dah, hehehe...thx dear.

eMMe said...

Lina, ala ape lah yg nak dikagumkannye me nih...takde la, nasib org tak sumenye same...ade bos yg baik, ade bos yg tak brape ngam dgn pekerja dia...nasib baik menyebelahi kita. syukur la.

Syue Mustafa said...

Saya suka boss saya takde kat opis coz boss saya selalu buat saya tension. Maklum ler boss tu kerek skit orangnya. Boleh gitu?

eMMe said...

hahahhaha..boley je kak syue...memasing punya bos kan, hehehe...

jesnita_ns said...

heheh...aku syg bos aku tu..wpn cerewet..tp cerewet dia mengajar aku jd insan teliti..hehehe..terima kaseeehhhh bos! *mcm bos baca blog je*

eMMe said...

ehehe..jes, samela cam aku gak, bos aku tu, muke dia cam garang, tapi hati baikk..bukan membodek, mmg ikhlas dari hati nuraniku..hehehe...

Eye_nee said...

My Boss????
Dia yg terbaekkkkkkk.....

DKosongLapan said...

cik eMMe ni sedih ke seghonok bos takde ni???? konpius???

a.samad jaafar said...

Jeles ngan boss eMMe..jeles sebab dapat pembantu mcm eMMe.. nok ganti tempat boss tu bulih ???

kelisa_samudera said...

ini luahan ikhlas ke, luahan menyindir? hahaha.

apa2 pun mmg menarik. hehehe

JUE said...

hahaha...klu korang nk tau, kat tepi meja eMMe ada terpampang gamba muke bos dia size 4R tgh sonyum! lawak siot. Ada gamba bos kt meja! hahaha - tapi dia xde scandal ngn bos dia tau!

eMMe said...

opssss...nasib perasaan kak jue komen.....

eMMe said...

kelisa, mane reti sindir2 bos, tak baik tau, opsss..baru prasan ade komen kelisa kat sini...huhuhuhu..sori....takde komen alert la..cenne nak buat ek...hehehe...

eMMe said...

yop Samad, eh! boleh tiada halangan dipersilakan...hahahaha...

eMMe said...

confuse ke D08, i suke kasi org confuse, hehehehhehe....

eMMe said...

Sis Eye, Alhamdulillah..itu yg kite harapkan..senang nak wat keje, kalo bos kite terbaikkk....

Anonymous said...

k.emme, kte pon syggggg bos kte, sgt3 baik!!!! tp bos seksyen je laa, bos bhgn garang sbb pompuan :P hehehe

*adikmu - alin :D

Post a Comment

tq 4ur comments~