Followers

Oct 13, 2010

UNGKAP RAHSIA YANG MAHA AGUNG.

Dalam inbox gmail saya
>
>
>
> South Africa Isnin 6 September 2010: Sebanyak 136 ekor ulat bulu berkonvoi beratur rapat sepanjang 17 kaki membuatkan pemandu kenderaan pelancong terlihat peristiwa aneh itu lalu memberhentikan kenderaannya selama 20 minit untuk memberi laluan kepada ulat-ulat tersebut.
>
> Jamie Rooney,38, bersama pelancong-pelancong lain dalam perjalanan dari melawat Kruger National Park , South Africa sempat merakam periistiwa aneh itu. Ulat-ulat bulu ini berpindah daripada tempat ia menetas menuju ke belukar kemudian berpecah ke haluan masing-masing menjadi kepompong sementara menunggu masa untuk berubah menjadi seekor rama-rama yang cantik.
>
> Tindakan ulat-ulat bulu ini berbaris panjang telah menyelamatkan mereka daripada maut dilanggar kenderaan. "Berhati-hati dan bersopan di jalan raya dapat mengelakkan tragedi yang tiada sesiapa mengingini".
>

p.s.: Disiplin kan dowang nih….boleh je bg binatang kecil melintas,

biasa kite tgk kat M’sia, anak kucing ke, ayam ke, biawak ke ular ke, mati bergelimpangan, mati katak org ckp….seee??? perbezaan yg boleh kita contohi…Kemalangan pasti boleh dielakan, betui tak Yop D08?~

10 princes N princess Yg Sweet:

L@g3nd@ buD@k N@k@L said...

pelik..tapi benar

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

✿ kekuasaan Yang Maha Esa.....

DKosongLapan said...

bagoih le deme tuuu......at least deme tau menghargai makhluk Allah yang lainnn....kite???? betoi tak cik eMMe??? hehehe

a.samad jaafar said...

menatang kat M'sia ni udoh teghikut2 ngan peghangei pemandu2 di jalan ghaye kite..

Ena said...

yer la emme.. sangat berdisiplin & berhati2.. ulat tu pun boleh pk jugak kan padahal hanya ada otak.. tapi manusia skrg diciptan sebaik2 kejadian.. tapi selalu bertindak tak waras mengatasi haiwan...
Nauzubillah..

eMMe said...

Nakal, hang pun pelik gak nakal, hohoho...

eMMe said...

yanie, mcm tajuk ungkap Rahsia yang Maha Agung...subhanallah..ni belum kite tgk sendiri kan....

eMMe said...

yup D08...deme ni mmg gune akal sebaik2nye...bukan cam segelintir golongan yg ada akal tapi, akal dowang letak kat lutut, hohohoh...

eMMe said...

ASJ, binatang kalo diajar betul2, takde nye terikut2 cam pemandu2 kita....

eMMe said...

Ena, tu la pasal, leh dijadikan kisah dan tauladan hidup...

Post a Comment

tq 4ur comments~